אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אורבוטק השלימה את רכישת פוטון דינמיקס תמורת 290 מיליון דולר

אורבוטק השלימה את רכישת פוטון דינמיקס תמורת 290 מיליון דולר

צופה תוספת מכירות של 45-50 מיליון דולר עוד בשנת 2008 ושהעסקה תתרום לרווח הנקי כבר ברבעון הרביעי. כמו כן, צופה חיסכון של 15-20 מיליון דולר בשנת 2009 כתוצאה מסינרגיות תפעוליות

03.10.2008, 16:45 | תומר קורנפלד

אורבוטק השלימה את הרכישה הגדולה בתולדותיה, זאת לאחר שקנתה את חברת פוטון דינמיקס תמורת 290 מיליון דולר שישולמו במזומן. השלמת העסקה התאפשרה לאחר שלפני מספר ימים קיבלה פוטון את האישור הרגולטורי האחרון מהוועדה להשקעות זרות בארה"ב (CFIUS) וסלל את הדרך לרכישתה על ידי אורבוטק.

חברת אורבוטק מייצרת מכונות אופטיות אוטומטיות לבדיקת תקינותם של צגים שטוחים (FPD), מעגלים מודפסים (PCB) ומעגלים מורכבים (Assembly). רכישת פוטון דינמיקס נועדה לחזק את מעמדה של אורבוטק בתחום הצגים השטוחים הנהנה מהשקעות הוניות גבוהות על ידי יצרני מסכי LCD המגדילה את הצורך במכונות הבדיקה של אורבוטק בתחום הצגים השטוחים.

במסגרת העסקה תשלם אורבוטק 15.6 דולר עבור כל מניה של פוטון דינמיקס ומניותיה יימחקו מהמסחר.

אורבוטק צפויה להכפיל את פעילותה בתחום הצגים השטוחים לאחר הרכישה

אורבוטק צופה שהרכישה תתרום לשורת הרווח מיד עם השלמתה ותתרום 45-50 מיליון דולר להכנסות של החברה כבר בשנת 2008. פעילותה של אורבוטק בתחום הצגים השטוחים הכניסה לה 33.3 מיליון דולר ברבעון השני של 2008 שהם כ-32% מסך המכירות של החברה. הכנסות פוטון ברבעון השני הסתכמו ב-46.1 מיליון דולר אשר רובם נובעים ממגזר הצגים השטוחים. בפועל אורבוטק צפויה יותר מלהכפיל את פעילותה בתחום הצגים השטוחים לאחר הרכישה.

לאור תנאי השוק, אורבוטק מתקשה להעריך את השפעת רכישת פוטון על תוצאותיה ברבעונים הבאים. עם זאת, באורבוטק מציינים כי צבר ההזמנות של שתי החברות יחד למכונות לבדיקת צגים שטוחים נמצא בשיא של כל הזמנים ומעריכים כי ניתן יהיה לנצל סינרגיות תפעוליות כתוצאה מהרכישה בהיקף של 15-20 מיליון דולר, וזאת כבר בשנת 2009.

מנכ"ל החברה רני כהן, אמר כי "אנו מאוד מרוצים מהשלמת הרכישה. במהלך התקופה האחרונה עבדנו על בניית תוכנית אינטגרציה לחברה הממוזגת ולאחר השלמת הרכישה אנו נעבוד על יישומה".

מימון העסקה לרכישת פוטון יתבצע באופן הבא: כ-105 מיליון דולר ישולמו מקופת המזומנים של החברה (שכללהה בסוף הרבעון השני כ-200 מיליון דולר), והיתרה בהיקף של 185 מיליון דולר באמצעות הלוואה שהועמדה לחברה על ידי בנק דיסקונט.

מניית אורבוטק נסחרת בבורסת הנאסד"ק לפי שווי של 260 מיליון דולר, מחיר הנמוך ב-10% משווי העסקה לרכישת פוטון. מחיר זה מבטא את חששות המשקיעים כי העסקה אינה טובה עבור אורבוטק ושככל הנראה, בתנאי השוק הנוכחיים שילמה מחיר יקר עבור פוטון דינמיקס.

לפני פחות מחודש עוד היה נראה כי עסקת הרכישה נמצאת על סף פיצוץ, לאחר שבעלי המניות של פוטון דינמיקס כבר אישרו את העסקה. מניית פוטון צנחה במפתיע ב-14%. פוטון דינמיקס ניסתה להרגיע את המשקיעים וציינה שהיא צפויה לקבל את האישור הרגולטורי האחרון עד סוף ספטמבר – וכך קרה. לאחר שהודיעה על האישור, זינקה מניית פוטון ב-20% וסגרה את רוב פער הארביטראז' הקיים בעסקה.

תגיות