אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רד-האט רוכשת את קומראנט הישראלית ב-107 מיליון דולר

רד-האט רוכשת את קומראנט הישראלית ב-107 מיליון דולר

קומראנט, המפתחת טכנולוגיה לווירטואליזציה של מרכזי מידע ממוחשבים, תהפוך למרכז הפיתוח בישראל של ענקית התוכנה האמריקאית רד-האט. זה האקזיט השני השנה של מייסד קומראנט, בני שניידר

04.09.2008, 14:48 | אסף גלעד

בני שניידר עושה זאת שוב. קומראנט (Qumranet), חברת הווירטואליזציה שהקים עם שותפו רמי תמיר, נמכרה לענקית התוכנה האמריקאית רד-האט (Red Hat), המפיצה הגדולה בעולם של מערכת ההפעלה לינוקס, תמורת 107 מיליון דולר.

שניידר מכר את שתי החברות הקודמות שהקים - פי-קיוב ופנטאקום - לסיסקו, ובחודש מאי האחרון ביצע אקזיט נוסף עם מכירת חלקו בחברת הווירטואליזציה בי הייב (b-Hive) לחברת VMware שרכשה את בי-הייב בכ-20 מיליון דולר.

המייסדים של קומראנט, שניידר ותמיר, יישארו לעת-עתה כמנהלי מרכז הפיתוח החדש שישא את השם "רד-האט ישראל'.

מימין: רמי תמיר ובני שניידר, מייסדי קומראנט, צילום: רמי זרנגר מימין: רמי תמיר ובני שניידר, מייסדי קומראנט | צילום: רמי זרנגר מימין: רמי תמיר ובני שניידר, מייסדי קומראנט, צילום: רמי זרנגר

המרוויחים הגדולים מן העסקה הם המשקיעים הראשונים של החברה: המשקיע הסדרתי גיורא ירון, המייסדים בני שניידר ורמי תמיר, וקרנות ההון-סיכון סקויה ונורווסט (NVP) שהשקיעו יחד כ-20 מיליון דולר בשני סבבי גיוס מאז שנת 2005. גם לחברת סיסקו חלק בהשקעה בתור מובילת סבב הגיוס השני שערכה קומראנט בחודש מרס האחרון עם אותם המשקיעים. לחברה 60 עובדים, מהם 50 במרכז הפיתוח ברעננה, אשר יהנו גם הם מהסדר אופציות נכבד.

גורמים בשוק מעריכים את חלוקת הרווחים בצורה הבאה: הקרנות סקויה ונורווסט השקיעו כל אחת כ-6 מיליוני דולרים וקיבלו בעקבות העסקה כ-32 מיליון (מעל לפי 5 על הכסף). המייסדים בני שניידר, גיורא ירון רמי תמיר ומשה בר יחד השקיעו יחד כ-5 מיליון דולר וקיבלו כ-26 מיליון בחזרה, ואילו 60 העובדים יתחלקו באופציות בשווי של כ-10 מיליון דולר במניות של רד-הט. 

עובדי קומראנט חוגגים את הצטרפותם לחברת רד-האט עובדי קומראנט חוגגים את הצטרפותם לחברת רד-האט עובדי קומראנט חוגגים את הצטרפותם לחברת רד-האט

קומראנט היא חברה המפתחת טכנולוגיה לווירטואליזציה של מרכזי מידע ממוחשבים. הפתרון של קומראנט, המכונה KVM - Kernel based Virtual Machine, מאפשר לצמצם את כמות המחשוב במרכזי מידע של חברות (Data centers), ועדיין להכיל את אותה כמות המידע. בכך נחסכות עלויות תחזוקה וחשמל. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה לדמות סביבות עבודה שונות על גבי מחשב פיזי אחד (Desktop) ולבצע פעילויות מחשוב רבות במקביל.

רד-האט היא אחת מחברות התוכנה הגדולות בארה"ב, שידועה כמפיצה הגדולה ביותר של מערכת ההפעלה בקוד פתוח לינוקס. רד-האט מספקת גם שירותי תוכנה נוספים לתשתיות IT בארגונים. החברה נסחרת בבורסת ניו יורק, במחיר של 20.44 דולר למניה, ושווי השוק שלה הוא כ-3.9 מיליארד דולר.

