אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלוג בשבוע: אכילה וירטואלית צילום: אוראל כהן

בלוג בשבוע: אכילה וירטואלית

בצק אלים הוא בלוג בישול בעברית של הבלוגרית מאיה מרום, שגם בשלנים מקצועיים וגם חובבים ייהנו ממנו

02.11.2008, 09:05 | רוני שני

בצק אלים הוא אחד הבלוגים המוצדקים ביותר ברשת, שזוכה לשבחים לא רק מצד בשלנים, אלא גם מצד חובבי אינטרנט. זהו בלוג לבשלנים חובבים, אבל גם מקצוענים יוכלו למצוא בו כמה טיפים לא רעים.

אחד היתרונות של הבלוג טמון בעובדה שהוא כתוב עברית ועושה שימוש במצרכים ואביזרים שאפשר למצוא בסביבה, מה שאי אפשר לומר על כל האתרים המקבילים לו באנגלית. האשה שמאחוריו היא מאיה מרום, מעצבת אתרים בת 24, שעיצבה ובנתה את הבלוג לגמרי לבדה והיא גם אחראית לתצלומים הנהדרים שמוצגים בו ומתעדים כמעט כל רגע ורגע בתהליך הבישול.

עמוד הבית נפתח במילים הבאות: "אתר זה מוקדש באהבה למתוסכלי מטבח שמאסו בחיים או סתם בעלי ידיים שמאליות, וכל בשלן חובבן באשר הוא. פה תמצאו שלל של עצות והסברים, ובעיקר אוכל פשוט וטעים". בעמוד על האתר תמצאו פרטים על מרום (היא חובבת ספינינג ולוחמה בכוחות האופל) ועל המתכונים (רובם נאספו מבני משפחה, אחרים הגיעו מספרי בישול - שאותם היא "אוספת בפנאטיות" - ומאתרי אינטרנט).

הבלוג המושקע שלה לא רק יפה, הוא גם לגמרי אופה: כל אחד מהמתכונים שבו כולל סיפור קצר, הוראות פרטניות (על גבול ה־OCD, אבל כאן זו מחמאה), תמונות גדולות וברורות, שחלקן כוללות כיתובים מובנים (כמה עולה חצי קילו עדשים אורגניות ואיך נראה פרג לא טחון, למשל), וגולת הכותרת: טבלת רכיבים נאה שאליה מצורפים שני פרמטרים חשובים לכל בשלן חובב וגולש טרוד: זמן הכנה ועלות משוערת. אגב, מי שבכל זאת מעז לדלג על ההסברים המפורטים ומאירי העיניים של מרום יוכל למצוא בתחתית כל פוסט את "פינת התכל'ס", שמציגה את הוראות ההכנה בעשר שורות.

מאיה מרום. מעצבת אתרים שגם אופה, צילום: אוראל כהן מאיה מרום. מעצבת אתרים שגם אופה | צילום: אוראל כהן מאיה מרום. מעצבת אתרים שגם אופה, צילום: אוראל כהן

האתר, שעלה לרשת במרץ 2007, כולל עשרות מתכונים, שמדורגים על פי דרגות קושי - החל ב"ארוחה זריזה" וכלה ב"השקעה", ובאמצע תמצאו את "להכין ולשמור". הרפתקנים שלא חוששים לצעוד אל המטבח ולהתמודד עם התוצאות יוכלו לדפדף במתכונים גם באמצעות תגיות מסורתיות יותר, כמו "קינוח", "צמחוני", "חורף", "מרק", "חזה עוף" ועוד. ואם יש משהו שחשקתם בו במיוחד, גללו לתחתית העמוד והקלידו את מבוקשכם במנוע החיפוש. מדי פעם, כשהיא שבעה, מרום משתפת את הגולשים גם בהמלצות על מסעדות, ספרי בישול, בלוגים וחנויות לצורכי בישול.

"בבצק אלים מבשלים עבור העם! לכל מי שחושש כי האתר מחייב רקע קודם בבישול, אל דאגה, גם מי שאין לו מיקסר בבית יכול להצטרף (דרך אגב, מחקרים מראים ש־58% מבעלי המיקסרים לא יודעים להשתמש בהם). מאיה כאן גם כדי ללמד אתכם לבשל, ולא רק להשוויץ במתכונים מגניבים ותצלומים עם קומפוזיציה אמנותית. אז יאללה, שלפו את הסינר הוורוד מהבוידעם, הפשילו שרוולים, ובואו נעשה קצת קסמים". אכן.

כתובת הבלוג: www.bazekalim.com

תגיות