אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היועצים מעדיפים את אלביט מערכות צילום: אוראל כהן

היועצים מעדיפים את אלביט מערכות

סקר "כלכליסט" מסמן העדפות חדשות ומפתיעות באחד העם: מניות מטריקס, גולף ורמי לוי זוכות להמלצות - לעומת אורמת, דלק נדל"ן ובנק דיסקונט, שנותרו מחוץ לרשימה. באגרות החוב הקונצרניות מובילה דן רכב

03.09.2008, 08:56 | הדר רז

חשבתם שמניות של אפריקה ישראל, טבע וכימיקלים לישראל הן המניות שבתי ההשקעות ממהרים להמליץ עליהן? מסקר "כלכליסט" עולה שההפך הוא הנכון. תוצאות הסקר, שהקיף 28 בתי השקעות, משדרות מצד אחד את חוסר הביטחון בשוק ואת הריצה למניות בטוחות מתחומי הקמעונאות, אך מהצד האחר - הן בהחלט מפתיעות. גולף הצליחה לעקוף את מניית העם החדשה כימיקלים לישראל; מטריקס ורמי לוי עקפו את אפריקה ישראל; ומניות אורמת וגזית גלוב לא זכו לקבל אפילו המלצה אחת.

היועצים מעדיפים את אלביט מערכות היועצים מעדיפים את אלביט מערכות היועצים מעדיפים את אלביט מערכות

קראו עוד בסדרת "היועצים":

כמה מרוויחים מנהלי התיקים בבתי ההשקעות?

כמה מרוויח יועץ השקעות?

שוק ההון ברשת: מיפוי הפורומים המובילים בישראל

בתי ההשקעות שהשתתפו בסקר התבקשו לדרג עשר מניות מומלצות ועשר איגרות חוב קונצרניות מומלצות, בצד ההרכב המומלץ לתיק ההשקעות למשקיע סולידי, למשקיע אוהב סיכון ולמשקיע מאוזן.

המובילות

אלביט מערכות >> המניה המומלצת ביותר, על פי הסקר, היא אלביט מערכות, הפועלת בתחום התעשיות הביטחוניות ונסחרת בשווי של 8.3 מיליארד שקל במדד ת"א־25. החברה זכתה להמלצות של 50% מבתי ההשקעות שסקרנו - בין היתר, בזכות צבר הזמנות שחצה 5 מיליארד דולר. בספרינט השקעות מציינים שגם החברות־בנות של אלביט מערכות ממשיכות לבסס את מעמדן בעולם, ונותנים לדוגמה את סאיקלון, שמתמחה במוצרי תעופה ודיווחה על הזמנה מחברת בואינג בהיקף המוערך ב־32 מיליון דולר. בכלל פיננסים מציינים שהחברה פועלת בשווקים שפחות מושפעים מהמשבר הפיננסי העולמי.

סלקום >> במקום השני ניצבת סלקום. בפרפקט שוקי הון מציינים שהחברה מנצלת את ירידת הדולר, כדי לרכוש מכשירים מוזלים, וגם מרחיבה פעילות תקשורת קווית לעסקים; סלקום, מעריכים שם, היא בעלת תשואת דיבידנד גבוהה, ואטרקטיבית לעומת פרטנר. בבית ההשקעות מיטב מוסיפים שתוצאות הרבעון השני של סלקום עברו את ציפיותיהם המוקדמות, וכי עושה רושם שהשפעות תוכנית ניוד המספרים כבר תמו ברובן.

הסקטורים הבולטים

תקשורת >> בצד סלקום, אפשר למצוא ברשימת המומלצות גם את בזק, פרטנר, סמייל 012 ובזק. באשר לזו האחרונה, מציינים באפסילון כי האתגר של בזק בשנה הקרובה יהיה המשך צמצום עלויות והשקה של הרשת החדשה של פלאפון.

רשתות המזון >> במקום השלישי ברשימה אפשר למצוא את את רשת שופרסל, ובמקום התשיעי מופיעה רשת הסופרמרקטים רמי לוי. הבחירה באלו אינה מפתיעה במיוחד: בבית ההשקעות הדס ארזים מסבירים שרמי לוי מאופיינת בחנויות דיסקאונט בלבד, ולפיכך עתידה לצלוח טוב יותר את ההאטה הצפויה במשק, לעומת חברות מזון מתחרות. במגדל שוקי הון מוסיפים שרמי לוי מתאפיינת ברווחיות גבוהה מהמקובל בענף.

