אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
15 טיפים לחיים דיגיטליים טובים יותר צילום: shutterstock

15 טיפים לחיים דיגיטליים טובים יותר

לשמוע מוזיקה בכל מקום, לסדר סוף סוף את הכונן הקשיח, לראות סרטים על מסך גדול ולשלם את כל החשבונות בזמן. "כלכליסט" ליקט עבורכם 15 טיפים קצרים לחיים ממוחשבים טובים יותר

17.09.2008, 17:19 | יונתן הירשברג

1. להוציא יותר מהדיסק און קי

מלבד מסמכים ומצגות, כדאי לאחסן בכונני USB ניידים גם הגדרות דפדפן אישיות ורשימת אנשי קשר פרטית, ובאותה הזדמנות להיפטר מהצורך לסחוב לפטופ כבד רק בשביל קובץ בודד. באתר PortableApps אפשר להוריד גם תוכנות רבות שמופעלות הישר מהכונן הנייד: נגני מדיה, תוכנות להמרת קבצים ואפילו כלים לעריכת תמונות.

www.portableapps.com

 

2. להפוך מצלמת רשת למצלמת מעקב

לא צריך להיות מומחה מחשבים כדי להפוך את מצלמת הרשת למצלמת מעקב משוכללת, שתצלם את החדר שבו היא נמצאת במהלך היום. התוכנה Webcam Monitor מאפשרת לתזמן את צילומי המצלמה לשעות מסוימות, או להגדיר למצלמה התחלת הקלטה בעת זיהוי רחש או תנועה, ואף להתריע על כך באמצעות אימייל בזמן אמת, בצירוף תמונת מעקב.

www.webcam-m.notlong.com

 

עמוד הבית של PortableApps, צילום מסך: www.portableapps.com עמוד הבית של PortableApps | צילום מסך: www.portableapps.com עמוד הבית של PortableApps, צילום מסך: www.portableapps.com

 

3. לחבר את המחשב לטלוויזיה

חיבור המחשב לטלוויזיה יעשיר את הסלון שלכם במאגר אינסופי של מוזיקה וסרטים. כל מה שצריך זה תוכנת ניהול מדיה טובה. GB-PVR היא תוכנת מדיה סנטר מצוינת בעלת יכולות רבות, אבל התקנתה לא קלה למי שאינו מומחה מחשבים. הכלי המוביל בתחום זה הוא מדיה פורטל, תוכנת קוד פתוח שנראית מצוין ועוזרת להפוך את הנישואים הלא פשוטים בין המחשב למסך הגדול לקלים ככל האפשר.

GB-PVR: www.gbpvr.com

מדיה פורטל: www.team-mediaportal.com 

 

4. להתחבר למחשב מרחוק

אנשים רבים עובדים על יותר ממחשב אחד (בבית ובמשרד למשל), ותכופות זקוקים דווקא לקובץ שנמצא במחשב מרוחק. כדי להגיע אל הקובץ ההוא מומלץ להשתמש ב־Logmein, תוכנה המאפשרת לשלוט במחשב ממש כאילו

יושבים לידו. בעזרת התוכנה אפשר לפתוח קבצים ולבצע כמעט כל פעולה - אך המחשב

צריך להיות מחובר לרשת כדי שהתוכנה תפעל, כמובן.

www.logmein.com 

 

5. מוזיקה בכל מקום

אוסף מוזיקה של עשרות גיגה זה יפה, אבל כל עוד האוסף לא מועלה לרשת, הוא מוגבל. מה שווה הדיסקוגרפיה השלמה של טום וויטס אם אי אפשר לשמוע אותה גם במשרד או בטיול לחו"ל? השירות MediaMaster מאפשר להעלות את כל אוסף המוזיקה לרשת, ולגשת אליו מכל מקום בעזרת שם משתמש וסיסמה.

www.mediamaster.com

 

עמוד הבית של אתר MediaMaster, צילום מסך: www.mediamaster.com עמוד הבית של אתר MediaMaster | צילום מסך: www.mediamaster.com עמוד הבית של אתר MediaMaster, צילום מסך: www.mediamaster.com

 

6. כל חשבונות האימייל במקום אחד

במקום לעקוב בנפרד אחרי כל כתובות האימייל שמשמשות אותנו במקומות שונים, ג'ימייל מאפשר לנתב את כל האימיילים מהכתובות השונות לכתובת אחת. בג'ימייל, תחת סימניית "הגדרות", יש לבחור ב"ניהול חשבונות" ולהזין את פרטי החשבונות הנוספים שברשותכם.

www.gmail.com 

7. תנו צ'אנס ל-Google Calendar

Google Calendar הוא אמנם כלי מוכר, אך רק ישראלים מעטים משתמשים בו. כדאי לתת לו הזדמנות - הקלנדר מאפשר להתעדכן בכל הפגישות והאירועים המתוכננים בו מכל עמדת מחשב. אפשר לשלוח הזמנות לאירועים ולהסתנכרן עם ה־Outlook. כאשר יוצרים אירוע חדש, אפשר לבקש תזכורת באימייל, בפופ־אפ ואפילו ב־sms. בישראל תומכות בשירות אורנג', סלקום ואפילו חברת הסלולר הפלסטינית Palestine Telecom.

www.Calendar.google.com

8. הקץ להקלדת סיסמאות

RoboForm הוא שירות יעיל, ותיק ואמין שזוכר את סיסמאות הכניסה של המשתמש לאתרים השונים, ומבצע הזנה וכניסה אוטומטית לאתר, בלי ללחוץ אפילו על כפתור Sign In. לאחר שמזינים בו פעם אחת את הפרטים האישיים שרוב האתרים דורשים לקבל בעת ההרשמה, רובופורם מטפל בכל השאר.

www.roboform.com

9. חוזרים לשורת הפקודה

תוסף הפיירפוקס Ubiquity מחזיר את עידן DOS הנשכח לדפדפן. אחרי התקנת התוסף, לחיצה על Ctrl+Space פותחת שורת פקודה ממתינה, ובעזרתה אפשר לבצע פעולות שונות. התוכנה Launchy מעבירה את הקונספט השימושי הזה מהרשת לשאר המחשב. מתקינים את התוכנה, לוחצים Alt+Space, ושורת הפקודה של התוכנה קופצת לקדמת המסך. כעת אפשר לבצע מאות פעולות שונות במחשב באמצעות הקלדת מילים בודדות, ממש כמו בימי DOS העליזים.

