אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סאנטנדר הספרדי מעוניין לרכוש את בנק ההלוואה והחיסכון הגדול בארה"ב סובריין בנקורפ צילום: בלומברג

סאנטנדר הספרדי מעוניין לרכוש את בנק ההלוואה והחיסכון הגדול בארה"ב סובריין בנקורפ

לסובריין 750 סניפים ו-12 אלף עובדים. בסוף החודש שעבר הצהיר כי מצבו יציב, אך מנייתו איבדה מתחילת השנה 67% מערכה. לסאנטנדר, ששוויו מוערך ב-61 מיליארד יורו, תהיה זו העסקה השלישית בשלושת החודשים האחרונים, לאחר שרכש חלקים מברדפורד אנד ביגלי ומאליינס אנד לסטר האנגלים

13.10.2008, 12:58 | סוכנויות הידיעות
תאגיד הבנקאות הספרדי סאנטנדר מעוניין לרכוש את בנק ההלוואה והחיסכון הגדול בארצות הברית, סובריין בנקורפ. במידה ותצא עסקת המיזוג לפועל תהיה זו העסקה השלישית במספר עבור סאנטנדר בשלושת החודשים האחרונים.

בהודעה שפרסם אישר הבנק הספרדי, כי אכן מתקיימים מגעים בין הצדדים, אך הכחיש כי הגיעו להסכמה. כיום מחזיק סאנטנדר ב-24.9% ממניות סובריין, אותן רכש בשנים 2005 ו-2006 תמורת 2.9 מיליארד דולר בסך הכל, המהווים 14% יותר משווי השוק הנוכחי של הבנק האמריקאי.

בחודשים האחרונים השלים סאנטנדר את רכישתם של בנק אליינס אנד לסטר האנגלי, וכן סניפים ופיקדונות של ברדפורד אנד בינגלי, אשר הולאם בחודש שעבר על-ידי ממשלת בריטניה, תוך שהוא מנצל את משבר האשראי העולמי לרכישתם של בנקי ההלוואות במחירים נוחים. סמנכ"ל הכספים של הבנק הספרדי, חוזה אנטוניו אחברז, אמר בתחילת החודש כי מטרת הבנק היא "ליצור ערך מוסף באמצעות הצלתם של בנקים קורסים במחירים אטרקטיביים". שווי השוק של סאנטנדר מוערך ב-60.9 מיליארד יורו, שהם כ-82.9 מיליארד דולר.

סניף סאנטנדר בבילאבו שבספרד. עסקה שלישית בשלושה חודשים, צילום: בלומברג סניף סאנטנדר בבילאבו שבספרד. עסקה שלישית בשלושה חודשים | צילום: בלומברג סניף סאנטנדר בבילאבו שבספרד. עסקה שלישית בשלושה חודשים, צילום: בלומברג

לסובריין, אשר עיקר פעילותו מתרכזת בשוק האמריקאי, 750 סניפים ו-12 אלף עובדים. בהודעה שפרסם ב-30 בספטמבר הצהיר הבנק, כי מצבו הכלכלי יציב. עם זאת, מתחילת השנה איבדה מניית הבנק 67% מערכה. על-פי מקורבים למגעים, בכוונת סאנטנדר להציע מחיר הקרוב למחיר הסגירה של מניית סובריין ביום שישי האחרון, אשר עמד על 3.81$ דולרים בלבד.

סובריין הפך לבנק החיסכון וההלוואה הגדול ביותר בארצות הברית בעקבות קריסתו בחודש שעבר של וושינגטון מיוצ'ואל, אשר נרכש לאחר מכן על-ידי ג'יי. פי. מורגן. מתחילת השנה קרסו בארצות הברית 15 בנקים - הכמות הגבוהה ביותר מאז 1993.

תגיות