אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: הצעת הרכש לאלדין חוזרת לרמה המקורית צילום: אוראל כהן

בלעדי: הצעת הרכש לאלדין חוזרת לרמה המקורית

וקטור חוזרת לאחור: מקורב לקרן: "תוצאות בדיקת הנאותות מראות שעיקר התרומה לעלייה בהכנסות אלדין ברבעון השלישי באה מרכישות, כך שמרגלית בעצם קנה רווח ולא הביא אותו מפעילות אורגנית"

27.10.2008, 07:11 | גולן חזני

"הצעת הרכש היחידה המחייבת של וקטור לאלדין עומדת על 13 דולר, ונראה שזו גם ההצעה הסופית", כך אמר אתמול ל"כלכליסט" גורם מקורב לקרן וקטור. אותו גורם הוסיף שוקטור מעולם לא העלתה את ההצעה שלה ל־14.5 דולר, אלא רק העלתה אפשרות זו בשיחות עם המייסד והמנכ"ל ינקי מרגלית, ובכפוף לבדיקות הנאותות.

לדברי אותו גורם, "תוצאות הבדיקות שאותן סיימה החברה לבצע, עם הירידה החדה בשווקים בעולם, יגרמו לזה שהצעת הרכש של וקטור תהיה קרובה יותר ל־13 דולר למניה מאשר ל־14.5 דולר".

קרן וקטור צועדת לאחור קרן וקטור צועדת לאחור קרן וקטור צועדת לאחור

בדיקות הנאותות של וקטור קפיטל, שארכו כחודש ימים, בוצעו לאחר שמרגלית, בעל המניות הגדול באלדין, הסכים לביצוען, וזאת למרות שטען כי המדובר בהצעת הרכש נמוכה מדי וכי החברה שווה הרבה יותר. מנתונים שצברה הקרן האמריקאית בבדיקות הנאותות ומדו"חות אלדין לרבעון השלישי של 2008 עולה כי הכנסות חטיבת ה־DRM ברבעון ירדו ב־100 אלף דולר לעומת הרבעון המקביל ב־2007 ל־15.4 מיליון דולר, וכי ביתר הפעילות של אלדין נרשמה עלייה קלה של 200 אלף דולר בהכנסות.

"עיקר התרומה לעלייה בהכנסות החברה, 5.5 מיליון דולר, באה מהרכישות שאלדין ביצעה, כך שמרגלית בעצם 'קנה רווח' ולא הביא אותו מהפעילות האורגנית של החברה. גם רווחי חטיבת ה־DRM נשחקים משמעותית בשל ירידת שער הדולר מתחילת השנה", אמר אותו גורם.

מרגלית. לא הביא רווח מהפעילות האורגנית של החברה, צילום: אוראל כהן מרגלית. לא הביא רווח מהפעילות האורגנית של החברה | צילום: אוראל כהן מרגלית. לא הביא רווח מהפעילות האורגנית של החברה, צילום: אוראל כהן

מדובר בעצם בהסרת כפפות של קרן וקטור לראשונה מאז ביצוע בדיקות הנאותות. אותו מקורב לקרן אף תקף בחריפות את מדיניות הרכש של מרגלית וטען כי נעשתה מתוך פאניקה: "בסיום הרבעון השני היו בקופת אלדין מזומנים בשווי של 94.5 מיליון דולר. הם הוציאו 65 מיליון דולר על רכישת חברת סייפוורד (המגנה על מאגרי מידע ואפליקציות באירגונים גדולים - ג"ח), ו־18.2 מיליון דולר על יוטרונסק (חברה איטלקית שהיתה מתחרתה של אלדין בתחום הגנת התוכנה ואבטחת המידע לארגונים - ג"ח), כך שעם הוצאות אחרות נותרו בקופת החברה 8.8 מיליון דולר בלבד. אלדין שרפה כמעט את כל המזומנים שלה, וזו התנהגות חסרת אחריות בתקופה כזו. קשה לנהל עסק של 150 מיליון דולר כשבקופה פחות מ־9 מיליון דולר בלבד".

בקרן האמריקאית גם הפנו את תשומת הלב למחירה של מניית אלדין, שעמד עם הגשת הצעת הרכש ב־7 באוגוסט על 9.67 דולרים. שלושה חודשים אחר כך כבר היה מחיר המניה גבוה ב־25% משהיה ביום הגשת הצעת הרכש, בעוד מדד נאסד"ק ירד בתקופה זו ב־25% ומדד סקטור מניות אבטחת המידע בנאסד"ק ירד ב־23%. "אלמלא הצעת הרכש, מחירה של אלדין היה עומד כיום לכאורה על שבעה דולרים למניה בלבד", אומר אותו גורם בכיר ל"כלכליסט".

וקטור קפיטל, שרכשה ב־2007 את מתחרתה של אלדין - SafeNet, מחזיקה ב־14.2% ממניות אלדין, שאותן רכשה בשוק. הקרן הציעה לרכוש את אלדין במחיר של 13 דולר למניה, המשקף לחברה שווי של 180 מיליון דולר, או לחלופין הציעה לרכוש את פעילות ה־DRM שלה תמורת 125–135 מיליון דולר. פעילות זו, שבה מגנה אלדין על יצרני תוכנה מפני העתקות לא חוקיות, נחשבת לפרת המזומנים של החברה המייצרת עבורה כסף רב.

דירקטוריון אלדין דחה את הצעת הרכש וטען שהיא נמוכה ואינה טובה עבור בעלי המניות. וקטור, מבחינתה, המשיכה להגדיל את אחזקותיה בחברה עד לרמה הנוכחית, ודרשה מאלדין לכנס אסיפה כללית שבה ישונה הרכב הדירקטוריון. לפני כמה שבועות חתמו הצדדים על הסכם "הפסקת אש", והחליטו לנהל מגעים ביניהם למציאת פתרון מוסכם.

מרגלית יצא בשבוע שעבר לארה"ב לשכנע את בעלי המניות הגדולים בחברה לדבוק בעמדתו, וב־30 באוקטובר הוא אמור לחזור עם תגובה לקרן וקטור בנוגע להצעת הרכש. עד אז מנועים הצדדים מלרכוש מניות בשוק. מחברת אלדין לא התקבלה תגובה.

תגיות