אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אלו התקופות הכי טובות שמייצרות את העליות של מחר"

בעקבות המשבר בשווקים, "כלכליסט" ריכז שישה מנכ"לים מרכזיים בענף קופות הגמל שמנהלים יחדיו כ-133 מיליארד שקל, כדי לפזר חלק מהערפל סביב הענף

03.10.2008, 08:04 | גולן פרידנפלד והדר רז

אחד מהמשברים הפיננסים הגדולים אי פעם תפס את העמיתים של קופות הגמל לא מוכנים. מי שעדיין לא עיכלו כי קופת הגמל שלהם עברה מהבנקים לניהול של גופים פרטיים, נאלצו להתמודד עם אחד מהחודשים השחורים ביותר שחוותה התעשייה בעשור האחרון. "כלכליסט" ריכז שישה מנכ"לים מרכזיים בענף כדי לענות על כמה מהשאלות הבוערות.

"הישראלי שמרן יותר וחרד יותר ולכן תפקידנו הוא להסביר ללקוחות שבראייה ארוכת טווח התנודתיות משרתת אותו", אומר אבי דויטש, יו"ר אקסלנס נשואה גמל ופנסיה ויו"ר איגוד קופות הגמל.

"יש לנו אחריות רבה כמנהלי כספים פנסיונים", מסכים אורן חנוכה, מנכ"ל דש ניהול קופות גמל, ומוסיף כי "כל משק הוא מחזורי וכולל משברים. נכון שהמשבר הזה מסתמן כגדול יותר מאלה שהיינו רגילים אליהם, אבל זה חלק מהפעילות של כל שוק ההון".

"צריך לזכור ששוק הגמל היה פעם שוק של אגרות חוב מיועדות", מזכיר עודד ענבר, מנכ"ל פסגות גדיש. "בשנות ה-90 מדינת ישראל קיבלה החלטה שהכספים הפנסיונים יהיו חשופים כמו בכל המדינות לשווקים הפיננסים וזו החלטה דרמטית. הציבור לא לגמרי הפנים את השינוי וקיימת לצערי חוסר ידיעה מאוד גדולה לגבי החיסכון הפנסיוני וזו אחת מהסיבות שמובילות לפאניקה השגויה והבלתי מוצדקת שגורמת לציבור נזקים עצומים".

מנהלי הענף מציעים לחנות "חניית ביניים" בקופות גמל מסלוליות עד יעבור זעם. "יש מסלולים שמתחילת השנה השיגו תשואות חיוביות", אומר דן פנחסי, מנכ"ל כלל פנסיה וגמל. "אנשים לא תמיד ערים לכך שיש אלטרנטיבות. לקוחות מתקשרים למוקדים ורוצים את הכסף שלהם".

דויטש מזכיר את החשש מקריסת חברות ואומר, כי "אנחנו לא מוצאים לנכון כרגע להגדיל אחזקות באגרות חוב קונצרניות כי ההגדלה בשלב זה יכולה להוביל להפסדים, בין היתר מחשש למלווים אלה ואחרים".

עם זאת, חגית ציטיאט לוין, מנכ"ל הראל גמל, אומרת כי "הקופות מאוד מפוזרות מבחינת מכשירי השקעה, גם ברמת פיזור ענפי ואזורי, כך שנכס אחד לא יכול להשפיע עליהן בצורה שלא יוכלו להתאושש. החשיפה של מרבית הגופים המוסדיים לגופים שקרסו בארצות הברית נמוכה עד כדי אפס". לוין מציינת, כי "אלו התקופות הכי טובות שמייצרות את העליות של מחר".

"אנחנו מנסים להסביר לאנשים שהם צריכים לשים לעצמם חסם ולהבין שמדובר בחסכון הפנסיוני שלהם", אומר גיל גרשלר, מנכ"ל פריזמה קופות גמל. "אין דבר כזה לקנות פנסיה ולכן חשוב לומר שזה העתיד עד גיל פרישה. יהיו עוד שנים טובות ונשב כאן בשמחות אבל המסר כרגע הוא להירגע".

הכתבה המלאה ביום ראשון במהדורה המודפסת של "כלכליסט"

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לא הזכירו שבשוק האג"ח לא צריך 4% עמלה לניהול כל שנה + עמלות סחירה
במניות צריך "יעוץ" וצריך כל הזמן למכור ולקנות גן עדן לעמלות ניהול וטריידינג ובאג"ח יבש - דמי ניהול פחות מחצי אחוז... אפשר אפילו 0.2% ! זה מה שהם לא יגידו לכם.. הציבור בפניקה מהשקעת הפנסיה במניות מרגע שזה הוחלט אבל השתיקו אותו כל זמן שהבועה התנפחה..
וברור למה...  |  04.10.08
12.
די עם ההשמצות, המדינה היא זו שהעבירה את כספנו לבורסה והמרואיינים הם חברה מוכשרים
שמנסים בסך הכל לשמור על הכספים שלנו. פתאום כולם שוכחים את העבודה האחראית שעשו בתקופות קודמות. קצת רציונל הרי הם לא אלה שגורמים למצב הרע בשווקים אז די לחפש את מי להאשים. זה הזמן להתמקד בחשיבה הגיונית ומתונה. כתבה במקום.
יהודית , גבעתיים  |  03.10.08
לכל התגובות