אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלון ענק עם בריכה, ספא וחדר אוכל תעשייתי? יש גם אפשרות אחרת

מלון ענק עם בריכה, ספא וחדר אוכל תעשייתי? יש גם אפשרות אחרת

"מלונות בוטיק מצליחים ב-150%-200% יותר ממלונות 'רגילים', ותל אביב בתפוסה פנומנלית כבר שנה וחצי", אומר דני ליפמן, מנכ"ל רשת ניהול מלונות הבוטיק אטלס לכלכליסט, ומסביר איך עיצוב ייחודי וכרטיסייה לטיול אופניים עושים את ההבדל בין לינה לחוויה

22.10.2008, 09:31 | תמר וילרפורט

ברצועת המלונות שעל חוף הים של תל אביב ייתכן שהבחירה הראשונה שלכם לחופשה תהיה אחד השמות הגדולים - הילטון, קראון פלאזה, דן או האחרים. את המלונות הקטנים אתם משאירים לתיירים, וכאן הטעות שלכם. המלונות מלודי, טל, סיטי ובזל של רשת מלונות אטלס, הרחוקים מרחק הליכה מחוף הים, מתאימים גם לכם: הם אינם מלונות המיועדים לנופש משפחתי, אין בהם ספא וחדר כושר, וחוץ ממלון אחד בתל אביב ואחד באילת - אין אפילו בריכה.

אבל יש בהם אווירה. אטלס איננה רשת בתי מלון, זוהי רשת ניהול בתי מלון ברמת שלושה־ארבעה כוכבים המיועדת בעיקר לאנשי עסקים.

חיים את העיר

 

ליפמן. "הנופש הישראלי זורם אוטומטית לבתי מלון 5 כוכבים עם לובי רחב ווילונות כבדים" ליפמן. "הנופש הישראלי זורם אוטומטית לבתי מלון 5 כוכבים עם לובי רחב ווילונות כבדים" ליפמן. "הנופש הישראלי זורם אוטומטית לבתי מלון 5 כוכבים עם לובי רחב ווילונות כבדים"

"הרשת מבוססת על מלונות בתל אביב, ולא במקרה", אומר דני ליפמן, מנכ"ל הרשת. "תל אביב יודעת לעבור משברים, והמלונות בה מתבססים על תיירות עסקית, דיפלומטים, מרכזי הבילוי. זוהי עיר שנותנת לך אומץ להעז, להיבדל מאחרים. בשנים האחרונות החלטנו שכדי להיבדל מאחרים אנחנו צריכים למצוא לכל מלון קונספט, להשקיע בעיצוב שונה בכל מלון ושונה מכל מלון אחר שאנחנו מכירים, ולתת שירותים לא מקובלים".

כדי ליצור את הבידול חברו לפני כשלוש שנים ליפמן ולסלי אדלר, המנכ"ל הנוסף של מלונות אטלס, למיכאל חי ומרטין ערב, בעלי חברת ויז'ן הוספיטליטי. חי וערב, בעלי ניסיון במלונאות מפריז וניו יורק, שמחו על ההזדמנות לפתח ולהשביח את הרשת: "אטלס הבינו את מה שבאירופה וארצות הברית יודעים כבר 15 שנה - לינה בבתי מלון זה לא פתרון, זו חוויה, ועל חוויה מיוחדת אנשים מוכנים לשלם אפילו כפול", מסביר חי.

המלון הראשון היה סנטר, הממוקם בכיכר דיזנגוף בתל אביב. "המלון בן 50, ובניהול שלנו כבר 14 שנה. בשנים 2005–2006 השקענו בו 800 אלף דולר רק בבניית הקונספט", אומר ליפמן, "הרעיון היה ליצור חוויה תל אביבית אמנותית שאי אפשר לתלות על הקירות". וחי מוסיף, "החוויה בסנטר היא 'Love to Live in Tel Aviv': לקחנו חמישה אמנים גרפיים ונתנו לכל אחד מהם קומה ומשימה - שהאורח ירגיש שהוא ברחוב תל אביבי של פעם. במלון יש גלריית סרטים משנות השלושים והארבעים המספרים את סיפורה של תל אביב, וכמובן אפשרות לצאת לטיול אופניים. ההכנסות מהמלון הוכפלו".

המלון הבא היה סינמה, השוכן מול מלון סנטר, על מה שהיה קולנוע אסתר המיתולוגי. בסינמה הושקעו (ביוזמתו של דני גולדשמידט, בעל הבניין) יותר מ־5 מיליון דולר, והאווירה בו לקוחה מעולם הקולנוע - הצבעים הם שחור וחום, הכיסאות בחדרים הם כיסאות במאים, ואורחי המלון מתכבדים בפופקורן בלובי וצופים בסרטים אילמים המוקרנים בו. גם קופת הקולנוע שומרה.

