אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלשיך לא מאשרת פשרה בבנק למסחר; "יש בה טעם לפגם" צילום: שאול גולן

אלשיך לא מאשרת פשרה בבנק למסחר; "יש בה טעם לפגם"

שופטת המחוזי מסרבת בשלב זה לאשר את ההסכם אליו הגיע כונס הנכסים עם כמה ממנהלי הבנק, שהתחייבו לשלם סכום כולל של כ-12 מיליון שקל תמורת מחיקת תביעת ענק בסך 271 מיליון שקל נגדם

22.10.2008, 15:54 | מארק שון והדר קנה

סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופטת ורדה אלשיך, מסרבת בשלב זה לאשר את הסכם הפשרה הנוגע לדירקטורים ונושאי המשרה שכיהנו בבנק למסחר בזמן המעילה שהביאה לקריסתו, וישלמו במסגרתו 12 מיליון שקל.

"יש טעם לפגם בפשרה המוצעת", קובעת אלשיך בהחלטתה מהיום (ד'), "נוכח החשיבות הציבורית של ניהול הליכים מצד אחד והסכום המוצע מצד שני". לפי ההסכם, כ-20 דירקטורים ונושאי משרה, שניהלו בשנה האחרונה משא ומתן עם כונס הנכסים הרשמי, עו"ד שלמה שחר, בתפקידו כמפרק הבנק, הסכימו לשלם בין 50 ל־350 אלף שקל כל אחד. עם הבכירים שהגיעו לפשרה נמנים יו"ר הבנק ובעל השליטה שמיל ובר והמנכ"ל משה ליבוביץ'.

בתמורה לחתימה על הסכמי הפשרה התחייב מפרק הבנק להעביר לבית המשפט בקשה לדחות את תביעת הענק שהוגשה נגדם על הסף. זאת, מעבר לסכום של 23 מיליון שקל אותו הסכימה לשלם פירמת ראיית החשבון קסלמן וקסלמן שהושג לפני שנה וחצי במסגרת הסכם פשרה בתמורה לסילוק התביעה נגדם. התביעה נגד בעלי התפקידים בבנק, בהיקף של 271 מיליון שקל, הוגשה לפני כשלוש וחצי שנים נגד עשרות גורמים האחראים לכאורה לקריסת הבנק ב-2002.

גורם המקורב לפרשה סבור דווקא, כי הסכום שנקבע בפשרה הינו מוצדק ואמר כי: "גבייה של 35 מיליון שקל על התביעה, לפני שהתחיל הקדם-משפט, זה דווקא יפה". על פי הסכם הפשרה, רוב הסכום, כ-2 מיליון דולר (מתוך 3.5 מיליון דולר - סכום הפשרה הכולל) ישולם על ידי חברת הביטוח שביטחה את הדירקטורים, ניו המפשייר אינשורנס. פוליסת הביטוח עמדה במקור על 3 מיליון דולר, אך כמיליון דולר מהם שימשו למימון שכר הטרחה של הדירקטורים ונושאי המשרה בהליכים המשפטיים שנפתחו נגדם.

כונס הנכסים הרשמי עו"ד שלמה שחר מסר בתגובה להחלטת השופטת, כי: "להגשת הבקשה לפשרה לביהמ"ש במתכונת האמורה קדמו דיונים מעמיקים בוועדת הביקורת, בראשות השופטת בדימוס מרים פורת. בדיון שיתקיים ישוב הכונס הרשמי וידגיש בפני בית המשפט כי אל מול עיניו ועיני ועדת הביקורת עמדה המטרה העיקרית של ניהול ההליכים בתיק - להעשיר את קופת הפירוק במקסימום הסכום האפשרי. ההערכה, כפי שנמסרה לביהמ"ש היא, שבנסיבות הקיימות, הצעת הפשרה שגובשה מגלמת השגת מטרה זו, יותר מאשר הסיכון שבניהול הליך ממושך והיעדר מקורות כספיים לגביית הסכומים, שאפשר שייפסקו בסופו של יום".

 

אלשיך קבעה דיון ל-12 בנובמבר והורתה לכנ"ר להגיש תגובה מבנק ישראל תוך 14 יום.

תגיות