הבנקים >> שלושה בנקים מופיעים ברשימה: הפועלים, לאומי ומזרחי טפחות. מניות בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי לא זכו באופן מפתיע אפילו להמלצה אחת.

מניית בנק לאומי זכתה להמלצת אקסלנס, שהסביר כי לעומת שווקים מתעוררים אחרים, המשק הישראלי יציב, כך שהסיכון בחשיפה לבנקים בישראל נמוך יותר. באקסלנס הוסיפו כי מבחינת תמחור המניות, הבנקים הישראליים נוחים להשקעה, במחירים המשקפים תשואה נמוכה על ההון מהממוצע הרב־שנתי שלהם.

בנק לאומי זכה גם לתמיכת פריזמה, שממליצה גם על בנק הפועלים. הנימוק: שני הבנקים מתומחרים במכפילי הון נמוכים לעומת התשואה על ההון החזויה לשנה הקרובה, וקשיים בגיוסי איגרות חוב קונצרניות מביאים לעלייה באשראי הבנקאי ולעלייה במרווחים.

בנק הפועלים זכה גם להמלצת הראל פיננסים, שמעריך כי המשך פיתוח פעילותו הבינלאומית של הבנק, שעיקרה רכישת בנקים במזרח אירופה ובארצות הברית, צפוי לשמש מנוע צמיחה חיובי בעתיד.

מזרחי טפחות הומלץ על ידי הלמן־אלדובי־עציוני ניהול תיקים, בנימוק שהבנק מפגין "שילוב של בעלי שליטה, מנכ"ל עם אוריינטציה חזקה לרווחיות, ועד פחות מיליטנטי, פעילות ברמת סיכון נמוכה יחסית וסינרגיה אפשרית מרכישת מחצית בנק יהב".

28 בתי השקעות ממליצים באילו ניירות ערך להשקיע, ואיך לחלק את התיק 28 בתי השקעות ממליצים באילו ניירות ערך להשקיע, ואיך לחלק את התיק 28 בתי השקעות ממליצים באילו ניירות ערך להשקיע, ואיך לחלק את התיק

 

ההפתעות

חברה לישראל וכי"ל >> מניית חברה לישראל ניצבת במקום החמישי והמכובד, בצד פרוטרום וטבע. בתמיר פישמן מסבירים שכ־80% מהשווי של חברה לישראל הוא מהאחזקה של מניות החברה־בת כי"ל (כימיקלים לישראל), וכי חברה לישראל נסחרת בדיסקאונט של יותר מ־30% על האחזקות שלה. גם באלטשולר שחם מנמקים את הבחירה בחשיפה זולה וסולידית יותר לכי"ל, בצד הצפי לעלייה מתמשכת וארוכה בתחום הדשנים בעולם.

אבל ההפתעה האמיתית היא במניית כי"ל עצמה: החברה, שהציגה ברבעון השני של 2008 רווחי שיא של חברה ישראלית מעולם, ממוקמת במקום השמיני, ולא הצליחה לעקוף מניות כמו טבע ונייס.

גולף >> עוד מניה שעקפה את כימיקלים לישראל היא זו של חברת ההלבשה גולף, שמוקמה במקום השישי. במאור לוסקי מציינים שנזילות, מינוף נמוך ו"אמא חזקה" בדמות כלל תעשיות יאפשרו לגולף לתרגם את יכולותיה להמשך צמיחה באופן אורגני וכן באמצעות רכישות. בישיר בית השקעות מציינים שהמניה נסחרת במחיר אטרקטיבי, וכי החברה יציבה ואיתנה.

מטריקס >> חברת התוכנה מטריקס הגיעה למקום העשירי. באיילון פתרונות פיננסיים נימקו את ההמלצה בכך שלחברה יכולת מצוינת לייצר מזומנים מפעילות שוטפת, ועם הנכסים הפיננסיים הנזילים הרבים שלה היא צפויה להגדיל מאוד את הפעילות הבינלאומית באמצעות רכישת חברות, בעיקר במזרח אירופה. עוד הוסיפו שלמטריקס הנהלה חזקה, תשואת דיבידנד נאה ומכפיל רווח נמוך מ־9, שהופך אותה לחברה הגנתית ביותר בתקופה תנודתית זו.

