אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שקל חזק ועדיין לא נראה כי תשתנה המגמה צילום: בלומברג

שקל חזק ועדיין לא נראה כי תשתנה המגמה

השאלה היא מה יעשה בנק ישראל בעתיד הקרוב? עד אמצע נובמבר אמור הבנק להשלים את רכישותיו. האם יחדל עם הרכישות אז ויותיר את השקל ללא עזרה ואת היצואנים והכלכלה חסרי אונים?

24.09.2008, 12:08 | קרן טננבאום

הבוקר נפתח המסחר בשוק המט"ח המקומי ברמות של 3.4205 שקל לדולר אולם במהרה נחלש עד לרמות של 3.4170. החלשות הדולר באה בעיקר על רקע היחלשות הדולר בעולם אולם אנו עדים גם למכירות מאסיביות מצד גופים מוסדים ולקוחות מקומיים.

הגופים המוסדיים החוששים להשקעותיהם בעולם החלו מוכרים נכסים בחו"ל ואת התמורה המט"חית מביאים ארצה ומוכרים. הלקוחות המקומיים, שהינם בעיקר יצואנים, הצופים בהיחלשות הדולר בעולם ובהמשך התחזקות השקל בארץ, חוששים מהמשך המגמה ומוכרים את הכנסותיהן המטח"יות (למען יוכלו לשלם משכורות, מיסים מקומיים וכו') ואף רוכשים הגנות לעתיד – מה שגם כן מביא היצעים לשוק ומחליש את המטבע האמריקאי.

גם המשך הרכישות של הדולר מצד בנק ישראל הפסיק להשפיע. בנק ישראל ממשיך לרכוש את הדולר בסדר הגודל שהבטיח אולם רכישות אלו אינן מסייעות כבעבר. נקודתית, עם תחילת הרכישות הצליח הדולר ל"הרים ראש" אולם לטווח זמן קצר מאוד ובנק ישראל הפסיק להשפיע.

השאלה הינה מה יעשה בנק ישראל בעתיד הקרוב? עד אמצע נובמבר אמור הבנק להשלים את רכישותיו. האם יחדל עם הרכישות אז ויותיר את השקל ללא עזרה ואת היצואנים והכלכלה חסרי אונים? בשיחות עם משקיעים וסוחרים התחושה בשוק הינה ששער הדולר לא יכול להישאר ברמות אלו. רמת התמיכה 3.20 שקל לדולר עשויה להישבר בהקדם. על רקע מה שקורה בשבועות האחרונים בעולם, מכירות המוסדיים ובנק ישראל נטול הכוח כפי שהסתבר לאחרונה, אנו רואים את השקל מתחזק. רמת התמיכה הבאה כאמור עומדת על 3.20 שקל לדולר ואחריה 3.15 שקל לדולר. מעניין לראות מה יעשה בנק ישראל.

 

היורו נסחר כרגע מול הדולר בעלייה של 0.09% לרמה של 1.4663 דולר, כאשר הדולר מתחזק ב-0.32% מול השקל ברמה של 3.4128 שקלים.

 

* הכותבת היא אנליסטית בחברת אי-טריידר

תגיות