אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יציבות בביקוש לעובדים באוגוסט לעומת החודש הקודם צילום: עמית שאבי

יציבות בביקוש לעובדים באוגוסט לעומת החודש הקודם

במחצית מהענפים נרשם גידול בביקוש ובמחצית השנייה נרשמה דווקא ירידה. בהשוואה לחודש אוגוסט של השנה שעברה חל קיטון של 4.9% בביקוש. בענף שירותי האוכל והאירוח חלה עלייה של 7.1% בביקוש לעובדים. בבדיקת המחצית הראשונה של השנה נרשמה ירידה כמעט בכל התחומים

17.09.2008, 10:59 | מיקי פלד

בחודש אוגוסט נרשמה יציבות בביקוש לעובדים לעומת חודש יולי, כך על פי בדיקה של חברת ההשמה מנפאואר. לעומת זאת, בבדיקת הנתונים של חודש אוגוסט השנה לעומת זה של השנה שעברה ניתן למצוא קיטון של 4.9% בביקוש. הבדיקה של מנפאוור מבוססת על מודעות דרושים המתפרסמות בעיתונות הכתובה.

במחצית מהענפים נרשם גידול בביקוש לעובדים באוגוסט 2008 בהשוואה ליולי ובמחצית השנייה נרשמה דווקא ירידה בביקוש. כנראה בשל עונת החגים הקרובה, הביקוש הגדול ביותר לעובדים נרשם בענף שירותי האירוח והאוכל עם עלייה בשיעור של 7.1% ואחריו הביקוש לעובדים בתחום הבריאות והסעד בשיעור של 3.3%. הירידה החדה ביותר בביקוש לעובדים בחודש אוגוסט נרשמה בענף השירותים העסקיים בשיעור של 2.8%. בתעשייה נרשמה יציבות לעומת יולי. בענף ההייטק נרשמה יציבות עם עלייה מינורית של 0.7%.

מסיכום נתוני הביקוש בתקופה שבין ינואר-אוגוסט 2008 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד נמצא כי בכל הענפים, מלבד בענף הבנקאות, פיננסים וביטוח, חלה ירידה בביקוש. הירידה החדה ביותר בביקוש לעובדים חלה בענף הבינוי בשיעור של 14.2%. ירידות משמעותיות נוספות בביקוש לעובדים חדשים חלו בענף השירותים הקהילתיים בשיעור של 8.8%, בענף החינוך בשיעור של 8.3% ובענף התעשייה עם 4.7%.

אורנה סגל, מנכ"ל מנפאואר ישראל, מציינת כי "לא מדובר בתחילתה של מגמת התייצבות בביקוש לעובדים, אלא בתופעה זמנית. החרפת המשבר הכלכלי בארה"ב עקב קריסת ליהמן ברדרס והלאמת מריל לינץ', תמשיך להשפיע גם על השוק הישראלי".

תגיות