אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גאידמק לביהמ"ש: "ויליגר הפיל אותי בפח" צילום: בועז אופנהיים

גאידמק לביהמ"ש: "ויליגר הפיל אותי בפח"

בתגובה לבקשת צו עיכוב היציאה מהארץ, טוען גאידמק שמעולם לא חתם על שעבוד מניות אוסיף לטובת ויליגר ואומר כי הוא מתנגד להחזיר לויליגר את 16 מיליון השקלים שלווה ממנו. ל"כלכליסט" נודע כי הוא מתכנן לתבוע מויליגר מאות מיליונים

23.09.2008, 07:44 | גולן חזני

מלחמת עולם בין ארקדי גאידמק לשותפו בחברת וילי פוד, צביקה ויליגר. בכתב התגובה שלו לבקשתו של ויליגר להוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ שהוגשה ביום חמישי לבית המשפט, תוקף גאידמק את ויליגר בצורה קשה וטוען למעשה כי ויליגר הוא האשם העיקרי בעימות שלו עם בנק מזרחי טפחות ובתדמית השלילית שנוצרה לו בשבועות האחרונים.

את כתב התגובה הכין עו"ד רנן גרשט ממשרד יוסי שגב. ל"כלכליסט" נודע כי גאידמק גם מכין תביעה כספית בסכום של מאות מיליוני שקלים נגד ויליגר, שבה הוא מאשים את ויליגר באחריות ישירה לנזק של 115 מיליון שקל שנגרם לו, לדבריו, בכך שעסקאות למכירת אוסיף לא יצאו לפועל.

עו"ד גרשט: "אנו רואים בויליגר כיוצר הרעה לגאידמק. הוא הגיע אליו כחבר כדי לעזור לו והפיל אותו בפח". עם זאת, אין בתגובתו של גאידמק התייחסות לכך שהוא לא רשם בטאבו הערת אזהרה על הבתים שלו ושל בתו כפי שהתחייב בהסכם ההלוואה שקיבל מויליגר בסכום של 16 מיליון שקל.

ויליגר, מתברר, הביע חשש כי גאידמק עומד לעזוב את הארץ לצמיתות וכי "עסקיו והתנהלותו לוטים בערפל". גרשט דוחה טענה זו על הסף ומציין את העובדה שגאידמק עזב את הארץ וחזר אליה במהלך הגשת התביעה.

עיון בכתב התגובה של גאידמק מעלה כמה נתונים מעניינים על הפרשיות שגאידמק היה מעורב בהן לאחרונה. לדוגמה, נושא השעבוד הכפול של מניות אוסיף, ששועבדו הן לטובת בנק מזרחי טפחות והן לטובת ויליגר. לדברי גאידמק, הוא מעולם לא חתם על מסמך המאפשר את שעבוד המניות שלו באוסיף לויליגר. אולם לטענתו של ויליגר, השעבוד הוטל על אופציית ה־PUT שיש לו על מניות וילי פוד למכירתן לגאידמק, וכי קיים מסמך בעניין שלא הועבר לידי גאידמק.

"ויליגר הסכים להסיר את השעבוד כבר למחרת, אבל לא עמד בכך. הוא ביצע רישום כוזב ברשם המשכונות לשעבוד", מציין גרשט. הוא מוסיף כי ויליגר משך את עניין הסרת השעבוד והתנה אותו ברישום הערת האזהרה שהתחייב לגאידמק לרשום על נכסיו בקיסריה לטובת הערבות להלוואה של 16 מיליון שקל שנטל מויליגר. "העובדה שויליגר לא הסיר את השעבוד היתה אחת הסיבות לעובדה שבנק מזרחי טפחות אכף שעבוד ומינוי כונס נכסים לגאידמק בשבוע שעבר", טוען גרשט בכתב התגובה.

הנתון המעניין ביותר שמעלה גרשט הוא שההצעות המתקבלות כרגע לרכישת השליטה באוסיף הן תמורת 120 מיליון שקל בעוד לפני שבוע התקבלו הצעות של 235 מיליון שקל. "ההצעה הקודמת היתה מספיקה להשיב את חובו של גאידמק לבנק ומשאירה בידיו 130 מיליון שקל. הנזק המינימלי שנגרם בשל אי־הסרת השעבוד של המניות, על ידי ויליגר, הוא 115 מיליון שקל.

גאידמק דורש גם פיצוי על נזקים אדירים שנגרמו לשמו הטוב. כמו כן הוא טוען שמשקיע שביקש להכניס 30 מיליון דולר לתוך אוסיף, התנה זאת בהסרת השעבוד על ידי ויליגר. בשורה התחתונה מתברר כי גאידמק איננו מוכן להחזיר לויליגר את ההלוואה של 16 מיליון השקלים שקיבל ממנו כדי לשלם את החוב לאמריס, ודורש לקזז אותו מנזקים שנגרמו לו. בתוך כך, ל"כלכליסט" נודע כי ויליגר פנה אתמול לגילאון ואמריס שבשליטת גאידמק, ודרש למנות את קובי רמות כדירקטור מטעמו בדירקטוריון החברות, כפי שנקבע בהסכם ההלוואה של 76 מיליון השקלים שהעניק לגאידמק.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עם ישראל... שכחתם כמה האיש הזה תרם למה אתם שמחים בנפילתו תתביישו!!!
צריך ללמוד לעזור אחד לשני ולפרגן אחד לשני... במיוחד בימים קדושים כאלה קורה שבן אדם אפילו בעל אמצעים כגידמאק מסתבך בחובות או עובד מעל הגודל שלו נכון אולי הוא לא כלכל את צעדיו בצורה הכי שקולה אבל מצד שני... לא צריך לבצע בו לינץ' תחשבו אם דבר כזה היה קורה לכם.!! שנה טובה עם ישראל והלואי שניגדל כבר מבפנים
ערן , תל אביב  |  24.09.08