אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש המחוזי קיבל את בקשת המזרחי למינוי כונס למניות אוסיף צילום: יובל חן

ביהמ"ש המחוזי קיבל את בקשת המזרחי למינוי כונס למניות אוסיף

עו"ד פיני יניב ישמש ככונס של מניות אוסיף שמשועבדות לבנק בעקבות חובו של גאידמק, שלטענת מזרחי עומד כיום על 158 מיליון שקל. מוקדם יותר היום הגיש הבנק את הבקשה לביהמ"ש ואילו גאידמק, מצידו, טען כי ביקש לפרוע את החוב כולו עוד הבוקר

16.09.2008, 16:16 | גולן חזני

שופטת בית המשפט המחוזי, דניה קרת-מאיר, קיבלה את בקשת בנק המזרחי ומינתה את עו"ד פיני יניב ככונס נכסים לחברת אוסיף מטעם הבנק. הבקשה הוגשה מטעם הבנק ע"י עוה"ד ינקי פפר ושירי שומינר, ממשרד קנטור-אלחנני-טל. הבקשה היא למנות את עו"ד פיני יניב ככונס נכסים מטעם הבנק.

עפ"י הבקשה התחייב גאידמק לשמור על גובה בטחונות של 1:2 לכל אורך ההלוואה, כשהבטחונות שסיפק הן שיעבוד על מניות אוסיף שברשותו. "גאידמק עמד בהבטחתו והוסיף מדי פעם פקדונות בבנק, כדי לשמר את יחס הבטוחות, אבל באפריל- מאי שינה לפתע את יחסו והחל להפר את הבטחותיו להמשיך ולהגדיל את הבטוחות", כך נכתב בבקשת הכינוס. "קיים חשש כן ורציני ביחס ליכולתו הכספית של המשיב וספק רב ביחס ליכולתו לפרוע את ההלוואה לבנק".

לטענת הבנק עומד היקף חובו של גאידמק כרגע על 158 מיליון שקל. גאידמק עצמו טען לאחרונה, כי הוריד את היקף החוב ל-100 מיליון שקל.

האקט של המזרחי נתקל בתגובה חריפה של פרקליטיו של גאידמק, משרד עורכי הדין שגב ושות'. עו"ד רנן גרשט אמר כי "הבקשה איננה במקומה, נמהרת והוגשה בחוסר תום לב, במיוחד כאשר גאידמק טוען שיש לו את כל הכסף בשביל לפרוע את החוב ומבקש לקבוע ישיבה עם הגורם בבנק כדי שיוכל לשלם את החוב".

"אחרי שהבנק מקבל כזה מכתב הוא הולך ומגיש בקשת כינוס, שרק עצם ההגשה שלה והפרסום שלה ברבים, גורם נזק עצום לגאידמק, לאוסיף וליתר החברות הציבוריות. הבנק נהג בחוסר אחריות כלפי כל המשקיעים ולא רק כלפי גאידמק. כל מה שביקשנו לכל אורך הדרך זה פירוט של החוב המקורי, הריביות והקנסות. אבל הבנק דרש הבטחה שלנו להימנע מתביעות עתידיות".

דובר בנק המזרחי אמר בתגובה לדברים, כי "אין לנו שום בעיה לבוא ולהסיר את השיעבוד, ברגע שגאידמק יבוא וישלם את הכסף. הבעיה היא, שהוא כל הזמן מבטיח ולא עומד בהבטחה. רק שיבוא וישלם ונסיר את השעבוד".

תגיות