אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: מילומור הגישה בקשה להקפאת הליכים צילום: shutterstock

פרסום ראשון: מילומור הגישה בקשה להקפאת הליכים

ביהמ"ש דחה הבקשה להכריע במעמד צד אחד וקבע דיון בנוכחות הנושים; לפי הבקשה, התחייבויות מילומור מסתכמות בכ-889 מיליון שקל

28.09.2008, 14:54 | סיון איזסקו ומארק שון

חברת מילומור שבשליטת פרדי רובינסון אישרה היום את הפרסום בכלכליסט. החברה הודיעה כי הגישה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בקשה דחופה למתן צו להקפאת הליכים במעמד צד אחד, כנגד החברה וחברות בנות שלה.

הבקשה אף כללה בקשה להקפאת הליכים כנגד חברה פרטית בבעלות פרדי רובינסון, בעל השליטה בחברה, וכן כנגד רובינסון אישית. מהחברה נמסר כי הבקשה הוגשה "נוכח מחנק תזרימי של אשראי אליו נקלעה בחודשים האחרונים".

סגנית נשיא בימ"ש המחוזי בתל אביב השופטת, ורדה אלשייך, החליטה שלא להיעתר לבקשה במעמד צד אחד והורתה כי דיון בבקשה יתקיים במעמד הצדדים בנוכחות הנושים המהותיים של החברה.

בבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד שלום גולדבלט ואהוד גינדס, טוענת מילומור כי הקבוצה אינה בחדלת פרעון נכסית – שווי הנכסים שלה עולה על החובות – והבעייתיות היא בעיתוי תזרים המזומנים. הקבוצה מציעה לנושיה הסדר לפיו החוב ייפרע במלואו אבל בפריסה ובתשלומים סבירים.

מהבקשה עולה עוד, כי פרדי רובניסון, בעל השליטה בקבוצה, הזרים לקבוצה 60 מיליון שקל מהונו האישי וחתם על ערבויות אישיות בסך של מאות מיליוני שקל. למרות מאמציו של רובינסון, טוענים עורכי הדין, המאמצים נדמים למשל על הילד ההולנדי שניסה לסתום פירצה בסכר באמצעות אצבעו. לצורך מימון הפעלת הקבוצה בתקופת הקפאת ההליכים הסכים רובניסון להעמיד סכום נוסף של 5 מיליון שקל.

החברה ביקשה מבית המשפט לתת צו להקפאת הליכים ל-90 יום, במהלכו לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בשום הליך נגד החברות וכל ההליכים נגד רובינסון יעוכבו. החברה ביקשה גם למנות את רו"ח חן ברדיצ'ב ועו"ד חן זפט כנאמנים למימוש הליך ההבראה והסדר הנושים בקבוצה.

"המצב הנוכחי עלול להיות 'הזדמנות פז' לגורמים השונים לפעול לחילוט הערבויות", נכתב בבקשה, "אף אם אין לכך כל צידוק שבדין, וזאת בחסות 'המהומה הכוללת'".

לפי הבקשה, התחייבויות מילומור מסתכמות בכ-889 מיליון שקל, על פי החלוקה הבאה: לנושים המובטחים חייבת הקבוצה כ-500 מיליון שקל, לנושים בלתי מובטחים כ-325 מיליון שקל ולבעלי עניין כ-60 מיליון שקל.

מהחברה נמסר עוד כי "במהלך השנים האחרונות השקיעה הקבוצה מאות מיליוני שקלים בפרויקטים שנועדו להשיא ערך לקבוצה. תכנון לא נכון של השקעות אלו, בצירוף קשיים בירוקרטים בקידומם ואירועים שאינם תלויים בקבוצה, הובילו את הקבוצה למצב בו מחד, ערך נכסיה אדיר ועולה על סך התחייבויותיה, אך מאידך, קיים קושי להנזיל ולממש את הנכסים בנסיבות הקיימות היום.

פרדי רובינסון, מנכ"ל ובעל השליטה במילומור פרדי רובינסון, מנכ"ל ובעל השליטה במילומור פרדי רובינסון, מנכ"ל ובעל השליטה במילומור

"נסיבות הקלעות הקבוצה לקשייה התזרימיים כוללים בין היתר השקעה במלאי קרקעות, רכישת מניות של שותפים בחברות במזומן, תשלום מלוא אגרות החוב שהוחזקו ע"י הציבור (מתוך תזרים המזומנים השוטף של החברה), צמצום מסגרות האשראי הבנקאי, התייקרות תשומות הבניה שהשפיעו על הזרוע המבצעת של החברה והשפעת המשבר בתחום הנדל"ן ומשבר האשראי בשוקי ההון בארץ ובעולם" לשון תגובת החברה.

