אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: כבוד פולני צילום: בועז אופנהיים

הפסקה לעסקית: כבוד פולני

רוחות הסתיו מעוררות חשק לאוכל מנחם של פעם, ואלימלך הוא עדיין המוסד שמגיש גפילטע פיש וכבד קצוץ במהדורה הכי נכונה שלהם. עם חזרת ליד, כמובן

28.10.2008, 08:54 | גלי וולוצקי

מאז שאשכנזים רבים החליטו להגיש קוסקוס כאילו היה זה המאכל שעליו גדלו, נהפכו חודשי החגים למתסכלים במיוחד. גם לאכול קוסקוס מאושכנז וגם לא לקבל את מנת הגפילטע והכבד קצוץ המבשרים את בוא הסתיו? זה כבר באמת יותר מדי. לכן יצאתי מיד "אחרי החגים" לספק את תאוותי, במקום שבו אשכנזים עדיין גאים במורשת הקולינרית שלהם.

מסעדת אלימלך, מוסד של אוכל מזרח־אירופי כבר יותר מ־72 שנה, היא מקום כזה בדיוק. התפריט פה כמעט לא השתנה כבר שנים, אבל אלינקה - בעלת המקום - כבר לא עומדת מאחורי הדלפק וכבר לא מוזגת עשרות כוסות בירה בעלות בלורית יפהפייה. היא כיום בת 82, ובמקומה משרתים את הסועדים הבן והנכד. ובמקום הבירות נשארה רק בירת הבית: בלונדינית, כהה או לייט.

כבד קצוץ של אלימלך, צילום: בועז אופנהיים כבד קצוץ של אלימלך | צילום: בועז אופנהיים כבד קצוץ של אלימלך, צילום: בועז אופנהיים

בתפריט העסקי של אלימלך, המוצע בכל שעות הפעילות בימי חול, יש שני מסלולים: לחם וחמוצים, מנה עיקרית ותוספות וקנקן שתייה תמורת 49 שקל, או ארוחה מלאה הכוללת גם מנה ראשונה, שתייה חמה וקינוח תמורת 79 שקל. בחרנו באפשרות השנייה.

התחלנו בכבד הקצוץ הנהדר של אלימלך, העשוי מכבד בקר. הוא כהה, עז טעם, מתקתק ומפולפל, ולא מזכיר במאום את המשחה החיוורת ועתירת הביצים הקשות שתקבלו במקומות אחרים. עם החזרת המצוינת ופרוסה של חלה טרייה זו היתה מנה נהדרת. גפילטע פיש מהזן המתקתק היה נחמד וביתי, והשלימה את התמונה צלחת ירקות כבושים מתוצרת הבית - כרוב, גמבה וגזר כבושים בחומץ, סוכר ושמיר.

לעיקריות בחרנו בקציצות עוף ברוטב אדום שהיו שמנמנות ועסיסיות, ואי אפשר לבקש יותר מזה מקציצות העשויות מעוף. המנה השנייה היתה ברוסט במרינדה (פרוסות דקות של חזה בקר כבוש), שהוגש באותו רוטב אדמדם והיה טעים.

הגיוועץ' שהוגש כתוספת לא הבריק, אך התוספת השנייה, פלחי תפוחי אדמה רכים, זהובים ומתקתקים, שספק טוגנו ספק נאפו (בתועפות של שמן, בכל מקרה), היו מסוג המאכלים שאי אפשר להפסיק לזלול עד שהם נגמרים. הקינוחים, עוגת שוקולד סתמית וקיגל איטריות חיוור, גרמו לנו להצטער שלא סיימנו בעוד מנה של הכבד הקצוץ הנפלא. כמו בכל ארוחה פולנית ראויה לשמה הוא לא היה הרבה פחות מתוק מהקינוח, אבל מהנה הרבה יותר.

שם: אלימלך.

ז'אנר: פולנייה גאה.

התחככות: פולנים גאים, וגם ספרדים שמתגעגעים.

מיקום: וולפסון 35 תל אביב, טל': 03-5454186.

חניה: בתשלום, ברחוב צ'לנוב הסמוך.

הוצאה מוכרת: 49 שקל או 79 שקל, א'־ה' 11:00–24:00.

שירות: משפחתי.

שורה תחתונה: אוכל (ואנשים) בטעם של פעם.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות