אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המבצע הכלכלי הגדול ביותר אי פעם" בבריטניה ייצא מחר לדרך צילום: בלומברג

"המבצע הכלכלי הגדול ביותר אי פעם" בבריטניה ייצא מחר לדרך

ארבעת הבנקים המסחריים - HBOS, רויאל בנק אוף סקוטלנד, לוידס וברקליס יבקשו חבל הצלה כולל של כ-35 מיליארד ליש"ט. 15 מיליארד מתוכם עתידים ללכת לרויאל בנק, HBOS יקבל 10 מיליארד. ברקליס צפוי לנסות ולגייס הון מבעלי מניות קיימים

12.10.2008, 12:54 | סוכנויות הידיעות

בריטניה תצא מחר (ב') במבצע הכלכלי הגדול ביותר אי פעם, שמטרתו הצלת הבנקים המסחריים, לאחר שארבעת הבנקים הגדולים - HBOS, רויאל בנק אוף סקוטלנד, לוידס וברקליס - יבקשו חבל הצלה משותף בשווי 35 מיליארד ליש"ט (60.5 מיליארד דולר), כך מדווח הסאנדיי טיימס.

הצעד חסר התקדים יהפוך את הממשלה לבעלת המניות הגדולה ביותר - וייתכן שאף למשקיעה בעלת רוב - ברויאל בנק אוף סקוטלנד וב-HBOS. ייתכן שכתוצאה מכך, מנכ"ל רויאל בנק אוף סקוטלנד אף יאלץ לעזוב את תפקידו, לאחר שבעלי המניות אמרו, כי הוא "יצטרך ללכת" אם הבנק יחפש מזומנים נוספים.

נציגי הבנקים נמצאים בשיחות עם הממשלה ורשויות הפיקוח כדי לקבוע לכמה הון זקוק כל אחד מהם, מתוך 50 מיליארד הליש"ט (86 מיליארד דולר) שהציעה להם ממשלת בריטניה ביום רביעי האחרון. "ההכרזה בנוגע לגובה המענקים צפויה לפי פתיחת השווקים ביום שני", אמר מקור שסירב להזדהות, בשל רגישות הנושא.

דוברי ארבעת הבנקים סירבו להגיב לסאנדיי טיימס וכך גם פקידים ממשלתיים, שלא היו זמינים לתגובה. העיתון דיווח, כי הרויאל בנק אוף סקוטלנד, שערך השוק שלו צנח מתחת ל-12 מיליארד ליש"ט, יבקש מהממשלה 15 מיליארד ליש"ט. HBOS, ספקית המשכנתאות הגדולה בבריטניה, תבקש עד 10 מיליארד ליש"ט ולוידס, שנמצא בתהליך רכישת HBOS תוך מיזוג חירום, מבקש עד 7 מיליארד ליש"ט. אחת מתוצאות גיוס ההון עשויה להיות, שלוידס תוכל לדון מחדש בתנאי ההשתלטות על HBOS, אף ששני הצדדים עדיין מעוניינים במיזוג.

בנק ברקליס זקוק ל-3 מיליארד ליש"ט "בלבד", כך לפי הסאנדיי טיימס, עם זאת מברקליס, הבנק השני בגודלו בבריטניה, נמסר כי נבחנת אפשרות של גיוס הון פרטי מבעלי מניות קיימים, כדי להגביל את כמות ההון שתספק הממשלה.

עוד דיווח הסאנדיי טיימס, כי כתוצאה מהצלת הבנקים, יהיו בבעלות הממשלה כ-70% מ-HBOS ו-50% מרויאל בנק אוף סקוטלנד וכתוצאה מכך, תוכל הממשלה לשבת במועצות המנהלים של הבנקים ולהשפיע על תשלומי הדיבידנדים העתידיים.

"זה הסיכון הגדול ביותר שאי פעם לקח המאזן של בריטניה. אף אחד לא יודע מה היקף הנכסים ה"רעילים" שהבנקים חשופים אליהם", אמר לסאנדיי טיימס כלכלן, שסירב אף הוא להזדהות.

תגיות