אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה אישרה: ניתן יהיה להעסיק טבחים זרים עד 2010 צילום: מאיר אזולאי

הממשלה אישרה: ניתן יהיה להעסיק טבחים זרים עד 2010

בכך קיבלה הממשלה את הצעת שרת התיירות ומשרד הפנים הגורסת כי אין להפסיק את העסקתם של 900 הטבחים הזרים המועסקים כיום בארץ, כל זמן שלא הושלם תהליך הכשרת טבחים ישראלים במקומם

12.10.2008, 17:33 | גלי וולוצקי
הממשלה אישרה היום (א') את הצעתה של שרת התיירות ח"כ רוחמה אברהם בלילא (קדימה) לדחות עד שנת 2010 את יישום ההחלטה בדבר הפסקת העסקת הטבחים הזרים במסעדות האתניות.

בכך, אימצה הממשלה את עמדת משרד התיירות ומשרד הפנים, הקובעת כי אין להפסיק את העסקתם של 900 הטבחים הזרים המועסקים כיום בארץ, כל זמן שלא הושלם תהליך הכשרת טבחים ישראלים במקומם.

כיום עובדים בענף המסעדות האתניות בישראל כ-900 טבחים זרים, המועסקים בכ-300 מסעדות. במסעדות אלו מועסקים גם כ-6,500 עובדים ישראלים. לטענת ארגון הגג של המסעדות האתניות, העסקת הישראלים תלויה בהמצאותם של הטבחים הזרים, המשמשים כאבן יסוד לפעילות המסעדות האתניות בארץ, מתוקף הידע המקצועי שלהם.

"אנחנו מברכים על כך שהנושא סוף סוף נבחן בעין מקצועית. נכון שבעין פופוליסטית לזרוק עובדים זרים זה נשמע טוב, אבל כשאדם כמו שאול צמח, מנכ"ל משרד התיירות, שהיה בעבר איש אגף התקציבים באוצר, בחן את העניין בצורה מקצועית, הוא הבין שביישום ההחלטה אנחנו זורקים את התינוק עם המים. לשמחתנו, שרת התיירות רוחמה אברהם בלילא קידמה את הנושא עד להחלטה המשמחת שהתקבלה היום", אמר היום ארנון וולוסקי, יו"ר ארגון הגג של המסעדות האתניות בישראל.

ענף המסעדות האתניות מגלגל כמיליארד שקל בשנה, מתוכם מועברים לקופת המדינה כ-150 מיליון שקל מסים ישירים. וולוסקי מוסיף, כי "זהו הענף היחיד המעסיק עובדים זרים ואינו מסובסד בידי המדינה. בתעשייה יש תמריצים, בחקלאות יש סובסידיה, ענף המסעדנות כולו פועל על כספים של אנשים פרטיים ורק מכניס כסף לקופת המדינה. ולפיכך, התועלת שבהעסקת הטבחים הזרים שכל אחד מהם יוצר שבעה מקומות עבודה נוספים לישראלים, גדולה ביותר".

מלשכת שרת התיירות נמסר, כי היא מברכת על החלטת הממשלה לאשר את מכסת 900 העובדים הזרים המומחים בענף המסעדות האתניות, הן בשל ייחודיותו של הענף, והן בשל העובדה שסביב 900 העובדים הללו מתפרנסות משפחות רבות במדינת ישראל. וכי ההחלטה תלווה במקביל בהכשרת עובדים ישראלים שיוכלו למלא את תפקיד העובדים הללו בעתיד. לענף יש חשיבות רבה במיוחד לאור ההיתכנות של הגעת תיירים מהמזרח בכלל ומסין בפרט לישראל, לאחר שנחתם הסכם תיירות עם סין בחודש שעבר.

גורמים בענף מציינים שיתכן שבכך פתחה שרת התיירות דף חדש מול תעשיית הברים והמסעדות, לאחר חוק הברים הידוע לשמצה שניסתה להעביר לפני שנתיים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הכשרת טבחים ישראלים - בדיחה!
מי יכשיר טבחים ישראלים? כמה בתי ספר רציניים לבישול קיימים בישראל? תדמור מקרטע כבר מספר שנים, הרשתות הגדולות של בתי המלון כמעט ואינן "מייצרות" דור חדש של טבחים ובתי הספר לבישול הפרטיים מכשירים בשלנים למיניהם! אין כמעט תקציב למשרד התמ"ת להכשרת טבחים ואם לא יועבר מייד תקציב רציני לכך, אז גם בשנת 2010 לא יהיו טבחים ישראלים. להכשיר טבח מקצועי לוקח לפחות 3 שנים כדי שיתחיל להבין את תורת המקצוע!!!
מיקי , הרצליה  |  13.10.08
6.
הכנת אוכל אסיאתי היא עיניין גנטי?
מי שקורא את התגובות מעליי יכול לחשוב שאותם מסכנים אסיאתים נולדו עם המטען הגנטי הנכון להכין אגרול. לא כך הדבר. המעסיקים מתים עליהם כי הם מהגרים ואפשר לנצל אותם במגוון דרכים (שעות עבודה, עומס העבודה, תנאי עבודה, פחד מלעזוב). זה נכון, אסיאתים מנוצלים בכל העולם...כנראה שאין סיבה שגם פה לא.
גווינדיר  |  13.10.08
לכל התגובות