שוק הווירטואליזציה הפך למגרש של ענקיות התוכנה

 

"בחרנו למכור את קומראנט מכיוון ששוק הוירטואליזציה גדל הרבה מעבר לצפוי, ובמהירות רבה", אומר ל"כלכליסט" שמיל לוי, שותף-מנהל בכיר בקרן ההון סיכון סקויה, מראשוני המשקיעים בקומראנט. "הענף הפך למגרש המשחקים של ענקיות התוכנה, ובכדי שהמוצר של קומראנט יימכר היטב וימצה את מירב הפוטנציאל שבו, עליו להיות חלק מסל המוצרים של חברה גדולה".

ענף הווירטואליזציה נשלט כיום בידי חברות גדולות המספקות פתרונות תוכנה ארגוניים כגון מיקרוסופט, סיטריקס, VMware, זן-סורס ורד-האט. אלא שמעל ומתחת לפני השטח מתרחשת קונוסולידציה בין החברות, וחברות המתמחות במערכות הפעלה כגון מיקרוסופט ורד-הט מחפשות פתרונות וירטואליזציה על מנת להשלים את סל המוצרים הנמכר לארגונים.

אתמול (ד') נודע כי מיקרוסופט ו-VMware ישתפו פעולה באספקת פתרונות משולבים של שרתי מיקרוסופט יחד עם פתרונות הוירטואליזציה של VMware, ובכך יתנו מוצר משלים לארגונים המתבססים על שרתי מידע רבים. הצעד המתבקש, אם כך, הוא מיזוג בין המתחרה הגדולה של מיקרוסופט בשוק מערכות ההפעלה הארגוניות, רד-האט, עם חברת וירטואליזציה. רד-האט היא הספקית הגדולה של לינוקס, שנמצאת בכ-40% משוק מערכות ההפעלה הארגוניות. "להגיע לנתח שוק של 40% מכלל החברות זה חלום עבורנו, שעם הרכישה הנוכחית עשוי להפוך למציאות". אומר שניידר.

הרומן בין רד-האט לקומראנט אינו חדש. רד-האט חיפשה בשנים האחרונות טכנולוגית וירטואליזציה שתוכל לאמץ ולשווק כשירות משלים למערכת ההפעלה שלה, והקוד הפתוח שאימצה קומראנט, ה-KVM, נראה משלים כמו כפפה ליד. רד-האט אף היתה מעורבת ישירות בייעוץ לפיתוח הקוד של קומארנט.

כבר לפני כחודשיים הכריזה רד-הט על כוונתה לאמץ את הקוד הפתוח של קומראנט, אך המוצר הנוסף שלה, המכונה Solid Ice - וירטואליזציה של השרת המוצגת ישירות על המחשב האישי - נותר במנותק ממנה. כעת משלימה רד-האט את סל מוצריה באמצעות הרכישה ובכך מספקת מענה לתחרות שמציבה לה מיקרוסופט, השולטת בכ-60% משוק מערכות ההפעלה לשוק הארגוני.

"זהו מוצר הדגל שלנו, וביחד עם רד-האט נשווק אותו בכל הכח", אומר רמי תמיר, מייסד ונשיא החברה. "קומראנט היא החברה היחידה בעולם שפיתחה מוצר המאפשרת וירטואליזציה של שרת, שניתן לגשת אליו מרחוק דרך הדסקטופ".

מה אתה צופה לשוק הווירטואליזציה בשנים הקרובות בעקבות המיזוגים בתחום?

"הקרב יתחיל קודם כל בין קוד סגור (כמו הקוד של VMware) לקוד פתוח כמו הקוד זן (XEN) או הקוד שלנו, KVM". אומר תמיר. "לאחר מכן תעבור המערכה למאבק בין בין מערכות פתוחות כמו לינוקס לבין מערכות סגורות כגון חלונות. למרות שיתופי הפעולה האחרונים בין מיקרוסופט ל Vmware, אינני רואה אותן מתמזגות שנים הקרובות".

"תוך 3 שנים בלבד הגענו לרמה טכנולוגית שלא היתה מביישת חברה ותיקה יותר", אומר שניידר. "זאת לא עשינו לבד, כיוון שאת הקוד הפתוח שלנו שיחררנו לקהילת מפתחים שעזרה לנו מרצונם החפשי. בכנס הקוד הפתוח שערכנו לפני כחודשיים בקליפורניה השתתפו מהנדסי פיתוח שעובדים במהלך היום בחברות כמו אינטל, מיקרוסופט, נובל, יבמ, AMD וסיסקו ובלילה מפתחים מרצונם קוד פתוח עבור קהילת הקוד של קומראנט. הם הגיעו מכל קצוות ארה"ב, במיוחד בכדי לציין את הצלחת הקוד הפתוח שלנו לאחר שתרמו בעצמם לפיתוח שלה. לולא הם לא היינו מגיעים לאן שהגענו".

תגיות