עוזי לבצור המכהן כדירקטור חיצוני בחברה אמר היום לכלכליסט כי מטרת הבקשה היא לאפשר את הבראת החברה - דבר שייטיב בסופו של דבר גם עם בעלי המניות בחברה. בהתייחס להתפטרות סמנכ"ל הכספים של החברה, גלית אדם וטענותיה על חוסר שקיפות בתוך החברה, אמר לבצור כי ידרוש ממבקר החברה לפתוח בבדיקה על מנת לבחון את טענותיה של אדם כנגד הנהלת החברה.

הבוקר הודיעה מילומור להנהלת הבורסה כי החברה תדווח בהמשך על אירוע מהותי ועל כן החליטה הבורסה שלא לאפשר היום את המסחר במניות החברה.

שידור חוזר

אין זו הפעם הראשונה שהחברה מתקרבת למצב של פירוק. בסוף פברואר 2007 הוגשה בקשה לפירוק החברה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, וזאת בשל חובותיה של מילומור לחברת אביב הנדסה והשקעות. אולם למחרת היום יישבו הצדדים את המחלוקת כאשר מילומור התחייבה לחסל את חובותיה כלפי אביב הנדסה כאשר בין השאר מכרה מילומור את אחת ההחזקות המרכזיות – החזקות בחברת שחר המילניום - על מנת לשפר את מצב הנזילות של מילומור. גם אז החברה לא עדכנה את המשקיעים בהסתבכות המשפטית בזמן והיא עשתה זאת מספר ימים מאוחר יותר בעקבות דרישה של רשות ני"ע תוך שהחברה מסבירה את העיכוב בדיווח בכך ש "יועצה המשפטי של החברה נפל למשכב, כך שלא עלה בידו לעשות ולפעול לפרסומו של הדו"ח".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
זה יהיה מצער
למיטב הבנתי הבעיה היא החוב הקצר לבנק הבינלאומי, שאם מסרב להאריכו החברה עוברת ישירות לכינוס נכסים. חברת נדלן, כל חברת נדלן, עובדת עם כסף של בנקים (ובשנים האחרונות גם אשראי חוץ בנקאי, קרי אגחים). אם בנק מסרב לממן החברה קורסת. חד וחלק. ככה עובד כל הסקטור. עסקית אין בעיה מיוחדת עם החברה, ונכסיה עולים בהרבה על חובותיה. אם למרבה הצער מילומור תקרוס לדבר תהיה השפעה על כל סקטור הנדלן בארץ, שכן לא מדובר בהונאה כמו חפציבה אלא בבעיה תזרימית זמנית (שנוצר בגלל ניהול גרוע של הבעלים). מאחר וזו חברה הבונה אלפי יח"ד, למעמד הבינוני בארץ, במיקומים טובים (צפון ת"א,חולון,אשדוד,באר יעקב,בית שמש), הרי שלדעתי לא תהיה בעיה מיוחדת לממש את הנכסים, אבל קריסה כזו תפגע באמון הציבור במגזר ובנוסף תצמצם את יכולת הבנייה למגורים בארץ. אם הציבור יכול היה לעכל את קריסת חפציבה בגלל הנסיבות המיוחדות (מעילה), וגם זה היה שוק רציני, הרי שבמקרה הזה מקור הבעיה היא סירוב הבנק הבינלאומי להאריך את האשראי. זה לא אלרוב, או להבדיל נידר, שבונות 2 וחצי בניינים ודי זניחות בשוק נדלן המגורים המקומי אלא חברה בעלת השפעה לא מבוטלת בכלל במשק הנדלן הישראלי ואני די חושש מכדור השלג שמהלך כזה עלול לעורר. בקלות גם אזורים של בוימלגרין, אשדר, מצלאווי או ב.יאיר עלולות לפשוט רגל. כל אלה אם לא תקבלנה אשראי בנקאי הולכות פייפן. דירות לא נוצרות יש מאין ואם לא תהיינה חברות נדלן שבונות דירות קונוונציונליות זו כבר תהיה בעיה של המדינה. בבית שמש הם שחקן משמעותי למגזר החרדי ובבאר יעקב למגזר החילוני העממי, המעוניין בדירה באזור המרכז המורחב, במחירים עממיים יחסית. כבר היום ידוע שאין בישראל די דירות בהנחת קצב צמיחה של 1-2% ואם חברה שמייצרת מאות יח"ד מדי שנה הולכת פייפן זה לא יהיה נעים. מזכיר קצת את טאואר, שלמעשה פשטה את הרגל לפני כמה שנים, ורק בגלל שמספקת עבודה לאלפי אנשים הבנקים נותנים לה לשרוד. ההבדל הוא ששם החברה באמת לא מסוגלת להחזיר את חובותיה לבנקים. כאן החברה מסוגלת גם מסוגלת. אולי ייקח שנה שנתיים אבל אפשר. נקווה שכונס הנכסים שיחליף את פרדי יעשה עבודה טובה, כמו שעשו בהוט.
dw  |  28.09.08