אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה יכלה לחסוך 300 מיליון שקל אם שפכי יהודה ושומרון היו מטופלים צילום: עזר פישלר

המדינה יכלה לחסוך 300 מיליון שקל אם שפכי יהודה ושומרון היו מטופלים

שפכים של 2 מיליון איש אינם עוברים טיפול להסרת מזהמים, שיאפשר להפכם למי השקייה. לצורך הקמת מכוני טיהור דרוש סכום של כ-170 מיליון דולר

22.09.2008, 16:20 | גלית שפיר
300 מיליון שקל יכלה המדינה לחסוך, במידה והשפכים של יהודה ושומרון היו מועברים למכון לטיהור שפכים ומשם  לחקלאים להשקייה. כך חשפו הבוקר (ב') במסיבת עיתונאים רשות הטבע והגנים והמשרד להגנת הסביבה.

מנתונים שהוצגו עולה כי שפכים של 2 מיליון איש מתוך אוכלוסיה של 2.8 מיליון איש שחיים ביהודה ושומרון אינם עוברים טיפול להסרת מזהמים. בשנת 2007 תושבי יהודה ושומרון ייצרו 73.5 מיליון מ"ק שפכים. מקורות הזיהום הם שפכים גולמיים בחברון, מזרח לבית לחם, רמאללה, שכם וג'נין שמוזרמים לנחלים, חלקם ללא טיפול וחלקם לאחר טיפול ראשוני בלבד. גם שפכים של יישובים ישראלים בהם אריאל ומזרח ירושלים זורמים בנחל שילוא וקדרון ללא כל טיפול.

בדיקה שערך המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים העלתה כי לצורך פתרון בעיות השפכים באמצעות הקמת מכונים לטיהור שפכים נדרש סכום של 170 מיליון דולר. חלק מהתוכניות נמצאות היום בשלבי תכנון שונים, ויש מספר מדינות דוגמת גרמניה, ארצות הברית ונורבגיה שכבר הודיעו שהן מוכנות להשקיע בפרויקטים.

בני אלבז, מנהל מחוז יהודה שומרון ועזה מהמשרד להגנת הסביבה: "בשנת 2008 המשרד ביצע מספר פעולות לפתרון הבעיה, בהם השקעה של 28 מיליון שקל באיסוף השפכים בקדרון והטייתם להשקייה חקלאית, השקעה של 24 מיליון שקל בחיבור של מודיעין עלית לעיר מודיעין ואישור פרויקט בשווי של 70 מיליון שקל לאיסוף שפכי אריאל".

תגיות