אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדד מוסר התשלומים של BdiCoface לחודש אוגוסט: 11 ימי פיגור בתשלומים צילום: סי די בנק

מדד מוסר התשלומים של BdiCoface לחודש אוגוסט: 11 ימי פיגור בתשלומים

בתוך כך התפרסם גם מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, לפיו הדירוג העסקי של המשק עומד על 5.94, לעומת 5.81 ביולי

03.09.2008, 10:38 | כתב "כלכליסט"

במהלך חודש אוגוסט נרשם שינוי בסך ימי האשראי בפועל (ימי פיגור + ימי אשראי בהסכמה) במשק הישראלי: מספר ימי הפיגור בתשלומים עמד על 11 ימים, הרעה לעומת 10 ימים בחודש הקודם ולעומת 9 ימים בחודש המקביל אשתקד. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים עמד על 89 ימים, לעומת 90 ימים בחודש הקודם. כך עולה מנתוני BdiCoface שמפרסמת היום (ד') את מדד מוסר התשלומים לספקים לחודש אוגוסט.

שלושה ענפים מובילים את רשימת הענפים עם מוסר התשלומים הטוב ביותר - ענף ייצור וסיטונאות כלי כתיבה ואביזרים, ענף ייצור וסיטונאות כימיקלים ותרופות וענף שירותים פיננסיים, ביטוח וליסינג. שלושת הענפים עם 5 ימי פיגור בלבד. ענף ייצור וסיטונאות מוצרי מזון ומשקאות הוביל את רשימת הענפים עם מוסר התשלומים הרע ביותר. מספר ימי הפיגור בענף בחודש החולף עמד על 20 ימים - הרעה של 5 ימים לעומת החודש הקודם.

בתוך כך התפרסם גם מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, ממנו עולה כי גם בחודש אוגוסט נמשכת המגמה המעורבת של החודשים האחרונים בסיכונו העסקי של המשק. הדירוג העסקי של המשק עמד על 5.94, הרעה בהשוואה ל-5.81 בחודש יולי. כלכלני BDI מעריכים כי המשבר צפוי לחריף בחודשים הקרובים.

גם בהשוואה לחודש אוגוסט אשתקד נרשמה הרעה בסיכונו העסקי של המשק. אז עמד הסיכון העסקי של המשק על כ-5.67.

מהנתונים עולה, כי כ-18.1% מהחברות והעסקים שנבדקו על ידי כלכלני הקבוצה דורגו ברמת סיכון מעל הממוצע (דירוגי סיכון 7 ו-8), גידול בהשוואה לחודש הקודם בו דורגו 17.9% מהחברות בלבד ברמת סיכון זו.

ירידה חלה בשיעור החברות המדורגות ברמת הסיכון הזניחה והנמוכה (דירוג סיכון 1 עד 5) וברמת הסיכון הממוצעת (דירוגי סיכון 5 ו-6) לעומת החודש הקודם: כ-6.4% מהחברות דורגו ברמת סיכון זניחה ונמוכה וכ-59.6% דורגו ברמת סיכון ממוצעת.

שיעור החברות ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוג סיכון 9 ו-10) עמד על כ-15.9%, עלייה קלה לעומת החודש הקודם.

תגיות