אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקיין ואובמה הפכו את וול סטריט לזירת התכתשות צילום: בלומברג, אי פי איי

מקיין ואובמה הפכו את וול סטריט לזירת התכתשות

מקיין הזדרז להוציא תשדיר תעמולה בו הוא מבטיח לעשות סדר בוול סטריט, ואילו במטה אובמה אמרו : "מקיין ישב 26 שנה בוושינגטון ולא נקף אצבע על מנת להוביל לשינוי שיכול היה למנוע את המשבר הנוכחי"

16.09.2008, 10:34 | אולגה ויניאר
משברי האשראי והסאב פריים הפוקדים את ארה"ב וגורמים לקריסתם של עמודי התווך בוול סטריט הפכו לפלטפורמה נוחה עבור ההתכתשות בין המתמודדים על כס הנשיאות. בעוד ג'ורג' בוש, המסיים את הקדנציה בנובמבר, מרגיע את האומה ומבטיח כי הכלכלה מספיק חזקה בשביל להתגבר על המתרחש, ג'ון מקיין וברק אובמה מתקשים להגיע לעמק השווה גם בסוגיה זו.

המועמד מטעם המפלגה הרפובליקנית מקיין הוציא תשדיר תעמולתי בו הוא מבטיח לעשות סדר בוול סטריט כאשר ייבחר לנשיאות. "הכלכלה שלנו במשבר ורק מי שהוכיחו שהם יודעים להוביל רפורמות, ג'ון מקיין ושרה פאלין, יכולים להשתלט על המצב", נאמר בו. מקיין הבטיח להדק את הרדולציה בשווקים הפיננסיים על מנת להבטיח את חסכונותיהם של אמריקאים. אבל באותה נשימה מנסה להרגיע, ואומר, בדומה לבוש, כי לכלכלה יסודות מספיק יציבים על מנת להתגבר על המשבר.

אומנם מקיין הוא הראשון להגיב לסערה בשווקים, אך במטה של אובמה גם כן לא פספסו הזדמנות לזעוק אל לבם של הבוחרים ובחרו לעשות זאת בדרך של מתקפה. הם מתחו ביקורת חריפה על דבריו של המתחרה הפוליטי וטענו כי הבטחותיו הכלכליות לא תואמות את תוצאות עבודתו בסנאט. "מקיין ישב 26 שנה בוושינגטון ולא נקף אצבע על מנת להוביל לשינוי שיכול היה למנוע את המשבר הנוכחי", אמר בכיר במטה של אובאמה בילל ברטון. מוקדם יותר תומכיו של המועמד הדמוקרטי האשימו את מקיין לא פעם בהיעדר בסיס כלכלי מוצק.

אובמה עצמו התראיין בינתיים לערוץ הכלכלי בלומברג והדגיש את הצורך ברגולציה יותר הדוקה בשווקים. לדבריו לא מדובר בתובנות חדשות ותעמולת בחירות, אלא דברים אותם הציע כבר לפני שנה. הוא גם מתח ביקורת על ההתערבות ממשלתית במתרחש וציין כי משקיעים צריכים להבין שהם האחראים ואין טעם לקוות שהממשלה תושיט יד על מנת להצילם מההפסדים.

"עצם המחשבה, שכספי משלמי המסים יוזרמו לכיסוי חובות של חברות שנכשלו בפעולותיהן, נראית לי כפסולה", אמר אובמה, שהאשים לא אחת את ממשל בוש בהתהוות משבר הדיור והאשראי וכעת טוען כי הצלת בנקים דוגמת ליהמן ברדרס, פרדי ופאני תגרור את המדינה לצרה כלכלית חדשה. הוא הזכיר את היחלצות ארה"ב מהמשבר הגדול  בשנת 1929, כאשר לבנקים שרצו לקבל סיוע ממשלתי נקבעו קריטריונים קשים ביותר.

תגיות