אבל עיקר ההפתעה הוא דווקא בחברות שסוגרות את הרשימה, ובעיקר אפריקה ישראל ואי.די.בי פיתוח, שהומלצו רק פעמיים. להמלצה אחת בלבד זכו מניות אפריקה נכסים, רבוע נדל"ן, גזית גלוב ואל על.

מקום בתחתית

הפייבוריטיות שנעלמו >> מי שמצאו את עצמן במפתיע מחוץ לרשימה הן המניות של אורמת, דיסקונט השקעות, אזורים, דלק נדל"ן, כור, סרגון, וריפון וגזית גלוב. אף אחד מבתי ההשקעות לא בחר להמליץ על אף אחד מהמניות הללו.

עד לפני כעשור כלל שוק איגרות החוב המקומי איגרות חוב ממשלתיות בלבד, אך בשלוש השנים האחרונות השתנתה המגמה, והיקף גיוסי החוב בשוק הקונצרני עלה על זה של אג"ח מדינה. השקעה באג"ח קונצרניות מאפשרת להשיג תשואה עודפת על אג"ח ממשלתיות, אך טומנת בחובה סיכון בשל האפשרות לחדלות פירעון של החברה. בבתי ההשקעות מציינים שתיק השקעות מאוזן יכיל פיזור רחב של אג"ח קונצרניות באמצעות רכישה ישירה או שימוש בקרנות נאמנות ותעודות סל.

אג"ח קונצרניות

הקונצנזוס היחיד: דן רכב >> קשה למצוא קונצנזוס ברשימת האג"ח הקונצרניות המומלצות. העובדה הזו מבטאת גם את חוסר הוודאות שבו שרוי השוק. החברה היחידה שעוררה סוג של הסכמה היא דן רכב: רבע מהנשאלים המליצו על איגרות החוב של זכיינית חברת הליסינג והשכרת הרכב אוויס. ביובנק ציינו שחברת הליסינג הרווחית בענף מציעה תשואה אטרקטיבית בשילוב איתנות פיננסית.

במקום השני ברשימת המומלצות נמצאות האג"ח של דלק ישראל. בבית ההשקעות אלומות מנמקים את הבחירה בחברה בהמשך תהליך ההתייעלות, במעבר לתחנות דלק בבעלות פרטית ובהמשך הצמיחה של חנויות הנוחות, שצפוי להביא לשיפור ברווחיות.

בצד דלק ישראל ניצבת פז נפט - מפעילת בית הזיקוק באשדוד, רשת תחנות הדלק פז ורשת חנויות הנוחות yellow. בגאון שוקי הון אומרים שפז מובילה את המהפכה של מעבר ממפיץ סיטונאי של מוצרי נפט לחברה קמעונאית, ומציינים כי העובדה שהיא הבעלים של בית הזיקוק השני בגודלו בישראל מאפשרת לה גיוון בפעילות.

אמות, חברת הנדל"ן המניב של קבוצת אלוני חץ (73%), המרכזת את פעילותה בתחום הנכסים המניבים בישראל, הוצבה במקום השלישי, ומקדימה בהרבה את החברה־אם אלוני חץ, שנכנסה לתחתית הרשימה עם שתי המלצות בלבד. בברומטר ניהול השקעות ציינו לטובה את ניסיונו בשוק הנדל"ן של בעל החברה נתן חץ, וכן את הפיזור שיש לחברה על פני כמה מדינות.

גם איגרות החוב של אפריקה זכו לשתי המלצות בלבד. בפריזמה ציינו: "לטעמנו, הורדת הדירוג של מעלות היתה חדה מדי. אנו מאמינים שהתשואות מספקות פיצוי הולם לסיכון הגלום בפעילות החברה".

גזית גלוב, שמנייתה לא הומלצה, זוכה דווקא להמלצה על האג"ח שלה, שניצבת במקום החמישי ברשימה.

ובמי בתי ההשקעות פחות מאמינים? איגרות החוב של הבנק הבינלאומי, דלק נדל"ן, מכתשים אגן, שיכון ובינוי, מבני תעשייה, חבס ודיסקונט השקעות זכו להמלצה אחת בלבד.

תגיות