אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: המנהל הפיננסי של בנק הפועלים מתכוון לפרוש צילום: גלעד קוולרצ'יק

בלעדי: המנהל הפיננסי של בנק הפועלים מתכוון לפרוש

בארי בן זאב, שמכהן גם כמשנה למנכ"ל הבנק, מונה לתפקידו לפני 8 חודשים בלבד. בחודשים האחרונים נאלץ הבנק למחוק יותר מ־2 מיליארד שקלים בשל החשיפה לסאב־הפריים. הבוקר אישר הבנק את הפרסום ב"כלכליסט" על דבר פרישתו הצפויה של בן זאב

14.09.2008, 08:52 | רונית גודמן

בארי בן זאב, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה הפיננסית, מתכוון לעזוב בקרוב את הבנק, כך נודע ל"כלכליסט". בן זאב מונה לתפקידו לפני שמונה חדשים בלבד. הבוקר (א') אישר הבנק את הפרסום ב"כלכליסט" על דבר פרישתו הצפויה של בן זאב.

בתקופה מאז שנכנס לתפקידו נאלץ הפועלים להתמודד עם שורה של ארועים בעייתיים. בין השאר נאלץ הבנק למחוק בחודשים האחרונים סכום של יותר מ־2 מיליארד שקל בשל השקעותיו באיגרות חוב מגובות משכנתאות ומכשירים פיננסיים אחרים, הקשורים במשבר המשכנתאות בארה"ב. השקעות אלה, שהסבו לבנק נזקים גדולים בשנה האחרונה, בוצעו לפני כניסתו של בן זאב לתפקיד המנהל הפיננסי.

נוסף על כך, לפני חודשים אחדים דרשה רשות ניירות ערך מהפועלים הסברים על ליקויים אפשריים באופן הדיווח של הבנק בנוגע להפרשות שביצע על תיק ניירות הערך שלו. אירועים אלו העמידו את הבנק מול ביקורת ציבורית תקשורתית כבדה.

בן זאב הוא אחד מחברי ההנהלה הוותיקים והמוערכים ביותר בהפועלים, והוא עובד בבנק יותר מ־30 שנה. הוא ידוע כאיש הגון ומקצועי בכלל המערכת הבנקאית. בצד מוטי שושן, אחראי בן זאב לניהול מצבת הנכסים של הבנק, לביצוע מערך ההשקעות, לקשר עם האנליסטים ולהסברת נתוני המאזן של הבנק.

על פי ההערכות, לאחר שעזר לבנק בפתרון חשיפתו למשבר הסאב פריים, החליט בן זאב כי הגיע למיצוי ובחר לצאת לדרך חדשה.

 

בן זאב מכהן כחבר הנהלת הבנק מתחילת חודש מאי 2006, אז התמנה למשנה למנכ"ל וכממונה על חטיבת נכסי לקוחות. עד חודש אפריל 2006 ניהל בן זאב את פעילות בנק הפועלים באירופה, והיה הממונה על הבנקאות הפרטית הגלובלית. מדצמבר 2000 ועד מאי 2002 היה אחראי למערך הבינלאומי. בן זאב מכהן כיו"ר דירקטוריון בשורה של חברות, ובהן: פועלים החזקות פיננסיות, פועלים קרנות נאמנות ועוד. כמו כן הוא חבר בדירקטוריון הבורסה לני"ע בתל

אביב.

בן זאב מונה לתפקידו האחרון בשל המשבר שפקד את הבנק. בחודש מאי האחרון מכר הבנק את מלוא תיק איגרות החוב מגובות המשכנתאות שהחזיק סניף ניו יורק בתמורה לסכום כולל של 2.55 מיליארד דולר. בהתאם למכירה רשם הבנק הפסד של 3.1 מיליארד שקל לפני מס (1.96 מיליארד שקל לאחר מס) בדו"חות הרבעון הראשון שלו. במחצית הראשונה של 2008 רשם הבנק הפסד של 973 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 1.6 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.  

תגיות