אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם הכיס של הפוליטיקאים האמריקאים סובל מהמשבר צילום: בלומברג

גם הכיס של הפוליטיקאים האמריקאים סובל מהמשבר

חברי קונגרס וסנאט ובני זוגם מחזיקים תיקי השקעות גדולים הכוללים מניות של AIG ושל ליהמן ברדרס. פלוסי וקרי הפסידו, מקיין ניצל בזכות המועמדות לנשיאות

22.09.2008, 08:37 | אולגה ויניאר

הציבור האמריקאי ועובדי הגופים הפיננסיים שקרסו אינם הנפגעים היחידים ממשברי האשראי והסאב־פריים. גם חברי הקונגרס והסנאט ובני זוגם מושקעים במניות של ענקים שנפלו, כגון בר סטרנס, ליהמן ברדרס, AIG, פאני מיי, פרדי מק ואינדימק.

מבדיקה שערכה סוכנות הידיעות בלומברג עולה כי סוכן הנדל"ן הידוע פול פלוסי, בעלה של יושבת ראש בית הנבחרים של ארצות הברית ננסי פלוסי, החזיק מניות של ענקית הביטוח AIG בשווי של כ־500 אלף דולר. המניה שלה צנחה בתוך שבוע ב־85%. תרזה היינץ־קרי, אשתו של הסנטור מטעם המפלגה הדמוקרטית והמועמד לנשיאות לשעבר ג'ון קרי (ובת למשפחת היינץ המפורסמת שמחזיקה באימפריית הקטשופ והמזון), החזיקה אף היא ניירות ערך של AIG בשווי של כ־2 מיליון דולר. את המניות רכשה קרי בסוף 2007 כשהן היו שוות כ־58 דולר ליחידה. במסחר שהסתיים בסוף השבוע המניה כבר נסחרה סביב ארבעה דולרים.

מהבדיקה עולה כי 56 סנטורים וחברי קונגרס החזיקו תיקי השקעות גדולים שכללו מניות של גופים פיננסיים שקרסו. לא ידוע אם אותם פוליטיקאים הספיקו למכור את המניות לפני תחילת המפולת, אך בהחלט ייתכן שגם הם נפגעו מהקריסה בשווקים. "נבחרי הציבור הם אזרחים אמריקאים לכל דבר שמשקיעים במניות, וכאשר השוק בירידה גם הם סובלים מכך", אומר ג'רי קאלמן, לוסיבט ונציג של משרד עורכי דין בבוסטון.

בין הנפגעים הוא רובין האייס, חבר קונגרס רפובליקני מדרום קרוליינה, אשר החזיק במניות AIG בשווי של 2.8 עד 11.5 מיליארד דולר. מי שהצליח להימנע מההפסדים הוא המתמודד על הנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית ג'ון מקיין. לפני שהוא החל את המירוץ לנשיאות ארצות הברית נאלצה אשתו סינדי למכור את תיק המניות שלה, שכלל בין היתר ניירות ערך של AIG, פאני מיי ופרדי מק. היא הספיקה לעשות זאת לפני הצניחה הגדולה בערכן של מניות ליהמן ברדרס ומריל לינץ', ששרדו שתי מלחמות עולם ואת המשבר הכלכלי הגדול של שנות השלושים, וצנחו בעשרות אחוזים מאז נובמבר שעבר.

ליהמן, שנסחר תמורת 67.73 דולר למניה, נסגר בסוף השבוע שעבר על חמישה סנטים ליחידה. מניות מריל, שהיו שוות 98.68 דולר לפני הקריסה הגדולה, נרכשו על ידי בנק אוף אמריקה תמורת 26.28 דולר ליחידה. מניות פאני ופרדי, שנסחרו ברמה של 39.98 ו־34.07 דולר בהתאמה בתחילת השנה, צנחו ל־73 ו־88 סנט בלבד.

תגיות