אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת קווי אשראי: מוטי מנשה ישלם 2 מיליון שקל צילום: טל כהן

פרשת קווי אשראי: מוטי מנשה ישלם 2 מיליון שקל

שמונה שנים לאחר פתיחת הליכי פשיטת רגל נגד איש העסקים מוטי מנשה בגין חובות של 77 מיליון שקל, הושג הסדר לפיו הוא ישלם שני מיליון שקל בתשלומים שייפרסו על פני שמונה שנים

06.11.2008, 14:36 | ענת רואה

שמונה שנים לאחר שנפתחו הליכי פשיטת הרגל נגד איש העסקים מוטי מנשה, לשעבר דירקטור בקבוצת החברות של קווי אשראי שהתמוטטה והותירה חובות ענק, הושג היום הסדר נושים עמו. לפי ההסדר, ישלם מנשה כ-2 מיליון שקל, ויקבל הפטר מיתר חובותיו ומהליכים משפטיים בגינם.

מנשה נחשב למומחה לרכישה ומכירה של שלדים של חברות בורסאיות. בין השאר, הקים וניהל את חברת א.מ.ל.ד, שעסקה בהימורים באינטרנט ועסקי לוטו בחו"ל.

מוטי מנשה, צילום: טל כהן מוטי מנשה | צילום: טל כהן מוטי מנשה, צילום: טל כהן

עו"ד ארז חבר, המשמש נאמן על נכסיו של מנשה, אמר כי ההסדר הושג לאחר שנים בהן התיק נוהל ללא תוצאות, וכי הוא מהווה הישג לנושים.

נגד מנשה הוגשו תביעות חוב בהיקף של 77 מיליון שקל. הנאמן אישר תביעות חוב בסך 23 מיליון שקל, בין היתר לבנקים, לרשויות המס ולקווי אשראי עצמה.

ב-2004 הגישו מפרקי קווי אשראי תביעת ענק בהיקף 500 מיליון שקל נגד 42 נתבעים, בהם מנשה. שנתיים לאחר מכן ונוכח הליכי פשיטת הרגל בעניינו של מנשה, הופסקו נגדו ההליכים האזרחיים בתביעה.

חובו של מנשה בגין הלוואות שקיבל מקווי אשראי עומד על כ-10 מיליון שקל. בנוסף טענו המפרקים כי נכסים שונים שהיו בידי קווי אשראי הועברו לידי מנשה במחירים נמוכים ממחירי שוק, וכי בפרשת נביגטור נדל"ן לבדה הוא גרם לנזק לחברות בפירוק בסך 28 מיליון שקל. כמו כן נטען כלפיו כי מכוח היותו דירקטור ובעל מניות במספר רב של חברות קשורות לאשכול חברות קווי אשראי - יש לחייבו באחריות אישית.

לאחר מו"מ ארוך בין הנאמן למפרקי קווי אשראי הושג הסכם לפיו תביעת החוב של הקבוצה נגד מנשה תועמד על 17 מיליון שקל בלבד.

לטענת הנאמן, הוא ביצע חקירות רבות, סמויות וגלויות, במטרה לנסות ולאתר נכסים של מנשה, ומצא כי הוא מתגורר בבית שכור תמורת 2,250 דולר לחודש. עוד עולה מבקשת הנאמן כי לא הצליח לאתר נכסים משמעותיים של מנשה.

 לדברי הנאמן, מנשה שיתף עמו פעולה באופן מלא, והוא משלם 6,000 שקל מדי חודש לטובת קופת פשיטת הרגל. חברת אפסווינג בה הוא עובד מאז 2006, מפקידה עבורו 2,000 שקל נוספים מדי חודש, כתנאי ליציאתו מהארץ לצורכי עבודתו. לטענת הנאמן, לסכום זה, המסתכם ב-8,000 שקל לחודש, אין אח ורע בתיקי פשיטת רגל.

לפי ההסדר המוצע, מנשה ישלם לקופת פשיטת הרגל 2 מיליון שקל בניכוי הסכומים ששילם עד כה. חצי מיליון שקל ישולמו בחודשים הקרובים, והיתרה בשישה תשלומים שנתיים שהראשון בהם יהיה בעוד שנתיים. מכך עולה כי תשלום החוב ייפרס על פני כשמונה שנים.

עוד נקבע בהסדר כי מאחר שנגד מנשה מתנהל במקביל הליך פלילי, הרי שבמידה שהוא ייאלץ לרצות מאסר בפועל, יידחו כל התשלומים באורך תקופת המאסר ובתוספת שלושה חודשים. דחייה דומה תינתן גם אם על מנשה יגזרו עבודות שירות.

כתוצאה מההסדר יוכל מנשה לצאת מהארץ בכפוף להעמדת ערבויות אישיות. לאחר ביצוע שני התשלומים הראשון והחל ממרץ 2009, יהיה מנשה זכאי לעשות עסקים, לצבור רכוש, לפתוח חברות ולשמש דירקטור בחברות ציבוריות.

תגיות