אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מילומור צופה הפסד של 50 מיליון שקל ומחכה לבנקים

מילומור צופה הפסד של 50 מיליון שקל ומחכה לבנקים

רואה החשבון עזב, סמנכ"ל הכספים התפטר, בעל השליטה שיעבד נכסים לטובת החברה הפרטית שלו ושווי החברה צנח בתוך שנה מ־150 ל־31 מיליון שקל בלבד. אבל בחברה אופטימים

22.09.2008, 19:39 | סיון איזסקו

עיכוב בהצגת הדו"חות הכספיים אף פעם לא מבשר טובות, ואכן נדמה כי הודעתה של חברת מילמור אתמול כי דו"חותיה לרבעון השני, שהיו אמורים להתפרסם בסוף אוגוסט, מתעכבים היא רק הסנונית המקדימה לבוא הגשם.

מי שעקב אחר דיווחי החברה יכול היה לראות את תמרורי האזהרה בזה אחר זה: סמנכ"ל הכספים ורואה החשבון של החברה הוחלפו יום אחר יום, הדו"חות בשנים האחרונות הציגו כמעט תמיד רווחיות, בעוד תזרים המזומנים מפעילות שוטפות באופן קבוע היה שלילי, וכמובן חקירת בעל השליטה פרדי רובניסון ברשות ניירות ערך, שבוודאי לא הוסיפה לביטחון המשקיעים.

פרדי רובינסון, בעלים ומנכ"ל מילומור פרדי רובינסון, בעלים ומנכ"ל מילומור פרדי רובינסון, בעלים ומנכ"ל מילומור

היום זרקה מילומור פצצה נוספת למשקיעים כשדיווחה כי היא תסיים את הרבעון השני עם הפסד של לפחות 50 מיליון שקל. גורמים בסביבת מילומור מסבירים כי עקב חקירת רשות ניירות ערך בנוגע לאי הסדרים הכספיים בחברה־בת הפועלת ברומניה, רואה החשבון של החברה מבקש לפעול באופן קפדני, ולנקוט בדרך השמרנית. ככל הנראה, החשבונאות השמרנית היא הגורם לכך שהחברה החליטה להפריש בדו"חותיה הקרובים יותר מ־50 מיליון שקל.

עלות העיכוב פרסום הדו"חות צפויה לעלות לחברה ביוקר. לפני כשבועיים הטילה רשות נייירות ערך על החברה קנס של 245 אלף שקל, אך בסביבתה של מילומור התייחסו אתמול לעניין וציינו כי "הדו"חות המעודכנים יפורסמו עד סוף החודש".

מילומור אופטימית

הסעיף המהותי ביותר בדיווח של מילמור אתמול נעוץ בהסדר לפריסת חובות עם הבנקים, שעתידו כרגע עוד לא ברור. באווירת מחנק האשראי הקיימת כיום סביר להניח שוועדות האשראי בבנקים מקשיחות את תנאי קבלת האשראי, אך מילומור דווקא אופטימית. מדיווח החברה לבורסה עולה כי היא מצויה בשלבים אחרונים לקראת הסכם עם הבנק לפריסת חובותיה בהיקף של מאות מיליוני שקלים - חובות המיוחסים לפרויקט רסידו סי באשדוד.

המשמעות של פריסת חובות אלו היא הקלה מהותית על מאזני החברה, שכן כיום התחייבויותיה הפיננסיות השוטפות נאמדות בכ־520 מיליון שקל, בעוד שהנכסים הפיננסים השוטפים נאמדים בכ־13 מיליון שקל בלבד. חתימה על הסכם לפריסת החובות בימים הקרובים יאפשר לה לשפר את מבנה המאזן כבר בדו"חות הרבעון השני.

מדיווח החברה אתמול עולה כי ההפסדים אותם תרשום ברבעון השני נובעים ממספר אירועים שהחברה ובעיקרם הפסד של 5.1 מיליון שקל בשל עיקול של רכוש של החברה־בת, העוסקת בעסקי השיש ברומניה. הרכוש מעוקל מאחר שהוא שועבד לטובת רומרבל, חברה פרטית בבעלותו של פרדי רובינסון אשר קרסה והגיעה לכינוס נכסים. עם זאת מתכוונת מילומור לרכוש את הציוד המעוקל מהמפרק תמורת 270 אלף יורו אשר ימומנו על ידי פרדי רובינסון באופן אישי.

