אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גידול של 350% צפוי בעונה הקרובה בתוצרת הזיתים המקומית צילום: אלעד גרשגורן

גידול של 350% צפוי בעונה הקרובה בתוצרת הזיתים המקומית

כ-8,000 טונות של שמן יימסקו ויעובדו בעונה שתחל באוקטובר, לעומת 2,500 טונות בלבד שנמסקו בשנה שעברה. ענף גידול הזיתים למאכל ולשמן מייצר כ-16 אלף טונה בשנה בשווי של 200 מיליון שקל

22.09.2008, 20:20 | גלית שפיר

מנתונים שמפרסמת היום (ב') מועצת הזיתים עולה, כי גידול של 350% צפוי העונה בתוצרת הזיתים המקומית. כ-8,000 טונה שמן יימסקו בעונה הקרובה יעובדו ב-110 בתי בד. שווי הייצור המוערך הוא כרבע מיליון שקל. רק לשם השוואה, בשנה שעברה נמסקו ברחבי הארץ כ-2,500 טון שמן בלבד.

סמנכ"ל מועצת הזיתים, גדי הורביץ, אמר: "בשנה שעברה כמעט ולא היו זיתים. מדינת ישראל רחוקה מלמלא את השוק בשמן מתוצרת מקומית וקיימות במשרד החקלאות ובמועצת הזיתים תוכניות להרחבת הענף".

עונת מסיק הזיתים נפתחת מדי שנה בסוף חודש אוקטובר. בישראל מגדלים זיתים למאכל על שטח כולל של כ-20 אלף דונם, כשהתפוקה היא כ-15-16 אלף טונה לשנה, ששוויים 60 מיליון שקל. בנוסף ב-15 השנים האחרונות החלו לגדל גם כרמי זיתים לשמן, שמשתרעים על שטח של 190 אלף דונם ומפיקים כ-8,000 טונה לשנה בשווי של כ-200 מיליון שקל.

תגיות