אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חשש: כך ניתן להטות את תוצאות הבחירות בארצות הברית צילום: אי פי אי

חשש: כך ניתן להטות את תוצאות הבחירות בארצות הברית

דו"ח חדש מפרט שורה של אמצעים טכנולוגיים, בהם יכולים פעילים פוליטיים להשתמש בכדי למנוע מבוחרי הצד השני להגיע לקלפיות. על פי דיווחים, הרפובליקנים השתמשו בשיטות דומות ב-2004

22.10.2008, 13:42 | יוסי גורביץ

בעוד פחות משבועיים, ילכו עשרות מיליוני אמריקנים לקלפיות לבחור נשיא חדש. וכמו בכל בחירות, עולה החשש שפעילים מפלגתיים ינקטו במספר שיטות כדי להטות את הבחירות באופן בלתי הוגן. קבוצה של ארגוני זכויות אזרח פרסמה השבוע דו"ח המציין שורה של אמצעים טכנולוגיים היכולים להביא לשיבוש תוצאות הבחירות. כך מדווח אתר Wired.

האם הרפובליקנים ינסו לגנוב את הבחירות (שוב)? המועמד הרפובליקני, ג האם הרפובליקנים ינסו לגנוב את הבחירות (שוב)? המועמד הרפובליקני, ג'ון מקיין | צילום: בלומברג האם הרפובליקנים ינסו לגנוב את הבחירות (שוב)? המועמד הרפובליקני, ג

דאגה מרכזית אחת היא חדירה למכונות הצבעה, תהליך שנראה שהרפובליקנים או תומכיהם ביצעו בהצלחה יתרה ב-2004. שיטה אחרת, יעילה לא פחות, היא מה שמכונה בארה"ב suppressing the vote, "דיכוי הצבעה": שכנוע מצביעים עבור הצד השני שלא להגיע לקלפי.

 

הרפובליקנים נקטו גם באמצעי הזה בשנת 2004: הניו יורק טיימס דיווח שבשכונות בעלות רוב שחור בפיטסבורג, פנסילבניה, הופצו כרוזים שנראו רשמיים, שאמרו שעקב לחץ רב בקלפיות, הרפובליקנים מתבקשים לקלפיות ביום הבחירות, והדמוקרטים – ביום שלאחר מכן. התוצאה ברורה, וגם המטרה: שחורים מעדיפים בעקביות מועמדים דמוקרטים על פני רפובליקנים.

בשנת 2008, עומדים לידי משבשי ההצבעה שורה של שיטות טכנולוגיות מתקדמות להשגת מטרתם. הראשונה שבהן היא מרמה – העלאתם של אתרים שמתחזים לאתרים רשמיים ומספקים מידע שקרי על מיקום קלפיות וכדומה.

שיטה אחרת היא התקפות denial of service כנגד אתרים רשמיים או דמוקרטיים, המיועדים לספק מידע למצביעים על מיקומי קלפיות ונהלי הצבעה. Wired מציין שפעיל רפובליקני הפעיל גירסה פרימיטיבית של שיטה זו – שיבוש שיחות טלפון נכנסות למטה הדמוקרטי – במהלך הבחירות לקונגרס ב-2002.

שיטה שלישית היא מתקפה של הודעות קוליות, המציינות מידע שקרי על מיקומן של קלפיות. באמצעות VOIP (שיחות טלפון באמצעות קווי רשת) וכלים מיוחדים, ניתן לשגר הודעות קוליות לאלפי מספרי טלפון תוך טרחה מינימלית.

שיטה רביעית היא הפצת דיסאינפורמציה באמצעות קבוצות פייסבוק, והאחרונה היא חטיפתם של כתובות של אתרים לגיטימיים בנושא הבחירות והובלת המשתמש לאתר שקרי. הדו"ח מזהיר בוחרים מפני סכנות מרמה היי-טקית, ומאיץ בהם לקבל את כל המידע הנדרש להם מוקדם ככל האפשר, רצוי קודם ליום הבחירות עצמו.

בתוך כך, אתר Intrade, שבו מהמרים משתמשים על תוצאות הבחירות, מדווח על תנועה "תזזיתית" לכיוונו של מקיין, המעניקה לו יתרון של עד עשרה אחוזים יותר מכפי שמעניקים לו אתרי הימורים אחרים. מנהל האתר אמר לניו יורק טיימס כי הוא מעריך שפעיל רפובליקני, או ספסר הימורים, מנסה להטות את התוצאות על ידי הימורים בסכומי כסף כבדים על מקיין. לאחרונה העריכו משתמשי אינטרייד את סיכוייו של מקיין לזכות בבחירות ב-15.1%.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
"אף אחד לא שה תמים" ... עצוב שככה פני הדברים לא?
נראה בעייני שהשימוש במונח שה תמים בהקשר זה הוא שלילי... אין כאן גינוי אלא הצדקה... הם לא תמימים ולכן הם מרמים, כאילו זה מעיד על תכונה חיובית. אני חושב שזה ראוי לגינוי מכל צד שפועל בדרכים נלוזות להטות את תוצאות הבחירות, דמוקרטיים ורפובליקנים. כמו שאני חושב שזה ראוי לגנות מפרסמים שיוצאים במבצעים מטורפים כאשר באותיות הקטנות כתוב שאתה רק צריך למכור את האמא שלך בהתחייבות לשלוש שנים. (לא לגמרי קשור כאן, אבל זו גישה שנתקלתי בה ממטקבקים לכתבות אחרות שבה נראה שהם מצפים שאנשים לא יהיו תמימים ויאמינו למפרסמים, כי אין "ארוחות חינם"), עצוב לראות שתוקפים את ה-"תמימים" בגלל שהם תמימים. כציבור ייטב לכולנו אם נחליף תקליט, נחליף דיסק, נוריד MP3 אחר... ולא נסכים להתרגל לשקרים לרמאויות לגניבות לשוחד ולעוד רעות חולות. ו-אורן... אם לקחתי את התגובה שלי רחוק מדי... סורי, זה לא אישי.
מגיב לאורן , ירושלים  |  22.10.08
1.
למרות שאני תומך באובמה - הרשימה הזו נראית לי חד צדדית נגד הרפובליקנים
שכחתם את סירטוני היו-טיוב של מקיין שתומכי אובמה גרמו להסרתם? מה זה אם לא שימוש בטכנולוגיה כדי לשבש את דפוס ההצבעה? ואני בטוח שבכלים האלה משתמשים הדמוקרטים לא פחות מהרפובליקנים - אף אחד לא שה תמים
אורן  |  22.10.08