אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התוכנית להצלת מילומור

התוכנית להצלת מילומור

הנאמן של חברת הבנייה אופטימי ומעריך שעל אף התקופה, יהיה אפשר לממש נכסים, לפרוס חובות, לצמצם עלויות ולהחזיר את חברת מילומור לחיים

22.10.2008, 10:47 | סיון איזסקו

הנאמן של חברת האחזקות מילומור, רו"ח חן ברדיצ'ב, הגיש ביום ראשון לבית המשפט המחוזי בתל אביב את תוכנית ההבראה לחברה. ברדיצ'ב מונה לתפקידו במסגרת הצו להקפאת הליכים שניתן לחברה בשל המשבר התזרימי שאליו נקלעה. להערכתו, אפשר יהיה להגיע להסדר נושים ראוי על אף התקופה הקשה שבה מצוי המשק, בשל העובדה שהיקף נכסיה של מילומור - הפעילה בעיקר בתחום הבנייה בישראל - הסתכם בדו"חות הרבעון הראשון ב־1.2 מיליארד שקל, בעוד חובותיה מסתכמים בכ־890 מיליון שקל בלבד. החברה נשלטת על ידי פרדי רובינסון, ופעילויות הליבה שלה הן ייזום פרויקטים, פיתוח תשתיות וביצוע עצמי של פרויקטים באמצעות חברה־בת קבלנית.

בבקשה לצו הקפאת הליכים הדגישה מילומור בפני השופטת ורדה אלשיך שהיא אינה במצב של חדלות פירעון, אלא במשבר תזרימי, לאחר שלא הצליחה לקבל המשך מימון מהבנקים. רובינסון היה זה שהעמיד לחברה בשנה האחרונה הלוואות בהיקף של 60 מיליון שקל, שאותן גייס באופן אישי מהבנקים. צו הקפאת ההליכים ניתן למילומור עד 9 בדצמבר, ובמקביל אישר בית המשפט הקפאת הליכים אישית נגד רובינסון לתקופה של שלושה שבועות.

ברדיצ'ב פירט בפני בית המשפט את עיקרי תוכנית ההבראה שלו, ובכוונתו להגיש את נוסחה המפורט עד סוף נובמבר. התוכנית כוללת צמצום דרסטי בעלויות השוטפות של החברה, בעיקר בכל הנוגע להוצאות הנהלה, והקטנת מצבת העובדים. רק בשבוע שעבר פוטרו שליש מעובדי החברה, 40 במספר. התוכנית גם כוללת מימוש נכסים ואחזקות אשר אינם סינרגטיים עם פעילויות הליבה של החברה, וכן צמצום צי הרכב ומספר הטלפנים.

הנאמן ממליץ לקבוצה להיפטר מהפעילות הקבלנית שהסבה לה הפסדים ניכרים, ולשקול מחדש את המשך אחזקת הקרקעות והפרויקטים ארוכי הטווח שנרכשו באופן ממונף ושאינם מניבים הכנסות או רווחים. ברדיצ'ב מעריך שמימוש נכסים ואחזקות אלה יסייע בתזרים המזומנים הדרוש להסדר הנושים המתגבש.

נוסף על כך, ברדיצ'ב סבור שיש לבחון את פעילות החברה ברומניה, אשר הסבה אף היא הפסדים לחברה. מילומור פעילה בתחום השיש ברומניה - פעילות שבגינה נחקרו רובינסון ובנו עודד על ידי רשות ניירות ערך. הסיבה לחקירה היתה עסקת בעלי עניין שבוצעה בין החברה־בת של מילומור ברומניה לבין חברה פרטית רומנית של משפחת רובינסון.

ברדיצ'ב כבר הספיק להיפגש עם כמה משקיעים פוטנציאליים אשר עשויים להפוך לשותפים או לרכוש את השליטה בקבוצה.

כחצי מחובה של מילומור, כ־400 מיליון שקל, מקןרו בפרויקט רסידו סי באשדוד, הכולל בין השאר קומפלקס מגורים וקניון. עיקר החוב הוא כלפי בנק הפועלים. הנאמן מציע הסדר שיתבסס על תזרים המזומנים הצפוי מהנכסים המניבים בפרויקט, ובמסגרתו יש לפרוס את ההתחייבויות על פני שש שנים ובריבית פריים.

בנוגע לשאר הנושים בפרויקט, ברדיצ'ב מציע הסדר לפריסת החוב ל־36 תשלומים חודשיים, וההכנסות השוטפות מהמיזם באשדוד ישמשו מקור לסילוק החוב.

ברדיצ'ב גם התייחס לחובו האישי של רובינסון לבנקים, שהגיע ל־70 מיליון שקל, ואמר שמתגבש הסדר לפריסת החוב על פני שנתיים ובריבית פריים. כדי להבטיח את קיום ההסדר, ישעבד רובינסון לטובת הנאמן את נכסיו הפרטיים ובכללם את מניותיו במילומור.

תגיות