אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: השביעית של גנייר צילום: בלומברג

מה מתבשל: השביעית של גנייר

מסעדה נוספת בפריסה של השף הצרפתי פייר גנייר - בסיאול. וגם: ספר של מאריו בטאלי וגווינת פאלטרו על חוויות קולינריות בספרד

15.10.2008, 13:29 | גלי וולוצקי

השף הצרפתי פייר גנייר, הנחשב לאחד מהוגי הגסטרונומיה המולקולרית ואחד מאבות סגנון הפיוז'ן, פותח מסעדה חדשה בסיאול. בבעלותו שש מסעדות, ארבע מהן נושאות את שמו: בפריז (העטורה בשלושה כוכבי מישלן), בטוקיו, בהונג קונג ובדובאי.

במסעדה החדשה, הממוקמת במלון לוטה (Lotte), יגיש גנייר את המטבח הצרפתי החדשני שלו, שבו שילב הפעם טעמים וחומרי גלם מקומיים, כמו אורז ושומשום, והרכיב תפריט יין מיוחד שיהלום את טעמי המנות.

למרות המחירים הגבוהים, 150-100 אלף וון לסועד (75-115 דולר), מתפריט א-לה-קרט, ו-120 אלף וון לצהריים (90 דולר), התקבלו לפני פתיחת המסעדה ב-1 באוקטובר יותר מ-300 הזמנות לשולחנות.

פרטים: 1 Sogong-dong, Jung-gu, טל': 02-317-7181.

סופר מאריו. השף רב הפעלים מאריו בטאלי פותח עם שותפו משכבר הימים ג'ו בסטיאניץ' (Joe Bastianich) מסעדה חדשה שתתווסף ל-12 המסעדות שבבעלותם. מסעדת טרי לודג' (Tarry Lodge) בפורט צ'סטר במדינת ניו יורק, כ-40 ק"מ ממנהטן, היא טרטוריה בסגנון איטלקי כמובן. היא תגיש פסטות (ספגטיני א-לה-קרבונרה ב-14 דולר, ניוקי עם זנב שור ב-16 דולר, פפרדלה בולונז ב-15 דולר), פיצות (ארבע גבינות עם חציל קלוי ב-14 דולר, פיצה מרגריטה ב-10 דולרים) ומבחר תבשילים כמו צלעות טלה עם פטריות שיטאקי צלויות ב-22 דולר ולובסטר דיאבלו ב-29 דולר.

פרטים: Mill Street, Port Chester NY, טל': 914-939-3111.

פייר גנייר. פיוז פייר גנייר. פיוז'ן צרפתי עם אורז ושומשום | צילום: בלומברג פייר גנייר. פיוז

 

סופר מאריו וגווינת. מאריו בטאלי יוציא בקרוב גם ספר בישול חדש ששמו "Spain... A Culinary Road Trip", שאותו כתב עם השחקנית גווינת פאלטרו על מסע קולינרי בספרד. הספר מבוסס על סדרת טלוויזיה קולינרית בהשתתפות השניים, והוא ייצא לאור בשבועות הקרובים ויגיש יותר מ־70 מתכונים, תצלומי צבע, אנקדוטות וסיפורים.

פרטים: בעוד כחודש אפשר יהיה להשיג את הספר בחנות הספרים אלשיך, נחלת בנימין 55 תל אביב, טל':

03-5604173.

פניית פר סה. מסעדת פר סה (Per Se) הניו יורקית של השף תומס קלר זכתה במקום הראשון במדריך המסעדות של ניו יורק בהוצאת זאגאט. למרות המחיר הממש לא פוליטיקלי קורקט בהתחשב במצב הרוח הכלכלי בארצות הברית (275 דולר לסועד לארוחת טעימות), דורגה המסעדה ראשונה הן בקטגוריית איכות האוכל והן בקטגוריית השירות. במקום השני דורגו מסעדת לה ברנרדין, מסעדת דניאל, ז'אן ג'ורג' וסושי יסונדה.

פרטים: Per Se, 10 Columbus Circle, טל': 212-823-9335. הזמנת שולחן חודשיים מראש.

תגיות