אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טרנד: הבעלים של קבוצת COL משיק יין מבעבע בפחית צילום: בועז אופנהיים

טרנד: הבעלים של קבוצת COL משיק יין מבעבע בפחית

אוהבים ללגום שמפניה מכוס ארוכה וצרה? תשכחו מזה. אלי פרג'י, מבעליה של קבוצת COL, מביא לארץ את הטרנד העולמי הבא: יין מבעבע בפחית. במקביל שוקד פרג'י על פיתוח משקה מהפכני חדש, שיסייע למעסיקים להתמודד עם תסמונת העייפות של העובדים בצהריים: "גם לגוגל נגיע"

10.09.2008, 09:54 | גלי ברגר

עד לפני כמה שנים יין מבעבע לא נחשב למשקה אטרקטיבי. שמפניות היו נחלתם של עשירים בלבד, והן הוגשו רק באירועים מיוחדים. הורדת המיסוי על שמפניות בישראל, לצד החדרה של מוצרים כמו קאווה, למברוסקו ועוד, הפכו את היין המבעבע לאחד המשקאות הטרנדיים של השנה האחרונה. אלי פרג'י (30) מתכנן עכשיו לקחת את השוק הזה צעד אחד קדימה, בסיועה של לא אחרת מאשר פריס הילטון.

קבוצת COL, שהקים פרג'י בשיתוף איש העסקים דובי שיף, משיקה בימים אלה את המותג Rich Prosecco - משקה פרוסקו בפחיות מוזהבות של 200 מ"ל. פרוסקו הוא יין מבעבע איטלקי מחבל ונטו שבאיטליה. המותג בפחית כבר הושק ב־35 מדינות, וימכור ב־2008 כ־50 מיליון פחיות ברחבי העולם.

גלית דדו ואלי פרג גלית דדו ואלי פרג'י | צילום: בועז אופנהיים גלית דדו ואלי פרג

השבוע הושק המותג לראשונה בישראל, וביום ראשון תיערך מסיבת ההשקה. הפרזנטורית של המותג, פריס הילטון, הוזמנה לאירוע, אך בשלב זה ניאלץ להסתפק בברכה שתקליט במיוחד ממעונה בהוליווד.

מלחמה בעייפות הצהריים

החברה, שמתמחה ביבוא ובפיתוח של משקאות, נוסדה סביב רעיון שונה לחלוטין - פיתוח של משקה פונקציונלי בשם Wake Up, שישווק בעיקר לחברות הייטק כדי לסייע לעובדים להתמודד עם תסמונת העייפות בצהריים. המשקה, פרי פיתוח ישראלי מקורי, נועד לתת מענה לתופעה. המשקה נמכר בבקבוקונים של 100 מ"ל, ומוגדר כתוסף תזונה, מה שחייב את החברה לקבל אישורים ממשרד הבריאות.

פרג'י מכוון גבוה: הוא רואה לנגד עיניו חברות כמו גוגל וחברות הייטק מובילות אחרות שירכשו את המשקאות לעובדים, ולשם כך הוא מעוניין אף להגיע למטה העולמי של החברה.

המשקה כולל סוכר פטנטי השומר על רמת סוכר אחידה בגוף במשך שלוש שעות. יש בו גם רכיבים המשפרים את זרימת החמצן בגוף, והוא כולל סמבוק, צמח אנטי־ויראלי שנהפך לטרנדי מאוד בשנים האחרונות, ומוריד לדברי פרג'י ב־50% את הסיכוי להידבק בשפעות A ו־B, ומצמצם בכך את היקף ההיעדרויות מהעבודה. "134 מיליארד דולר בשנה - זה הסכום שהולך לאיבוד בשוק העבודה האמריקאי בשל תופעת עייפות הצהריים", מסביר פרג'י. "נכון לשעה זו, השקענו כ־1.5 מיליון שקל בפיתוח", הוא מוסיף.

