אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: קפה רג'ואן שייך לויסוצקי, "רג'ואן" שייך לרג'ואן צילום: shutterstock

ביהמ"ש: קפה רג'ואן שייך לויסוצקי, "רג'ואן" שייך לרג'ואן

בית המשפט המחוזי קבע כי חברת רוני רג'ואן בע"מ היא הבעלים של המותג וסימן המסחר הנושא את שמה ורשאית למכור תחתיו כל מוצר מזון, למעט קפה או תחליפי קפה

16.09.2008, 17:23 | איתי הר אור

בית המשפט המחוזי במרכז הכריע היום (ג') בסכסוך ארוך שנים בין ויסוצקי לבין חברת רוני רג'ואן בע"מ וקבע כי משפחת רג'ואן היא הבעלים של המותג וסימן המסחר הנושא את שמה ורשאית למכור תחתיו כל מוצר מזון, למעט קפה או תחליפי קפה.

תחילתו של הסכסוך בשנת 2002 כאשר רכשה ויסוצקי את הזכויות במותג "קפה רג'ואן". ואולם, כשהסתבר לויסוצקי כי בקשתה לרשום את המותג "רג'ואן" על שמה נדחתה, ביקשה ויסוצקי מהרשם להירשם כבעלת המותג "רג'ואן", על בסיס ההתמחרות שבוצעה לרכישת במותג "קפה רג'ואן".

רג'ואן טענה כי סימן המסחר "רג'ואן" וכל הזכויות להשתמש בו, היו ונשארו קניינה הבלעדי. לטענת החברה, העברת הבעלות בסימן המסחר "רג'ואן" נעשתה עקב הטעיית רשם סימני המסחר על ידי התובעת. "רג'ואן" טענה כי כל שנמכר לויסוצקי היו זכויות מוגבלות במותג "קפה רג'ואן", וכי כאשר ויסוצקי רכשה את המותג "קפה רג'ואן", היא ידעה היטב כי אינה רוכשת זכויות כלשהן בסימן המסחר "רג'ואן", אלא רק במותג "קפה רג'ואן".

בית המשפט קבע כי מטיוטת ההסכם ומההתכתבות בין הצדדים טרם פירוק השותפות ובמהלכה, ניתן להסיק שבזמן המו"מ ובתקופה שבה הייתה השותפות בין ויסוצקי לבין רג'ואן פעילה, הנתבעת לא הסכימה לוותר על זכותה לעשות שימוש בסימן המסחר "רג'ואן", עבור כל מוצר מזון שהיה ברצונה לשווק, ולא העבירה אותו, לא במפורש ולא במשתמע לשותפות.

בית המשפט ציין כי העובדה שויסוצקי פנתה לרשום את סימן המסחר "קפה רג'ואן", מוכיח כי לא סברה שרכשה את המותג "רג'ואן".

בית המשפט קבע כי "שוכנעתי, מהראיות שעמדו לפני, כי בתחילה סברה ויסוצקי כי רכשה את המותג "קפה רג'ואן", וביקשה לרשום את המותג כסימן מסחרי. רק כאשר לא עלה בידה לרשום את המותג כסימן מסחרי, נוכח העובדה שרשומים סימני מסחר "רג'ואן", שינתה טעמה וטענה שרכשה בהתמחרות את סימן המסחר "רג'ואן" כשקפה מתאר את המותג.

בית המשפט דחה את תביעת ויסוצקי להירשם כבעלת סימן המסחר "רג'ואן", וקבע כי כל שרכשה היו הזכויות במותג "קפה רג'ואן". במקביל, הוציא בית המשפט צו מניעה קבוע שלפיו הנתבעת, חברת רוני רג'ואן בע"מ, מנועה מלייצר או לשווק כל מוצר מזון תחת המותג "קפה רג'ואן".

תגיות