אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עופר שפירא עוזב את צלרמאיר עם עוד חמישה צילום: עמית שעל

עופר שפירא עוזב את צלרמאיר עם עוד חמישה

פרישתם מביאה את מספר עורכי הדין העוזבים מתחילת השנה ל-15. שפירא, ראש מחלקת פירוקים ומיזוגים, יקים משרד נישה, ואליו יעביר את לקוחותיו

08.09.2008, 07:00 | מארק שון

עו"ד עופר שפירא, ראש מחלקת פירוקים ומיזוגים במשרד צלרמאיר-פילוסוף, עוזב את המשרד ומקים משרד נישה עצמאי. כך נודע ל"כלכליסט". שפירא מצטרף לשורת עורכי דין שעזבו בחודשים האחרונים את צלרמאיר-פילוסוף. עמו יעזבו את המשרד עשרה אנשים, בהם פרקליטים, מתמחים ועובדים אחרים.

שפירא שיגר אתמול בבוקר הודעת דואר אלקטרוני לכל לקוחותיו ולאנשים שונים שעמם היה בקשר, ובה הודיע כי "לאחר שנים של שותפות בצלרמאיר-פילוסוף ושות', שבהן אספתי ויצרתי צוות מקצועי, מיומן ומוביל, אני והצוות כולו פורשים היום כצוות מאוחד וחזק לדרך חדשה ומלאת אתגר תחת שם חדש ובמשרד חדש: שפירא ושות'".

שפירא לוקח עמו למשרדו החדש צוות של חמישה עורכי דין, בהם עורכות הדין קרן מגור ודנה הלל, בעלות חמש שנות ניסיון, ואת כל פעילותו ולקוחותיו. "אנו מאמינים שהמבנה החדש יאפשר ללקוחותינו לקבל שירות אישי, מסור ומיומן יותר", הדגיש שפירא בהודעה ששיגר ללקוחות.

שפירא. "אני ממש מאושר", צילום: עמית שעל שפירא. "אני ממש מאושר" | צילום: עמית שעל שפירא. "אני ממש מאושר", צילום: עמית שעל

"אני ממש מאושר מהמקום שאני נמצא בו", אמר אתמול שפירא ל"כלכליסט", "ההתפתחות כצוות, גם לאנשים שעובדים מתחתיי, תהיה הרבה יותר טובה במשרד עצמאי מאשר כחלק מצלרמאיר-פילוסוף".

ב"כלכליסט" פורסם בתחילת אוגוסט כי את משרד צלרמאיר־פילוסוף תקף בחודשים האחרונים גל עזיבות. בינואר השנה מנה המשרד 50 עורכי דין, ומבדיקה שנערכה בתחילת אוגוסט עלה כי נותרו בו לכל היותר 39 פרקליטים. כאמור, עתה עוזבים אותו חמישה עורכי דין נוספים.

בדירוג "כלכליסט" מתחילת השנה דורג המשרד במקום ה-18 בארץ מבחינת גודלו, ואילו עתה הוא יורד בדירוג אל מתחת למספר 30.

ברוח טובה

ממשרד צלרמאיר-פילוסוף נמסר בתגובה: "פרישתו של עופר היתה ידועה וצפויה במהלך התקופה האחרונה. הפרישה תוכננה ונערכה במשותף עם ראשי המשרד. זהו תהליך טבעי שעורכי דין בכירים הפועלים כשכירים מקימים לעצמם משרדי נישה. התהליך עובר על עשרות משרדי עורכי דין וכלל איננו ייחודי למשרד זה או אחר. הצדדים נפרדו ברוח טובה וידידותית והסכימו על שיתוף פעולה עתידי".

גורם המקורב למשרד אמר ל"כלכליסט" כי שפירא הרגיש שאין לו מקום להתפתח במסגרת צלרמאיר־פילוסוף, ולמעשה הרגיש חסום מבחינה מקצועית. אותו גורם הוסיף: "מי שבוחן את הנתונים מהצד ומסתכל על דף הפירמה משנת 2001 עד היום יכול להסיק את המסקנות לבדו".

מצטרפים חדשים

בתוך כך הודיע המשרד כי צירף לשורותיו שני עורכי דין מארצות הברית - ג'ף נדלר שיעסוק בתחום המיזוגים, ונילי אלשייך שתעסוק במימון תאגידי ועסקאות בינלאומיות. נדלר שימש עד לאחרונה שותף בפירמת עורכי הדין האמריקאית Weil Gotshal & Manges LLP. עו"ד אלשייך סיימה באחרונה את עבודתה בפירמת עורכי הדין האמריקאית Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

שפירא סירב בינתיים להתייחס לאפשרות של מיזוג עתידי עם אחד המשרדים הגדולים האחרים, ואמר: "אני שומר את כל האופציות פתוחות. הצהרות כלליות לא בהכרח מיושמות בהמשך. נכון לרגע זה, הדרך המתאימה היא הדרך הזאת - פתיחת משרד נישה. אין לי שום דבר רע להגיד על אף אחד מהמשרדים ואני אעבוד בשיתוף פעולה עם כולם".

במקרה של שפירא, בניגוד למרבית מקרי הפרישה הקודמים, הוא לוקח עמו כמה תיקים חשובים. בין היתר יטפל משרדו החדש של שפירא בתיק בנק לאומי (בהליך המשפטי שמתנהל בימים אלה בעניין חברת נידר).

משרד צלרמאיר-פילוסוף הוקם ב-1984 על ידי מיקי צלרמאיר ואבי פילוסוף. הצמיחה המשמעותית שלו נרשמה לפני כשנתיים וחצי, במרץ 2006, כאשר עו"ד אייל רוזובסקי עבר למשרד עם כמחצית מעורכי הדין ממשרד חיים צדוק. בעקבות גל העזיבות הנוכחי חוזר המשרד למספר עורכי הדין שהועסקו בו בתחילת 2006, לפני המיזוג עם פורשי צדוק.

שפירא, שהחל את דרכו כשכיר במשרד קנטור אלחנני טל ושות' וצורף כשותף לצלרמאיר־פילוסוף בשנת 2001, צופה כי בעתיד הקרוב יגיעו חברות רבות למצב של קשיים וחדלות פירעון, והשוק יוצף בדרישה לעורכי דין המתמחים בתחום זה.

"אני רואה שהשוק באופן כללי, לא רק בארץ אלא גם בחו"ל, עומד לקבל הרבה תיקים של טיפול בחברות בקשיים, ויש אליי פניות מכל תיק גדול. יש לי גם ניסיון בטיפול בחברות בקשיים מעבר לים". שפירא ייצג בעבר את בנק לאומי ובנק המזרחי בעת הקריסה של שטיחי כרמל, את בנק הפועלים בפרשת המשביר לצרכן, את חברת אלקטרה בקריסת חפציבה ואת הנאמנים בקריסת קלאבמרקט, וטיפל בהסדר נושים של חברת יצהר.

תגיות