במלון מלודי, שנפתח לפני כשנה, ישבה שגרירות קנדה, והבניין היה במצב ירוד. בשיפוץ הושקעו 4.5 מיליון דולר, כולל הוספת שלוש קומות. הקונספט אומר "Work & Play in Tel Aviv", והאמצעים מגוונים ותואמים את הגדרת ה"שירותים הלא מקובלים" של המנכ"ל ליפמן: בחדרי השירותים בלובי, למשל, התאורה כחולה ומעומעמת - מזכירה יותר בר תל אביבי מאשר מלון ממוצע; האינטרנט חינם, לעומת כל מלון אחר בתל אביב, שבו משלמים האורחים על השימוש ברשת 8 דולרים לשעה ("וזה מעצבן את האורח שבא למלון. בכל המלונות שלנו האינטרנט חינם", אומר ליפמן); באוויר יש ריחות נעימים, בר המזון והמשקאות פתוח בלובי המלון בשעות 17:00-20:00 בכל יום, יש משחקי חשיבה על כל שולחן, וגולת הכותרת היא הכרטיסיות: כל אורח במלודי יכול לבחור כרטיסייה שמציעה לו איך למלא את הזמן הפנוי ולהפיק את המרב מהחופשה.

מלון סינמה של רשת אטלס. השקעה של 5 מיליון דולר מלון סינמה של רשת אטלס. השקעה של 5 מיליון דולר מלון סינמה של רשת אטלס. השקעה של 5 מיליון דולר

בין השאר תוכלו למצוא כרטיסיית יוגה או פילאטיס, הכוללת די.וי.די של שיעור בנושא וגם את מזרן התרגול, כרטיסיית Fun in the Sun, שמקבלים בה כיסא נוח, כובע ומגבת ים, או כרטיסייה לטיול אופניים (שני זוגות מחכים בחזית הבניין), שבאמצעותה מקבלים האורחים מפת מסלולי טיול, בקבוק מים וכובע. ויש כרטיסיות נוספות. במסגרת עיצובו של מלודי התפרסמה תחרות בנושא התואם את קונספט הבילוי משולב העסקים בעיר. 700 צילומים של סיטואציות תל אביביות הוגשו להנהלת המלון על ידי צלמים חובבים, ומלבד הטרקלין נתלו בכל חדר במלון שלוש תמונות שונות.

"תושבי תל אביב הם חלק מהמאמץ לעיטור המלון, וכך האורחים רואים את תל אביב דרך העיניים של התושבים", אומר ליפמן. גם העיצוב של מלון הרמוני הירושלמי, שנפתח לפני חודשיים, מודרני ומקורי: אריחי התקרה הם פסיפס תמונות של רגעים בעיר שתפס הצלם נתן דביר, ועל הקירות מוקרנות עבודות וידיאו של העיר שאוצרת מעיין שלף.

יותר מחדר נחמד

המלון הבא של הרשת, שייפתח בנובמבר הקרוב, שייך לדורון סבג, שביקש מאטלס לנהל עבורו מלון בקונספט של אמנות ישראלית. ב־Art Plus Hotel (ובקיצור ארט+) בירושלים הושקעו 15 מיליון שקל, והאוצרות איה לוריא ודנה גולן מילר אחראיות על תוכנו. המלון מחולק לשישה אזורים, וחמישה אמנים מעצבים אותו. בכניסה למלון יוצג הפסל "אבולוציה" של האמן צדוק בן דוד, ובלובי תוקרן עבודה של סיגלית לנדאו. קומת הגלריה תוקדש לפעילויות ותצוגות מתחלפות. בחדרים ייתלו לוחות מודעות שיזמינו את האורחים לתצוגות ותערוכות בעיר, ושיתופי פעולה עם גלריות ומוזיאונים בעיר שילינו במלון את אורחיהם נחתמים בימים אלה.

מלון מלודי של הרשת. כרטיסייה למילוי הזמן מלון מלודי של הרשת. כרטיסייה למילוי הזמן מלון מלודי של הרשת. כרטיסייה למילוי הזמן

"לסוג כזה של מלונות מגיעים 65% תיירים ו־35% מקומיים, ותהליך האפיון המחודש הפך למתבקש בגלל האינטרנט", אומר מיכאל חי, "אנשים נכנסים למלון ממרחקים - מלון שנראה טוב ויש לו סיפור טוב הוא מלון מועדף. 15% מהאורחים מגיעים אלינו דרך האינטרנט, ומי שנתקל במלונות כמו מלודי וסינמה יעדיף ללון בהם על פני מלונות שלא מתיימרים לתת יותר מחדר נחמד".

מה אתם הבנתם שאחרים לא?

ליפמן: "מלונאים אחרים פשוט היו סקפטים, ורק עכשיו הם מתחילים את החיפוש אחר חוויות. התיירות הישראלית חוותה טראומות, וקשה לבקש ממלונאים לחייך. בתי המלון נשארו קפולסקי ואפרופו של פעם - הנופש הישראלי זורם אוטומטי לבתי מלון חמישה כוכבים עם לובי רחב ווילונות כבדים. אנחנו מציעים תיירות של תרבות ופנאי, מלונות בוטיק מתוחכמים. משפחות הולכות למלונות 'הכל כלול'; אנחנו פונים לאורחים על בסיס ימי הולדת, אירועים רומנטיים וזוגיים".

עד כמה מאיימת עליכם פתיחת מלונות כמו מונטיפיורי?

"מלונות בוטיק מצליחים ב־150%–200% יותר ממלונות 'רגילים', ותל אביב בתפוסה פנומנלית כבר שנה וחצי. הלוואי שייפתחו עוד מונטיפיורים, ויגיעו אורחים שבאים בשביל המלון".

תגיות