הפסד נוסף בגובה של 22 מיליון שקל יוכר ברבעון השני של השנה בשל מכירת זכויות לבניית 45 דירות מגורים בשלוש חלקות קרקע בחולון לחברת נתנאל גרופ הבורסאית תמורת כ־11.6 מיליון שקל. 7.5 מיליון שקל מהסכום שיתקבל תעביר נתנאל ישירות לבנק מזרחי־טפחות.

הודעת החברה אתמול על היקף ההפסד הצפוי היתה מתומחרת כבר בשווי המניה מזה זמן. בעוד ההון העצמי הרשום במאזן החברה נאמד בכ־350 מיליון שקל, המשקיעים בשוק ההון העדיפו להתעלם מנתון זה, והם מתמחרים היום את החברה בשווי של 36 מיליון שקל - כ־13% בלבד מההון העצמי של החברה בסוף הרבעון הראשון.

גורמים בחברה נשמעו היום אופטימיים למרות מצבה של מילומור. "חדלות פירעון היא לא תרחיש שנראה היום באופק של מילומור. לחברה הון עצמי איתן ופרויקטים גדולים, והיא תמשיך לגדול ולצמוח. העובדה שהמשקיעים מתמחרים את החברה באופן נמוך אינה מעידה על מצבה. מילומור היא לא החברה היחידה שמתומחרת כך, ויש גם מי שמדבר על האפשרות למחוק את החברה מהמסחר בבורסה במסגרת הצעת רכש שעלותה הכוללת מסתכמת היום בין 20-30 מיליון שקל".

הגורמים במילומור הסבירו כי ההפסד ברבעון השני יהיה נקיון של הדו"חות "מה שיאפשר לחברה להציג רווחים בהמשך. כך למשל, ההפסד שירשם ברבעון השני בגין הציוד המעוקל ירשם בדו"חות הרבעון השלישי כרווח, מאחר שהחברה תרכוש בימים הקרובים את הציוד מהמפרק. חלק מהמחיקות ירשמו בהמשך כרווח בחזרה. הורדנו את ההתחייבויות של החברה בכ־300 מיליון שקל בשנה האחרונה, אין לנו אג"חים, אנחנו יושבים על הון עצמי של 100 מיליון דולר, אבל כל ההון בנכסים ולא במזומן. 90% מההון של החברה נמצא בפרויקט רסידו סי באשדוד, שמופיע במאזן כנכס לזמן קצר, אך כבר בימים הקרובים, עם חתימה על פריסת ההתחייבויות, אנחנו צפויים לסווג אותו כנכס לזמן ארוך.

מדובר בפרויקט ענק בו אנחנו בונים את בניין העירייה, קניון, שישה מגדלי מגורים וחניון. חלק מהפרויקט כבר נבנה ומניב, וחלקו מצוי עדיין בבנייה. פריסת החובות של הבנקים תהיה לשש שנים והקרן תוחזר רק בסוף התקופה. אחד המגדלים אמור לקום בשותפות עם חברת אוסיף שבשליטת ארקדי גאידמק, אולם כנראה שבמצבה של אוסיף כיום היא לא מהווה פרטנר".

צורך בנזילות

למרות בטחונם של הגורמים בסביבת החברה, קשה שלא להתרשם מהלחץ של החברה להשיג מזומנים, כפי שהוא בא לידי ביטוי במכירת נכסים איכותיים במחירי סוף עונה. כך למשל במרץ 2007 מכרה מילומור את "פרת המזומנים שלה" - האחזקות בחברת שחר המילניום לידי קווינקו שבשליטת יגאל זילכה, תמורת 270 מיליון שקל. זמן קצר מאוחר יותר הנפיקה קווינקו את החברה־בת של שחר המילניום - קווינקו לז'ר - בבורסה הראשית בלונדון וגזרה מכך קופון מכובד.

 

גורם בסביבת מילומור אמר היום כי "הרקע למכירה היה צורך החברה בנזילות באותם הימים. הנכסים של החברה מיועדים היום למימוש או לפיתוח - קרקעות שלא מניבות לחברה מזומנים, וכרגע יש קרקעות רבות מסוג כזה, ימומשו על מנת להגדיל את הנזילות. עד היום החברה לא מכרה אף נכס בהפסד - כל ההפסדים שמילומור רשמה עד היום הם הפסדים חשבונאיים בלבד" הדגישו.

תגיות