אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדם טבע ודין: לבטל את תאגיד המחזור אל"ה צילום: לואיז גרין

אדם טבע ודין: לבטל את תאגיד המחזור אל"ה

העמותה פנתה בעניין לבית הדין להגבלים עסקיים בטענה כי התאגיד אינו עומד ביעדים של מחזור 85% ממיכלי המשקה שקבע חוק הפקדון. אל"ה בתגובה: "האינטרס היחיד שלנו הוא הגדלת המחזור"

05.10.2008, 18:41 | גלית שפיר

עמותת אדם טבע ודין פנתה לבית הדין להגבלים עסקיים לביטולו של תאגיד המחזור אל"ה, זאת מאחר ולטענתה התאגיד אינו עומד ביעדים שקובע חוק הפיקדון.

בשנת 2001 נכנס לתוקפו חוק הפיקדון על מיכלי משקה עד 1.5 ליטר בגובה של 25 אגורות, על פיו מקבל הצרכן את הפיקדון בעת החזרת הבקבוק הריק. בינואר אותה שנה הוקם תאגיד המחזור אל"ה, המשותף לארבע יצרניות המשקה הגדולות בישראל: החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, טמפו, יפוארה תבורי ומעיינות עדן.

ציפי איסר איציק, צילום: לואיז גרין ציפי איסר איציק | צילום: לואיז גרין ציפי איסר איציק, צילום: לואיז גרין

אחד מסעיפי החוק קובע, כי החל משנת 2005 על התאגיד לאסוף 85% מכלל מיכלי המשקאות. בשנת 2005 הופחת שיעור האיסוף ל-62%מכלל מיכלי המשקה החייבים בחוק, בשנת 2006 הוא הופחת לשיעור של 65% ובשנת 2007 לשיעור של 66%. בדו"ח מבקר המדינה האחרון צוין, כי כתוצאה מההפחתה של יעדי האיסוף הפסיד המשרד הכנסה של 216.5 מיליון שקל.

עו"ד ציפי איסר-איציק, מנכ"ל אדם טבע ודין: "התאגיד עמל בדווקנות שלא לאסוף יותר מ-65% מהמיכלים כדי שיישארו בכיסו 35% מדמי הפיקדון. התאגיד עושה הכל כדי לטרפדם (את יעדי האיסוף)".

מתאגיד המחזור אל"ה נמסר בתגובה: טענותיה של אדם טבע ודין נדחו כבר בעבר, הן על ידי בית הדין להגבלים עסקיים, והן על ידי בג"צ שמצאו כי היעדים שבהם עומד התאגיד הינם ריאליים והגיוניים.

"פעילות ב-2000 בתי ספר, הגדלת המחזור הוולונטרי ב-80% והגעה לאיסוף של 66% מהבקבוקים החייבים בפיקדון בתוך 3 שנים בלבד, הם הוכחה לכך שהאינטרס היחיד העומד מול עיני התאגיד הוא הגדלת המחזור, ותו לא".

תגיות