אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברקת מציג: הגדלת מספר התיירים לירושלים ל-10 מיליון תוך עשור והחזרת ההיי-טק לעיר צילום: עטא עוויסאת

ברקת מציג: הגדלת מספר התיירים לירושלים ל-10 מיליון תוך עשור והחזרת ההיי-טק לעיר

המועמד לראשות העיר הציג את תכניתו הכלכלית, הכוללת גם קיצור בהליכי רישוי עסקים, פיתוח התחברוה והפיכת ירושלים למוקד תיירות

15.09.2008, 21:57 | שאול אמסטרדמסקי

המועמד לראשות עיריית ירושלים, איש העסקים ניר ברקת, הציג הערב (ב') בכינוס מיוחד בביתו את תכניתו הכלכלית לעיר, לקראת הבחירות המתקרבות ברשויות המקומיות, שיתקיימו בחודש נובמבר. בכנס השתתפו אנשי עסקים רבים וכן חברי מועצה מכהנים.

בין עיקרי התכנית הכלכלית של ברקת: קיצור בהליכי רישוי העסקים בעיר, יצירת תמריצים לעידוד המגזר הפרטי, הפיכת ירושלים למוקד בין לאומי של תיירות, הגדלת משקלן של תעשיות היי טק בירושלים, חיזוק ירושלים כמרכזו של מטרופולין אזורי, פיתוח ושילוב כלל אמצעי התחבורה בעיר, רפורמה בתחום הדיור והגדלת היצע הדיור להשכרה, מלחמה בתופעת "דיור הרפאים" ומיתוג מחדש של העיר.

לדברי ברקת, "אנחנו נמצאים במלכוד 22. המעמד הבינוני עוזב את העיר, ההכנסות מארנונה קטנות, התקציב מצטמצם, וכך ההשקעה בתושבים יורדת, דבר שמגביר עוד יותר את ההגירה מן העיר. ניסים לא קורים לבד. אם לא נציב את עצירת ההגירה השלילית מן העיר כיעד לאומי, המגמה רק תימשך והעיר תתדרדר".

הוא הוסיף כי "בעשור האחרון חלה ירידה ברמת החיים בירושלים, בשיעור של 10%. במקביל, העוני דווקא עלה ב-10%. חלק מתהליכים אלה מוסברים על ידי ההגירה השלילית האדירה מירושלים בשנים האחרונות. רק בחמש השנים האחרונות עזבו את העיר למעלה מ-83 אלף איש. רוב העוזבים הם צעירים, משכילים, חילונים. למעלה מ-70% מהסטודנטים הלומדים בירושלים היו רוצים להישאר בעיר בתום הלימודים, אולם אנחנו לא מצליחים להשאיר אותם".

"היום העירייה מתעמרת בעסקים שלא מסכימים עם המדיניות שלה, ולמעשה מראה להם את הדרך לתל אביב. יש לשנות את התפיסה הקיימת בעירייה, לפיה העסקים הם פרה חובלת המייצרת מזומנים לקופת העירייה. חייבים לעקר את התפיסה הזו ולהופך את העיר לאטרקטיבית ליזמים ולמשקיעים", אמר ברקת.

ברקת קורא לעידוד ההיי-טק

במסגרת המאמץ לעודד תעסוקה והשקעות בירושלים, מציע ברקת לפתח את תעשיית ההיי-טק בעיר, בדגש על ענפי הביוטכנולוגיה והתקשורת, וכן לחזק את מערך המחקר וההשכלה הגבוהה בעיר. "עם תמריצים נכונים אפשר להחזיר את ההיי-טק לירושלים, למרות שאין לעיר יתרון יחסי בתחום. לשם כך צריך להגביר את הקשרים בין האקדמיה בעיר לבין המגזר העסקי", אמר ברקת.

ברקת (49), הוא בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1988 הקים את קבוצת ההיי-טק BRM, שהשקיעה בחברות "צ'ק פוינט" ו"בק ווב". ברקת כיהן כיו"ר חברות אלה בשנותיהן הראשונות. בשנת 2003 פרש מעולם העסקים, ונבחר למועצת עיריית ירושלים. מאז שימש כיו"ר האופוזיציה, ותקף בעקביות את עמדותיו של ראש העיר היוצא, אורי לופליאנסקי.

תגיות