אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקורת בארה"ב על תוכנית משרד האוצר: מקלה מדי על הבנקים צילום: סי די בנק

ביקורת בארה"ב על תוכנית משרד האוצר: מקלה מדי על הבנקים

על פי סקירה שפורסמה באתר MarketWatch, כמה מהתקנות שנכללו בתוכנית החילוץ המקורית רוככו ע"י האוצר כחלק מהתוכנית להזרים הון לבנקים

18.10.2008, 14:22 | סוכנויות הידיעות

מומחים בארה"ב מותחים ביקורת על תוכניתו של משרד האוצר האמריקני להשקיע 125 מיליארד דולר בתשעת הבנקים הגדולים במדינה. לטענתם, התוכנית לא תתקן את הנזקים שגרם ממשל תאגידי גרוע.

על פי סקירה שפורסמה באתר MarketWatch, כמה מהתקנות שנכללו בתוכנית החילוץ המקורית שעברה בקונגרס האמריקאי רוככו על ידי פקידי משרד האוצר כחלק מהתוכנית להזרים הון לבנקים. "מנקודת מבט תאגידית, האותיות הקטנות הגבילו חלק מההשפעה של תוכנית החילוץ", אמר ל-MarketWatch פטריק מקגורן, מומחה לממשל תאגידי בחברת RiskMetrics. הירידות בשוק המניות לאחר אישור תוכנית החילוץ בקונגרס גרמו לממשלת ארה"ב להכריז על מהלך של רכישת מניות הבנקים הגדולים, בהם סיטיגרופ, ג'יי.פי מורגן צ'ייס, בנק אוף אמריקה, וולס פרגו, מורגן סטנלי וגולדמן זאקס.

על מנת לגייס תמיכה לתוכנית, משרד האוצר האמריקני הודיע כי מוסדות פינסיים שייהנו מתמיכה ממשלתית ייצטרכו לציית לכללי ממשל תאגידי נוקשים יותר ולהגביל את שכר הבכירים. בחקיקה המקורית נכתב כי מוסדות שמשתתפים בתוכנית ייצטרכו לוודא כי שכר הבכירים אינו מדרבן אותם לקחת סיכונים גדולים ולא נחוצים. במסגרת הכללים הנוכחיים, ועדת השכר של מועצת המנהלים של החברה אמורה לקיים פגישות כדי לוודא שהשכר איננו מעודד את ההנהלה לקחת סיכונים רבים מדיי.

הוועדה חייבת להיפגש לפחות פעם בשנה עם מנהל הסיכון הראשי של הבנק כדי לבדוק את מערכת היחסים בין ניהול הסיכון של החברה לשכר הבכירים. אולם משרד האוצר לא מתכוון להחליף איש אף אחד מהדירקטורים בבנקים שבהם הוא משקיע או להוסיף דירקטורים חדשים, שייצגו את האינטרסים של משלמי המסים. לפיכך, למשרד האוצר אין דרך אמיתית לבדוק האם שכר הבכירים אכן מעודד לקיחת סיכונים.

תגיות