אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מארוול שיגרה אזהרת הכנסות והשוק הריע צילום: בלומברג

מארוול שיגרה אזהרת הכנסות והשוק הריע

תחזית ההכנסות שפרסמה יצרנית השבבים נמוכה ב־10% מהתחזית הקודמת, אך המניה דווקא עלתה

04.11.2008, 21:34 | שי אספריל

האם ייתכן שחברה תשגר לעבר המשקיעים אזהרת הכנסות, והם יגיבו בהתלהבות ויעלו את שער המניה? אם שואלים את משקיעי חברת השבבים מארוול, התשובה היא בהחלט כן.

אתמול (ב') היה יום מסחר שגרתי למדי במניית מארוול, אשר מורגלת בחודשים האחרונים בירידות שערים. בתום יום המסחר השילה המניה 4% נוספים מערכה וננעלה על מחיר של 6.7 דולר. קברניטי החברה המתינו לסוף היום כדי להודיע למשקיעים שהכנסות הרבעון השלישי (שהסתיים ב־1 בנובמבר) יהיו נמוכות בכ־10% לעומת תחזית קודמת שפרסמה החברה. במפתיע, החלה מניית החברה לטפס, ונכון לאמצע יום המסחר היום (ג') היא נסחרה בעליות של יותר מ־10%.

"כנראה המשקיעים מאמינים שהתוצאות המעודכנות כבר מגולמות במחיר המניה. צריך לזכור שבזמן האחרון אנליסטים רבים קיצצו את מחירי היעד למניה, והיא ירדה בהתאם, כך שהמכפיל שבו היא נסחרת כיום עשוי להיראות אטרקטיבי", כך ניסה להסביר את התופעה המוזרה סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט מבית ההשקעות אופנהיימר.

הכנסות הרבעון השני של מארוול הסתכמו ב־843 מיליון דולר. לפי תחזיתה הקודמת של מארוול לגבי הרבעון השלישי היתה אמורה להירשם צמיחה של 3% לעומת הכנסות הרבעון השני, כלומר 860–880 מיליון דולר. אבל לפי התחזית המעודכנת שסיפקה הנהלת מארוול שלשום בלילה מקליפורניה ינועו הכנסות החברה בטווח שבין 784 ל־792 מיליון דולר, כ־10% פחות מהתחזית הקודמת.

"ההאטה הכלכלית פגעה בעסקים שלנו", הודה בהודעה לעיתונות מנכ"ל החברה, ד"ר סאאת סוטרג'ה. "עם זאת, הלקוחות שלנו ממשיכים להאמין במוצרים שלנו, והמאזן נשאר יציב. בשל האי־ודאות בשווקים קשה לנו לצפות את הביקוש העתידי למוצרים שלנו, ולכן אנו נוקטים צעדים ארוכי טווח כדי להבטיח את שימור הרווחיות".

סוטרג'ה לא התייחס בדבריו לפיטורים אפשריים בחברה, אולם לפני כשנה בעת שפיטר כ־400 מעובדי החברה הוא אמר שאין בכוונתו לשלוח עוד עובדים לביתם, חרף המיתון הצפוי.

מארוול פעילה בכמה תחומים. הראשון, שבו היא מובילה עולמית, הוא ייצור שבבים לדיסקים קשיחים במחשבים ביתיים. השני, הנחשב למנוע הצמיחה שלה, הוא ייצור שבבים לטלפונים אלחוטיים, והשלישי והפחות מפותח מבחינת החברה הוא ייצור שבבים לטלפונים סלולריים.

"צריך להבין שהחברה מושפעת מאוד מהמתרחש בסקטור הצרכני. אם נשווה אותה לחברות ישראליות, היא מאוד דומה במאפיינים שלה לצורן או ל־DSPG, הירידה בכוח הקנייה של הצרכנים משפיעה באופן מהותי על התוצאות שלה", הסביר וסצ'ונוק.

מלבד היותה מובילה עולמית בתחום השבבים, מארוול מוכרת לציבור הישראלי בשל רכישותיה. ב־12 שנות קיומה ביצעה החברה שמונה רכישות אינטנסיביות, מהן שלוש בישראל או בעלות קשר לישראל. הרכישה הראשונה והמפורסמת מכולן היתה בשנת 2001, של יצרנית השבבים גלילאו ממושב מנוף שבגליל תמורת כ־2.7 מיליארד דולר.

שנתיים אחר כך רכשה מארוול את רדלן מקבוצת רד בינת, וב־2006 הוסיפה נדבך נוסף לפעילות הישראלית שלה, עת רכשה מאינטל חטיבה שהתבססה על DSPC הישראלית. מדיניות הרכישות שנקטה הותירה את קופתה מצומצמת יחסית. נכון לאוגוסט האחרון היו בקופתה של מארוול 195 מיליון דולר.

כיום מעסיקה החברה כ־5,450 עובדים, 1,100 מהם נמצאים בארבעת מרכזי הפיתוח שלה בישראל, והגדול שבהם נמצא ביקנעם.

תגיות