אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בניגוד לדעת הארגונים הירוקים: אושר קידוח נפט במדבר יהודה צילום: shutterstock

בניגוד לדעת הארגונים הירוקים: אושר קידוח נפט במדבר יהודה

שלוש חברות יחלו באפריל את הקידוח הניסיוני בהשקעה של 7 מיליון דולר. לטענת היזמים, באתר קיים פוטנציאל ל-6.5 מיליון חביות

06.11.2008, 15:52 | גלית שפיר

שלוש חברות יחלו באפריל 2009 בקידוח נפט ניסיוני באתר "צוק תמרור" במדבר יהודה. החברות קיבלה היום את האישור האחרון לו נדרשו מהמועצה לגנים ושמורות טבע. מדובר בחברת גינקו ושתי חברות מקבוצת דלק אנרגיה: דלק קידוחים ואבנר קידוחי נפט.

החברה להגנת הטבע ניהלה מאבק ציבורי נגד מתן האישור לקידוח. לטענתה, הסכנה הגדולה הנובעת מאישור הקידוח היא הפרדה בין אוכלוסיות צמחים ובעלי חיים מדבריים במדבר יהודה לבין האוכלוסיות העיקריות בנגב. בנוסף טוענת החברה להגנת הטבע כי הקמת התשתית תגרום להרס הקרקע.

שי טחנאי, רכז שמירת הטבע של החברה להגנת הטבע במחוז דרום, מסר בתגובה להחלטה: "מוסדות המדינה מחויבים לשמר את השטחים הפתוחים, את שמורות הטבע, את הרצף של השטחים הפתוחים בישראל ובוודאי שבוודאי שמורת טבע כל כך מיוחדת ואיכותית כמו מדבר יהודה, שבה מתקיים עדיין המגוון הביולוגי והמערכת האקולוגית כמעט בשלמותה, ולכן צר לנו כי זו ההחלטה שהתקבלה".

בהחלטה נקבע כי באזור השמורה יתבצע אך ורק קידוח ניסיוני, ובמידה ויתגלה במקום נפט, הקידוחים הנוספים יתבצעו מחוץ לשמורה. לטענת החברות, לקידוח באתר, שיתבצע בעומק של שני קילומטרים, פוטנציאל של כ-6.5 מיליון חביות נפט.

רמי קרמין, מנכ"ל גינקו מסר ל'כלכליסט' כי עלות הפרויקט הוא כ-7 מיליון דולר והוא יימשך כחודשיים. בדיקה של החברות הוכחה הימצאותו של מבנה גיאולוגי בעל פוטנציאל להפקת נפט.

ממשרד התשתיות נמסר: "חשוב להדגיש כי לעולם לא ניתן לקבוע קיומו של מאגר נפט בטרם התבצע קידוח. על פי הסטטיסטיקה העולמית, ההסתברות למציאת נפט בכל קידוח ראשון במבנה גיאולוגי שנבדק, נעה בין 10%-20%".

תגיות