אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבעה כללים למזעור הסיכון בהשקעה בסין

ארבעה כללים למזעור הסיכון בהשקעה בסין

"כלכליסט" מציג כללים שאמורים לאפשר למשקיעים לפתח אסטרטגיית השקעה בצמיחה הסינית תוך סיכון מזערי. הכללים לקוחים מתוך הספר הראשון של "ספריית כלכליסט" - "מוול סטריט אל החומה הגדולה" של ברטון ג'יי מלכיאל

10.10.2008, 15:31 | כתב כלכליסט

"כלכליסט" מציג ארבעה כללים שאמורים לאפשר למשקיעים לפתח אסטרטגיית השקעה בצמיחה הסינית תוך סיכון מזערי. הכללים לקוחים מתוך ספרו של ברטון ג'יי מלכיאל, "מוול סטריט אל החומה הגדולה", הספר הראשון של "ספריית כלכליסט".

1. יש לכוון במידה רבה

קנו קרנות ולא מניות בודדות. קשה ביותר להשיג מידע מדויק. בעבר קרה שכמה הנפקות פרטיות הפסידו כמעט את כל ערכן. מלבד זאת, ישנם הרבה סיבוכים ונדרשים תשלומים נוספים ממשקיעים אמריקנים שרוכשים מניות בודדות שאינן רשומות בבורסה של ניו יורק או בשוק הנאסד"ק. כדי למנוע בעיות אלה המשקיעים זקוקים לגיוון נרחב שירסן את הסיכון והעלות. אפשר להגיע לכך באמצעות קרנות נאמנות, קרנות סגורות או קרנות מדדיות נסחרות.

2. השקיעו בניירות ערך סיניים בהדרגה ולאורך זמן

העבירו כסף לקרנות הסיניות בהדרגה, לאורך זמן, ולא בבת אחת. אנחנו ממליצים שהשקעה ראשונית לא תעלה על רבע מכלל הכספים שבדעתכם להעביר לרכישת ניירות ערך סיניים. אם אתם מתכוונים להעביר 100,000 דולר לאסטרטגיה סינית, ההשקעה הראשונה שלכם צריכה להיות לא יותר מ-25,000 דולר. השקיעו את השאר בהפסקות, כשבין ההשקעות תמתינו אפילו שישה חודשים. מדוע גישה כה זהירה? בכך שלא תשקיעו הכול בבת אחת, אתם מפחיתים את הסיכון שכל כספכם יושקע בשוק בתקופת שיא. מקצועני שוק ההון מכנים את הטקטיקה של השקעה הדרגתית לאורך זמן "מיצוע עלות דולר".

נניח לדוגמא שהשקעתם 100,000 דולר בקרן סינית במשך ארבע תקופות של שישה חודשים. נניח עוד כי מחירי הקרן היו תנודתיים ביותר, כפי שמראה הטבלה.

התשואה של מיצוע עלות-דולר התשואה של מיצוע עלות-דולר התשואה של מיצוע עלות-דולר

על ידי תהליך המיצוע של עלות-דולר, רכשתם 1283.33 מניות במחיר ממוצע של 77.92 דולר למניה. (100,000/1283.33). העלות הממוצעת שלכם נמוכה יותר מאשר המחיר הממוצע של המניות - 87.50 דולר - במהלך התקופה של צבירת המניות. זה קורה מפני שרכשתם מספר מניות גדול יותר בזמן שהמחיר היה נמוך. כמובן, אם מחיר הקרן עולה מיד לאחר הרכישה הראשונה, מוטב היה לכם אילו סיכנתם הכול בהתחלה, ואתם זקוקים לאומץ כדי להמשיך ולהשקיע בתקופות 2 ו-3 כשהשוק נמוך. מיצוע עלות-דולר היא אסטרטגיה מועילה במיוחד בשוק תנודתי כמו סין. לא תקצרו את התשואה של השקעת כל כספכם כשהשוק נמוך, אבל תצליחו לחסוך מעצמכם את החרטה על כך שקפצתם לשוק בשעת שיא.

3. היו מודעים לעלויות - עלויות השקעה נמוכות יותר פירושן תשואות גבוהות יותר לכם

לעלויות השקעה יש חלק מכריע בקביעת התשואה הנקייה על השקעתכם. אין שום ראיה לכך שקניית קרן שמחייבת אתכם בעלויות ניהול ומכירה גבוהות תוביל לתשואות נקיות גבוהות יותר. בעולם המשקיעים אתם מקבלים דבר שלא שילמתם תמורתו, ולא דבר שאתם משלמים תמורתו.

לכן, קנו קרנות שדמי הניהול שלהן נמוכים. התרחקו מקרנות הנושאות חיובי load והיטל מכירות. אתם יכולים לקנות קרנות מחברות כמו פידליטי וואנגארד באמצעות הדואר או האינטרנט. לקרנות מדדיות נסחרות יש דמי ניהול נמוכים במיוחד, אבל כשאתם קונים אותן עשו זאת דרך סוכן במחיר מופחת. אתם יכולים למצוא את שמות הסוכנים הללו על פי המודעות שלהם בעיתונים, בכתבי עת ובאינטרנט. אתם יכולים גם לחפש בגוגל לפי "Discount Brokers" ולקבל מידע נוסף. כל תשלום או חיוב שאתם יכולים לצמצם למינימום פירושו שתהיה לכם תשואה נקייה וגבוהה יותר.

4. הפעילו אסטרטגיה מעורבת של השקעות ישירות ועקיפות גם יחד

ניתן לצמצם עוד יותר את הסיכון על ידי הסתייעות באסטרטגיה מעורבת. רק מחצית מהכספים המיועדים לסין יושקעו במישרין בניירות ערך סיניים. את המחצית השנייה יש להפנות להשקעות עקיפות. יש הרבה דרכים עקיפות להשקיע כדי להרוויח מצמיחתה של סין.

תגיות