אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אימפריית גאידמק - הסוף? הוטל צו עיקול על כל נכסיו בישראל; עו"ד שגב רוכש את אוסיף צילום: בועז אופנהיים

אימפריית גאידמק - הסוף? הוטל צו עיקול על כל נכסיו בישראל; עו"ד שגב רוכש את אוסיף

עו"ד שגב משתלט על אוסיף אך המעקלים טוענים כי מדובר בהברחת נכסים. ביהמ"ש אישר בקשת לוי קושניר ובלרם צ'יינרי לצו עיקול הנכסים בעקבות חוב של 23 מיליון דולר. לעומת זאת, לא התקבלה דרישה לעיכוב יציאה מן הארץ. הנושים חוששים שגאידמק יוציא נכסים לחו"ל ויעזוב את הארץ

25.09.2008, 12:47 | גולן חזני והדר קנה

שני המעקלים הראשונים של נכסיו של ארקדי גאידמק, אורי שני ולוי קושניר, מתנגדים להעברת השליטה באוסיף לעו"ד יוסי שגב וטוענים כי מדובר בהברחת נכסים.

עו"ד אלכס הרטמן המייצג את קושניר, ועו"ד רון ברקמן המייצג את שני, מנסים למנוע ביום דרמטי זה, את העברת אוסיף לידי שגב וטוענים כי הנכסים שהועברו למעשה מגאידמק לשגב, מעוקלים ואין לו זכות להעביר אותם, כיוון שעוד קודם לכן היום עוקלו.

רקע לפרשה

 עו"ד יוסי שגב משתלט על חברת אוסיף. לכלכליסט נודע כי לפני דקות אחרות הגיעו בנק המזרחי וארקדי גאידמק בדיון בבית המשפט המחוזי להסכמה לפיה שגב קונה את המניות של אוסיף מגאידמק, פורע תוך 5 ימי מסחר בבורסה לבנק המזרחי 110 מיליון שקל ומסיים את החוב. הבנק מוותר בכך למעשה על מחצית מעלות הפרעון המוקדם.

שגב צפוי להכניס לתוך אוסיף 23 מיליון דולר שגאידמק אמור היה להעביר בגין המקדמה שנטל בשל עיסקת וונוקובו - כעשרה מיליון שקל. כלומר בסך הכל ישלם שגב 190 מיליון שקל - 110 מיליון שקל למזרחי, ועוד 80 מיליון שקל לחברת אוסיף עצמה. שגב יקבל את מניות גאידמק ששוויין בשוק עומד על כ-117 מיליון שקל.

לא ברור האם שגב יחזיק את אוסיף לטווח ארוך, או שמא ירצה למכור את השליטה בחברה לגורם אחר.

ובינתיים מעקלים

 לוי קושניר ובלרם צ'יינרי, קיבלו לפני שעה קלה צו עיקול על כל הנכסים של ארקדי גאידמק בארץ. מדובר בין היתר במניות בחברות הציבוריות, אוסיף, וילי פוד, גילאון ואמריס, וביתו של גאידמק בקיסריה.

בית המשפט המחוזי בת"א קיבל את בקשתו של עו"ד אלכס הרטמן ממשרד ש.הורוביץ' להטיל את העיקול לאחר שגאידמק לא שילם חוב של 22.9 מיליון דולר לקושניר וצ'יינרי.

החוב הוא בשל מימוש אופציית פוט שבידי השניים למכירת 25% ממניות אמריס לגאידמק החל מיולי 2008. התביעה הוגשה אתמול וכאמור אושרה כבר הבוקר.

חששות מהברחת נכסים

מתחת לפני השטח מתחיל בשעות אלה מירוץ בין הנושים של גאידמק להציל את כספם. נושים אלה הם בנק המזרחי, צבי ויליגר, וכמובן קושניר ואורי שני. חלק מהם הביע חשש כי גאידמק יוציא נכסים לחו"ל ואף יעזוב את הארץ. עם זאת, צריך לזכור שבקשה של ויליגר להוציא צו עיכוב יציאה מהארץ נגד גאידמק בשבוע שעבר – נכשלה, לאחר שפרקליטיו של גאידמק, משרד עו"ד יוסי שגב, הבהירו כי אין בכוונתו לעשות זאת, וכי עסקיו חובקי עולם ובכל פעם שיצא מהארץ גם חזר אליה.

בנוסף לכך, בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל היום באופן חלקי את בקשתו של אורי שני לעקל מניות של ארקדי גאידמק בחברת אוסיף באופן זמני ומיידי עד לסכום מרבי של 9.8 מיליון שקל. זאת מתוך סכום של 31 מיליון ששני ביקש לעקל במקור.

העיקול המקביל - אורי שני וארקדי גאידמק, צילום: שאול גולן וראובן שוורץ העיקול המקביל - אורי שני וארקדי גאידמק | צילום: שאול גולן וראובן שוורץ העיקול המקביל - אורי שני וארקדי גאידמק, צילום: שאול גולן וראובן שוורץ

אורי שני, שעד לפני כחודשיים שימש כמנהל העסקים הראשי של גאידמק, הגיש לפני יותר משבועיים בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות על עיקול לנכסיו של איש העסקים בסכום של עד 31 מיליון שקל. את הבקשות לעיקולים הוא הגיש באמצעות באי כוחו, עורכי הדין רון ברקמן ודיבון פרקש ממשרד ברקמן וקסלר בלום גזית. לטענת שני בקשתו נובעת מהפרת ההתחייבויות של גאידמק כלפיו.

שני טען במקור כי גאידמק, על פי הסכם הנאמנות, חוייב להפקיד בפני הנאמן, חברת נאמנויות של משרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק ושות' בשווי כולל של 50 מיליון שקל במניות של אוסיף כהתחייבות של התקשרות בין הצדדים.

בפועל העביר גאידמק לידי הנאמן מניות בשווי כולל של 18.8 מיליון שקל ולא השלים את העברת המניות הנוספות בשווי של 31 מיליון השקל הנוספים.

כשהיחסים בין הצדדים עלו על שרטון ושני סיים את תפקידו בחברה שני ביקש למנות בורר שיכריע במחלוקת. במקביל הגיש שני את הבקשה לעיקול לבית המשפט המחוזי שהוגשה במסגרת סמכויות העזר שיש לבית המשפט- עד שתוכרע הבוררות.

שני טען בבקשתו לעיקולים כי גאידמק אינו ממלא אחר התחייבויותיו ומצבו הכלכלי התדרדר.

הרשם אבי זמיר מבהיר כי בבקשה לעיקול, נטל ההוכחה מוטל על שני והזכיר כי בדצמבר 2007 כבר הופקדו 18.9 מיליון שקל שהיוו אז 132 אלף ממניות חברת אוסיף. השופט כתב כי מאז ירד ערך המניות של אוסיף ומה שהיה שווה באותה תקופה 31 מיליון שקל היום שווה 9.8 מיליון שקל וזה הסכום שהוא פסק כי יהווה את העיקול הזמני.

במקביל חייב הרשם אבי זמיר את שני בהפקדת ערבון בסך 50 אלף שקל ובמידה ולא יופקד העירבון הזה יפקע העיקול.

תגיות