"ישראל - מעבדה שיווקית"

עד שהמוצר יושק בעוד כשלושה חודשים, הציע שיף כי הקבוצה תעסוק גם ביבוא של משקאות ולא רק בפיתוח. "עשינו עבודת מחקר בחיפוש אחר הדבר הבא בעולם. תוך כדי החיפושים המשפחה שלי, שגרה בגרמניה, הפנתה אותי לחברת Rich המשווקת את המותג Rich Prosecco", מספר פרג'י. Rich היא חברה אוסטרית המשתייכת לקואופרטיב IFC, המאגד חברות מזון שונות ברחבי אירופה.

בשלב הזה גויסה לפרויקט גלית דדו, המשמשת סמנכ"לית. דדו היתה אחראית להחדרת המותג רד בול בישראל ועבדה גם עם נעם לניר בשיווק האתרים שלו בסקנדינביה ובפיתוח של מותג תחליף חלב האם אופטימיל. "שלחנו לחברה האוסטרית אי־מיילים, הרמנו טלפונים ולבסוף הגענו אליהם למצגת עם הרבה חששות כי אנחנו חברה קטנה ולא מוכרת", מספר פרג'י. "המשקה הושק בגרמניה ובאוסטריה ב־2006, ומכר בשנה הראשונה 10 מיליון פחיות. היו להם הרבה פניות מגורמים ישראלים, אבל הם בחרו לבסוף בנו", הוא מספר.

הזיכיון של הקבוצה מחייב אותה לרכוש כמות מסוימת של פחיות ולהשקיע בשיווק. להשקה בישראל יגיע גם סמנכ"ל השיווק של החברה העולמית. דדו מסבירה כי מה שעורר את העניין בשוק הישראלי הוא קמפיין נגד התחממות כדור הארץ בשיתוף Rich שבו הופיעה פריס הילטון. לדבריה, Rich מאוד מאמינה בשוק הישראלי ורואה בו מעין מעבדה שיווקית. "רד בול בישראל היתה אחת ההשקות המוצלחות שנלמדו במקומות אחרים בעולם". השניים בהחלט לא פוסלים לקבל בהמשך את זיכיון Rich למדינות אחרות, אם כי בשלב זה הם מעדיפים להתרכז בהשקה בישראל.

מדובר במוצר שאינו זול - פחית עולה 37-35 שקל. לרשתות השיווק המוצר אינו צפוי להגיע כיוון שאינו כשר, אך מכירה המונית לא מתאימה למיצוב שרוצים ליצור לו. "השלב הראשון הוא ברים מובילים, ולאחר מכן מסעדות. אנחנו רוצים לקיים שיתופי פעולה עם גופי אופנה כגון ה. שטרן, דיזל ועוד - כדי למצב את המשקה כ־Fashion", מסבירה דדו. לדבריהם, ההתקשרות עם בעלי הברים שונה. "להבדיל מחברות אחרות שמשלמות לבעלי הברים כדי שימכרו את המשקאות שלהן, על ידי מימון אירועים, מקררים וכיוצא בזה, אנחנו מעדיפים שיפנו אלינו", מסביר פרג'י.

עד אפריל יושקעו כמיליון שקל בפעילויות שיווקיות, והשניים כלל לא מדברים על יעדים. "גם ברד בול לא הסתכלו על מכירות בשנה הראשונה", אומרת דדו. "זו השנה של בניית המותג, ומדובר בקטגוריה חדשה. כיום עדיין אין בעולם מתחרה שנכנס לקטגוריה הזו, של יין מבעבע בפחית".

החברה הקטנה לא מסתפקת רק בכך, והיא מפתחת גם משקה חדש שנקרא Rain, מקטגוריית המים הפונקציונליים.

אתם חברה מאוד קטנה בשוק של ענקים כמו קוקה־קולה, שקונה לא מעט חברות. זה היעד שלכם?

"זה לא מנחה אותנו, בטח לא בשלב הזה, אבל ברור שהמשקאות הפונקציונליים הם טרנד מאוד מוביל בעולם המשקאות. קוקה־קולה שילמה 4.1 מיליארד דולר כשקנתה את vitamin water, סכומים של חברות הייטק", מחייך פרג'י.

תגיות