אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר התחזק היום בכ-0.92% ושערו היציג נקבע על 3.739 שקלים צילום: בלומברג

הדולר התחזק היום בכ-0.92% ושערו היציג נקבע על 3.739 שקלים

היורו עלה בכ-0.68% ושערו היציג נקבע על 5.0248 שקלים. הפועלים: להמשיך להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10% בתיק ההשקעות. לאומי: בטווח הקצר יהיה המסחר בשוק המקומי תנודתי עם קורלציה גבוהה לשווקים הבינלאומיים

17.10.2008, 12:41 | רונית גודמן

הדולר התחזק היום (ו') בכ-0.92% ושערו היציג נקבע על 3.739 שקלים. היורו עלה בכ-0.68%, ושערו היציג נקבע על 5.0248 שקלים.

אתמול (ה') התחזקו הדולר והיורו מול השקל. הדולר זינק ב-2.09% וחתם את המסחר ברמה של 3.705 שקלים. היורו הוסיף 1.159% וחתם ברמה של 4.991 שקלים.

הדולר הוסיף והתחזק בשבוע האחרון למול השקל לרמה של 3.69 (למול 3.59 ביום שישי האחרון) במחזור גבוה יחסית, על רקע צפי להמשך הפחתות הריבית על ידי בנק ישראל.

פרסום מדד המחירים לצרכן, שנותר ללא שינוי בחודש ספטמבר, אף העלה את ההסתברות להורדות ריבית נוספות בהמשך.

בד בבד, הוסיף הדולר להתחזק בעולם גם למול היורו, על אף תוכנית הסיוע שהתוו מספר מדינות באירופה כחלק מהתמודדותן עם המשבר במערכת הפיננסית.

הפועלים: להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%

להערכת כלכלני בנק הפועלים, השקל יושפע בתקופה הקרובה בעיקר מהתפתחויות במסחר בדולר מול מטבעות אחרים בעולם ומהתנהגות שוקי המניות. התפשטות המשבר מחוץ לגבולות ארה"ב, הן מהיבט פיננסי והן מהיבט כלכלי, מדגישה כי "הדשא של השכן אינו ירוק יותר" ומיטיבה עם הדולר.

בנוסף, בין הגורמים המקומיים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את המשך צמצום פער הריביות בין השקל לדולר, הקיטון בעודף בחשבון השוטף והמשך רכישות המט"ח על ידי בנק ישראל. לפיכך, ממשיכים להמליץ בפועלים על אחזקה בתיק סולידי עם סיכון בינוני, מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור בין מטבעות כגון דולר ויין יפני, שמהווה משקל נגד לחששות מפני העמקת משבר האשראי הגלובלי.

גם בלאומי מעריכים כי מקור התחזקות הדולר מול השקל נובעת בשל התחזקותו בעולם בנוסף בשל היתפסות הדולר עדיין כמטבע בטוח.

לאומי: המסחר  בטווח הקצר בשוק המקומי יתאפיין בתנודתיות

השבוע בלט שוק המניות המקומי בהתנהגות רגועה יחסית לטלטלה מעבר לים. כבר ביום ראשון התבדו חששותיהם של רבים מהמשקיעים המקומיים אשר ציפו לירידות בשיעורים דו-ספרתיים במדדים המובילים, כשהשוק המקומי ירד בשיעורים מתונים באופן יחסי.

גם בהמשך השבוע, על אף ההתפתחויות המסעירות שחלו מעבר לים, שכללו את הודעת הממשל בארה"ב על רכישה ישירה של מניות הבנקים בכ-250 מיליארד דולר וההחלטה הבריטית בדבר ביטוח הלוואות בין-בנקאיות בהיקף של 250 מיליארד ליש"ט, הגיב השוק המקומי במתינות יחסית.

בסיכום שבועי, רשמו מדדי ת"א 25 ות"א 75 ירידות של כ-5.88% וכ-6.45% בהתאמה, מדד הבנקים ירד בכ-3.33% ומדד הנדל"ן 15 ירד בכ-8%. מחזור המסחר הממוצע עמד השבוע על כ-1.6 מיליארד שקל לעומת ממוצע של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה. זאת גם עקב שבוע המסחר המקוצר לרגל החג.

האיום הנשקף לשוק מצד המתרחש בכלכלה הגלובלית, ובעיקר כלכלת ארה"ב, החריף במהלך השבועות האחרונים על אף תוכניות החילוץ שהתוו הכלכלות המובילות בעולם. מלבד הספק בנוגע למידת יעילות תוכניות אלה, מעיב החשש מפני תוצאות החברות בפועל ומידת השפעת המיתון העולמי עליהן. אי הוודאות בנוגע לעוצמת המיתון העולמי כיום מקשה בפני עצמה על השבת הסדר על כנו ובכך מעמיקה את המשבר ואת חרדות המשקיעים.

כלכלני בנק לאומי מעריכים, כי בטווח הקצר המסחר בשוק המקומי יתאפיין בתנודתיות, תוך קורלציה גבוהה לשווקים הבינלאומיים.

הפועלים: להמשיך להחזיק במרכיב מנייתי מצומצם

להערכת כלכלני בנק הפועלים, הירידות שנרשמו בבורסה והאינפלציה הידועה הגבוהה ברבעון, יביאו להוצאות מימון גבוהות, ולפגיעה ברווחי חברות רבות. כמו כן, התיסוף בשקל מול הדולר והיורו יפגע אף הוא ברווחי חברות יצוא שונות, בעיקר בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. אלה, בשילוב עם הסנטימנט השלילי בעולם, יעיבו על המסחר בת"א בטווח הנראה לעין.

בפועלים מאמינים, כי כל זמן שלא יחול מפנה במשק האמריקני, שישנה את מגמת ההאטה הגלובלית שנרשמת בחודשים האחרונים, ישפיע הדבר על כלל השווקים, כולל על השוק המקומי. לכן, ממליצים בבנק, נוכח רמת הסיכון הגבוהה באפיק המנייתי, להמשיך ולהחזיק במרכיב מנייתי מצומצם, תוך התמקדות במניות הערך הגדולות, שמפגינות יציבות יחסית לאורך זמן, ובעדיפות לענפים דפנסיביים (בעיקר תקשורת, יצרניות מזון ואנרגיה).

תגיות