אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קריסת ליהמן ורכישת מריל לינץ' יביאו לעוד 50 אלף מובטלים בארה"ב צילום: בלומברג

קריסת ליהמן ורכישת מריל לינץ' יביאו לעוד 50 אלף מובטלים בארה"ב

השוק עתיד להיות מוצף במובטלי המגזר הפיננסי. בשנה האחרונה ובעקבות הקריסות הקודמות כבר איבדו כ-100 אלף איש את עבודתם. מומחים מעריכים כי הפתרון היחיד בשביל עובדים רבים הוא הגירה

15.09.2008, 16:56 | סוכנויות הידיעות
ההיעלמות הקרובה של בנקי ההשקעות ליהמן ברדרס ומריל לינץ' צפויה להנחיל עוד מכה קשה לשוק העבודה במגזר הפיננסי של ארה"ב ולרמות השכר בוול סטריט, שספגו כבר מספר מהלומות. פשיטת הרגל של ליהמן והרכישה של מריל על ידי בנק אוף אמריקה הם בבחינת קריסה של שניים מעמודי התווך של וול סטריט.

חברות כוח אדם ויועצי השמה מעריכים, כי השוק יוצף עתה במובטלי המגזר הפיננסי, מעבר לעובדים שכבר זרמו לשם בעקבות קריסות קודמות בשנה האחרונה. במהלך השנה האחרונה איבדו את משרתם קרוב ל-100 אלף בני אדם במגזר הפיננסי ועם ההיעלמות של שני הבנקים הגדולים יצטרפו אל מעגל המובטלים עוד 50 אלף בני אדם לפחות.

בחברות ההשמה מכנים את השנה החולפת כשנת הזהב בתחום פיצויי הפיטורים, אך באותה נשימה מדגישים כי זה לא עוזר לאנשים שנותרים ללא פרנסה. מייקל קארם, מנכ"ל חברת השמה בניו יורק, מספר שמפוטרי בר סטרנס עדיין מחפשים תעסוקה, ובינתיים ללא הצלחה.

עפ"י ההערכות, רכישת מריל לינץ' על ידי בנק אוף אמריקה תשאיר קרוב ל-24 אלף עובדים ללא פרנסה. כלומר, לפחות 40% מעובדי הבנק ייאלצו להיפרד ממקום עבודתם. אין ספק שגל פיטורים נוסף זה יזעזע את השוק, אומרים בניו יורק.

"רבים מבין אלו שיפוטרו הם מקצוענים מהשורה הראשונה, אבל הם כבר יתקשו למצוא עבודה חדשה, שלא לדבר על תנאי התעסוקה שאליהם התרגלו לאחרונה", כך לפי גוסטבו דולפינו, מנכ"ל חברת ההשמה ווייט רוק. ואם לא די בכך, הוא צופה כי הממשלה תיאלץ להעלות מסים בעקבות הצטמקות הבסיס הכלכלי.

אף שוול סטריט איננה המעסיק הגדול בניו יורק, בשל השכר הגבוה שקיבלו העובדים, כל אחד מהם היה שווה ערך לארבעה עובדי המגזר הכללי. הפתרון היחיד שאותו רואה דולפינו עבור המובטלים הוא הגירה. לדבריו, במזרח התיכון, ברוסיה ובמקומות רבים אחרים, צמאים למקצוענים אמריקאים בתחום הפיננסים וסביר שהם ישתלבו בשווקים אחרים.

תגיות