אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקת בעלי העניין של אילן בן-דב מגיעה להכרעה: רווח צפוי של 124 מיליון שקל צילום: תומריקו

עסקת בעלי העניין של אילן בן-דב מגיעה להכרעה: רווח צפוי של 124 מיליון שקל

דרישת רשות ני"ע חשפה את הערכות השווי שלפיהן נבנתה העסקה: 120 מיליון שקל לסאני תקשורת ו־46 מיליון שקל לדין דינמיקה

25.09.2008, 07:02 | עומרי כהן

בעלי המניות של סאני אלקטרוניקה ושל החברה־בת סקיילקס יפגשו במשרדי השתיים בפתח תקווה, כשעל הפרק יעמוד אישור עסקת בעלי העניין הגדולה שהתווה עבורן בעל השליטה אילן בן־דב. העסקה, שכוללת את מכירת פעילות הסלולר של סאני אלקטרוניקה לסקיילקס תמורת 255.8 מיליון שקל, הובאה לידיעת המשקיעים בהרחבה כבר לפני כחודש. אולם רק בעקבות דרישה שהציגה רשות ניירות ערך, חשפו בשבוע שעבר שתי החברות פרטים נוספים על העסקה ובראשם את הערכת שווי הפעילות שסיפקה להם חברת גיזה זינגר אבן, וכן את רווח ההון העצום שהיא תיצור לסאני - 124 מיליון שקל נטו - או כמחצית משווי העסקה.

פעילות הסלולר של סאני אלקטרוניקה מרוכזת בחברות סאני תקשורת ודין דינמיקה. סאני תקשורת היא המפיץ הבלעדי בישראל של המכשירים הסלולריים מתוצרת סמסונג, ואילו דין דינמיקה מפעילה רשת חנויות למכירת טלפונים ניידים, ונותנת שירותי אחזקה למנויי סלקום. הערכות השווי שקיבלה פעילות הסלולר של סאני אלקטרוניקה מדברת על שווי של 119.9 מיליון שקל לסאני תקשורת ושווי של 45.8 מיליון שקל לדין דינמיקה. מדובר בהערכות שווי אופטימיות, המשקפות ציפייה לשיפור חד בפעילות החברות בשנים הקרובות. יתרת הסכום בהיקף של 90.1 מיליון שקל תשולם עבור ההון העצמי של שתי החברות.

מיזוג חשיפה: אילן בן דב ממזג את סאני עם סקיילקס המהלך נועד להעמיק את פעילותו של בן דב בענף התקשורת הסלולרית, במסגרתה יבחן כניסה לפעילות בתחום הטענת מכשירי סלולר pre-paid וכן כניסה כשחקן מפעיל סלולרי וירטואלי סיון איזסקולכתבה המלאה

בן־דב, המחזיק ב־69% ממניות סאני אלקטרוניקה, רכש הקיץ באמצעותה את השליטה בסקיילקס, שמחזיקה מזומנים בשווי של 1.2 מיליארד שקל. בעקבות הרכישה מחזיקה סאני אלקטרוניקה ב־64% מסקיילקס, ואילו חברה נוספת הנשלטת בידי בן־דב (85%), טאו תשואות, מחזיקה ב־25% נוספים מסקיילקס.

אלא שרכישת סקיילקס הפכה את סאני אלקטרוניקה לחברה ממונפת, ולכן היא אינה מתאימה להוות פלטפורמה להשקעות נוספות בשוק התקשורת הישראלי. לשם כך מבקש בן־דב את אישור בעלי המניות להעברת פעילות הסלולר לידי סקיילקס, מהלך שיחזק את כוחו בשוק התקשורת וימלא במזומנים את קופת סאני אלקטרוניקה.

סאני תעניק לסקיילקס שירותי ניהול בתחום הסלולר תמורת 220 אלף שקל בחודש (2.64 מיליון שקל בשנה) ותשלם לה בנוסף 2.5% מהרווח התפעולי. כמו כן תרוויח סאני גם מהשכרת משרדיה לסקיילקס במחיר הגבוה ב־32% מהמחיר שהיא עצמה משלמת. סאני משלמת מדי חודש לבעל הנכס 22.7 שקל עבור כל מ"ר של משרדים, אבל את אותם משרדים היא תשכיר לסקיילקס במחיר של 30 שקל למ"ר ובסך הכל תמורת 45.2 אלף שקל בחודש.

מעבר לכך, דרשה כאמור הרשות את הערכות השווי, שעל בסיסן תומחרה העסקה. סאני תקשורת מכרה במחצית הראשונה של 2008 טלפונים ניידים של סמסונג ב־194 מיליון שקל, מתוכם נמכרו מכשירים לפלאפון ב־124 מיליון שקל והשאר לסלקום ולאורנג'. בסך הכל מחזיקה סמסונג ב־26% משוק המכשירים בישראל, אלא שעיקר החדירה שלה הוא ברשת פלאפון שפועלת בטכנולוגיית CDMA. אלא שבשנים הקרובות צפויה פלאפון להעביר את רוב המנויים לרשת GSM, מה שצפוי, לדעת גיזה, להביא ל"ירידה מהותית במכירות סאני לפלאפון". לפיכך, מניחים שם איבוד של יותר משליש בנתח השוק אצל פלאפון.

בגיזה מעריכים שתזרים המזומנים של סאני יסתכם ב־2008 ב־11.1 מיליון שקל בלבד, אבל החל מ־2009 צפויה קפיצה של כ־130% לסכום של 26 מיליון שקל, כאשר תזרים דומה יירשם גם בשלוש השנים שלאחר מכן.

בין השאר אימצו בגיזה את הערכת החברה, לפיה המחיר הממוצע של מכשיר יהיה גבוה ב־20% במחצית השנייה של 2008 לעומת המחצית הראשונה, וזאת הודות להשקתם של מכשירי דור שלישי מתקדמים ויקרים יותר. עוד מגלה הדו"ח כי לפני כחודש החזיקה סאני בידיה הזמנות בהיקף של 103 מיליון שקל למחצית השנייה, מתוכם 85 מיליון שקל לרבעון השלישי של השנה.

רשת דין דינמיקה הודיעה אתמול על הארכת ההתקשרות שלה עם סלקום עד לסוף 2011, כך שהחשש שתאבד את הזיכיון בטווח הקרוב נמוג לפי שעה. אבל התוצאות של הרשת במחצית הראשונה של 2008 אכזבו וכללו רווח תפעולי של 3.4 מיליון שקל מתוך הכנסות של 68 מיליון שקל, וגם זאת רק אם מנכים הוצאות ניהול של 2 מיליון שקל, שאותם הגדירו בסאני בתור חד־פעמיות. למרות זאת, בגיזה מעריכים שבמחצית השנייה יירשם שיפור משמעותי שיתבטא ברווח תפעולי של 6.2 מיליון שקל, וזאת בזכות צעדי חיסכון והתייעלות שיקצצו את היקף ההוצאות ב־2 מיליון שקל.

במחצית השנייה צופה גיזה תזרים מזומנים נקי של 1.3 מיליון שקל בלבד לדין דינמיקה, אולם ב־2009 התזרים יקפוץ להערכתה ל־7.7 מיליון שקל הודות לגידול בהכנסות ולקיצוץ בהוצאות. בשנים שלאחר מכן יצמחו המכירות בשיעור חד־ספרתי עקבי והתזרים הנקי יגדל עד ל־10.5 מיליון שקל ב־2012.

תגיות