Launchy: www.launchy.net

Ubiquity: ubiq.notlong.com

עמוד הבית של RoboForm, צילום מסך: www.roboform.com עמוד הבית של RoboForm | צילום מסך: www.roboform.com עמוד הבית של RoboForm, צילום מסך: www.roboform.com

 

10. גיבוי סדיר

גיבויים קבועים למחשב הם כמו ביטוח גרירה: לא מרגישים בחסרונם עד שממש זקוקים להם. כשבא רגע האמת, כמעט כולנו נתפסים ללא גיבוי. כדאי לגבות, ולתזמן את הגיבויים בעזרת תוכנת AceBackUp החינמית, שמאפשרת למשתמש לגבות בשעה קבועה ולגבות כמה קבצים במקביל.

www.acebackup.com

 

11. אימייל ורסס: סדר בבלגן

חוסר סדר בקרב קוראי רסס הוא כמעט מגיפה. התרופה היא חלוקה של הפידים השונים לתיקיות לפי נושאים (תיקיית "חדשות", "קולנוע" וכדומה). החלוקה מאפשרת לעבור על הידיעות באופן מרוכז, במקום בלוג אחר בלוג. גם בדואר האלקטרוני מומלץ להנהיג סדר כזה. קל לעשות זאת בג'ימייל על ידי הצמדה אוטומטית של תגיות למיילים ממקורות שונים. ג'ימייל מציע גם פילטרים שימושיים, שמאפשרים להגדיר חוקים לסינון מיילים שבהם מופיעה מילה מסוימת בכותרת, מיילים שנשלחו מאדם מסוים ועוד. הפילטרים של ג'ימייל נמצאים בהגדרות > לשונית "Filters".

12.לסדר את הכונן הקשיח

המחשבים שלנו עמוסים לעייפה במצגות, במוזיקה, בסרטים ובמה לא. גם הפדנטים שמקפידים לחלק את המידע באופן מסודר לתיקיות מתקשים לעקוב אחרי כל המידע. Copernic ו־Google Desktop הן תוכנות חיפוש למחשב האישי שמאפשרות להוסיף תגיות לכל מידע במחשב: שמות קבצים, תוכן המסמכים, ואפילו שיחות מסנג'ר. Google Desktop גם מטמיעה את התוצאות בחיפוש רגיל ברשת, כך שכשמחפשים ברשת שם של סרט, למשל, גם כל המיילים ומסמכי הוורד מהמחשב שקשורים לנושא מופיעים בעמוד התוצאות הרגיל.

קופרניק: www.copernic.com

גוגל דסקטופ: www.desktop.google.com

 

13. כלכלת בית למתקדמים

הגיע הזמן להעביר את כלכלת הבית מעידן הנייר והקבלות המקומטות למאה ה־21. ב־GoogleDocs, בתפריט יצירת מסמך חדש, בחרו את אופציית "מתבנית...". תמצאו שם תבניות מוצלחות רבות לניהול כלכלת הבית והעסק. אופציה טובה אף יותר היא תוכנת Plan2Spend הישראלית, שמאפשרת לנהל את הבית ע"י הזנת הוצאות והכנסות ללשוניות קבועות מראש.

Google docs: docs.google.com

plan2spend: budget.10try.com

עמוד הבית של ScribeFire, צילום מסך: www.scribefire.com עמוד הבית של ScribeFire | צילום מסך: www.scribefire.com עמוד הבית של ScribeFire, צילום מסך: www.scribefire.com

14. עוזר מחקר אישי

כדי להפיק את המרב מהרשת ככלי מחקר, כדאי להשתמש ב־ClipMarks. הכלי הקטן והחמוד הזה מאפשר לסמן טקסט, תמונות, ואפילו קטעי וידיאו בעמודים בהם אנו מבקרים, ולשמור אותם בלחיצת כפתור בכדי שנוכל לבקר בהם במועד מאוחר יותר. בדומה לשירותי שיתוף סימניות אחרים, אפשר לבחור האם לשמור את המחברת כפרטית, או לשתפה עם אחרים ברשת.

Clipmarks: www.clipmarks.com 

 

15. בלוגינג בקלי קלות

תפעול בלוג באופן סדיר הוא עניין מייגע ותובעני למדי, ולכן קמו כמה שירותים שמפשטים את התהליך. התוסף ScribeFire לפיירפוקס מאפשר לבלוגר לכתוב פוסטים חדשים בלי לעזוב את העמוד שבו הוא גולש, ולהוסיף ברגע תמונה או סרט. מי שלא אוהב לקשקש הרבה ומעדיף לפרסם בבלוג שלו רק תמונות, לינקים וסרטים יעדיף את Soup, שירות אינסטנט־בלוגינג מומלץ.

scribefire: www.scribefire.com

soup: www.soup.io

תגיות