אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברה חדשה של יוסי ורדי מתארחת בכנס החברות המבטיחות של טקראנץ' צילום: יותם פרום

חברה חדשה של יוסי ורדי מתארחת בכנס החברות המבטיחות של טקראנץ'

חברת Iamnews מפתחת פלטפורמה לעיתונות שיתופית באמצעות האינטרנט. החברה הוזמנה לכנס במסגרת חברות שלא נכנסו לרשימת 50 החברות המבטיחות של הבלוג, אך נותרו בעשירייה הבאה

08.09.2008, 18:03 | אסף גלעד

יוסי ורדי השיק היום (ב') חברת סטארט-אפ חדשה, איי-אם ניוז - Iamnews, המפתחת פלטפורמה לעיתונות שיתופית באמצעות האינטרנט. החברה הוזמנה לכנס 50 החברות המבטיחות של הבלוג הטכנולוגי הנקרא בעולם, טקראנץ', במסגרת חברות שלא נכנסו לרשימה, אך נותרו בעשירייה הבאה. סך הכל הוגשו כ-1000 בקשות מחברות סטארט-אפ לתצוגה בכנס.

ניר אופיר. "כלי התקשורת המסורתיים - סגורים לשינויים כחומה", צילום: יובל מנדלסון ניר אופיר. "כלי התקשורת המסורתיים - סגורים לשינויים כחומה" | צילום: יובל מנדלסון ניר אופיר. "כלי התקשורת המסורתיים - סגורים לשינויים כחומה", צילום: יובל מנדלסון

היזם והמייסד, ניר אופיר, נאם בכנס והציג לראשונה את הפלטפורמה שפיתח יחד עם שני חבריו לחברה: אתר אינטרנט המאפשר לכתבים, עיתונאים, צלמים, תחקירנים ובלוגרים לכתוב ידיעות במשותף על גבי פלטפורמה אחת.

כיצד עובדת המערכת? "עליך להגדיר באתר נושא מסוים, מיקום גאוגרפי, וקטגוריה אליה תשתייך הכתבה". מספר אופיר ל"כלכליסט", "מנויים מכל העולם יקבלו זימונים לפי תחום השתייכותם והרלוונטיות שלהם לכתבה, ויוכלו לתרום לא רק תכנים מילוליים אלא גם סרטוני וידאו ותמונות".

תקשורת ההמונים אינה זרה לניר אופיר, היזם והמייסד של Iamnews. אופיר היה עורך אתר תפוז שנים רבות, והביא אליו חידושים רבים כגון פורטל הוידאו 'פליקס' וקהילות "הבלוגיה" וה"קומונות". עם זאת, אופיר אינו חוסך בביקורת כלפי כלי התקשורת המרכזיים בטלוויזיה ובעיתונות: "בעולם מתרחשים שינויים מהירים בדרך בה אנשים מחוללים וצורכים מידע. הטוויטר למשל, אתר המאפשר שיתוף בו זמנית של מסרים קצרים מגולשים ברחבי העולם, היה כלי התקשורת הראשון שדיווח על רעידת האדמה בסצ'ואן לפי מספר חודשים. מצד שני, כלי התקשורת המסורתיים נותרו סגורים כחומה."

"המערכת שלי אינה באה להחליף את מערכות העיתונים והחדשות הטלוויזיוניות. אלו הן מערכות אמינות המבצעות עריכה וסינון של מידע רב ולא רלוונטי, מה שלא קיים בטוויטר, לדוגמא" אומר אופיר. "לפיכך, סינרגיה בין הגולשים והעיתונאים בכל העולם תוכל להשתמש מצד אחד במידע רב ורלוונטי ומצד שני לערוך ולסנן רק את מה שחשוב ומעניין".

האתר של אופיר מזכיר במשהו את פלטפורמת ה"עיתונות האזרחית" של ענקית המדיה Oh My News שמקורה בקוריאה. זהו כלי המדיה המוביל בעולם לחדשות הנאספות מגולשים. "בניגוד להם, אתר Iamnews אינו מתיימר להיות כלי מדיה הנקרא על-ידי הצרכן הפרטי אלא משמש כתבים ומערכות תקשורת ברחבי העולם.

כתובת האתר: www.iamnews.com

תגיות