אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: האטה בקצב גידול הייצור התעשייתי וייצוא הסחורות צילום: shutterstock

הלמ"ס: האטה בקצב גידול הייצור התעשייתי וייצוא הסחורות

האינדיקטורים הכלכליים לתקופה יולי-ספטמבר פורסמו בימים האחרונים, וכעת הם מוצגים במסגרת אחת הנותנת תמונה טובה יותר על מצב המשק. הנתונים מעידים על כך כי המשק הישראלי אכן מוריד הילוך

28.10.2008, 14:23 | אמנון אטד
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ממשיכה לפרסם נתונים המעידים על האטה בקצב הגידול של הפעילות במשק. האינדיקטורים הכלכליים לתקופה יולי-ספטמבר שמפרסמת היום (ג') הלמ"ס למעשה כבר פורסמו על ידה במהלך הימים האחרונים. אולם עצם הצגתם במסגרת כוללת אחת נותנת תמונה טובה יותר על מצבו של המשק.

נתוני הלמ"ס שבים ומראים שהמשק הישראלי אכן מוריד לאחרונה הילוך: בקצב הגידול של הייצור התעשייתי, של ייצוא הסחורות ושל ייבוא חומרי הגלם נרשמה האטה, ואילו בפדיון ענפי המסחר והשירותים נמשכה הירידה. מנגד, מצביעים הנתונים על עלייה במדד הפדיון הקמעוני ובמכירות רשתות השיווק.

זו התמונה המעודכנת על מצב המשק, כפי שהיא באה לידי ביטוי בנתוני הלמ"ס (כל הנתונים הם נתוני מגמה, והם מחושבים במונחים שנתיים):

• מדד הייצור התעשייתי: עלה בחודשים יולי ואוגוסט ב- 7.9%, בהמשך לעלייה של 11.6% בחודשיים הקודמים. בענפי התעשייה המתקדמים כמו אלקטרוניקה, מחשוב ותרופות נרשם בתקופה זו גידול של 24.9% ואילו בענפי התעשייה המסורתיים כמו מזון, טקסטיל, מתכת ועץ נרשמה עלייה מתונה של 1.7% בלבד בהיקף הייצור.

• יצוא הסחורות: היצוא ללא יהלומים עלה בתקופה יולי-ספטמבר רק ב- 2.5%, בהשוואה לעלייה המרשימה בשיעור של 14.6% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים.

• מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים: ירד בחודשים יולי ואוגוסט ב- 2.8%, בהמשך לירידה של 3.3% שנרשמה בחודשיים הקודמים. ירידה בולטת של 6% נרשמה בתקופה זו בפדיון של ענפי השירותים העסקיים והנדל"ן.

• מדד פדיון המסחר הקימעוני: מדד זה, המעיד על היקף הביקושים בשוק המקומי, עלה בחודשים יולי ואוגוסט ב- 1%, לעומת ירידה של 0.2% בחודשיים הקודמים.

• המכירות ברשתות השיווק: מכירות אלה, המהוות כשליש מכלל מכירות המסחר הקמעוני, עלו בתקופה יולי-ספטמבר 6.7%, בהמשך לעלייה של 4.7% בשלושת החודשים הקודמים.

• יבוא חומרי הגלם: עלה בתקופה יולי-ספטמבר ב- 6.7%, לעומת עלייה גדולה בהרבה של 19.7% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

• שיעור האבטלה במשק: הסתכם באוגוסט ב- 5.9% מכוח העבודה האזרחי, בדומה לשיעורו בחודש יולי.

תגיות