אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשת פירוק נגד חברה שהפעילה את רדיו 99 צילום: אלכס קולומויסקי

בקשת פירוק נגד חברה שהפעילה את רדיו 99

הבקשה הוגשה על ידי עובדים בתחנה ביניהם עמנואל רוזן הטוענים כי חברת, כ.א.ן תקשורת מקומית, הנמצאת בבעלות גאידמק והפעילה את הרדיו, נקלעה למצב של חדלות פרעון ואינה יכולה לממן את הפעילות. חובות החברה נאמדים ב-6.5 מיליון שקל

12.11.2008, 16:30 | הדר קנה

יום אחרי ההפסד בבחירות המוניציפליות מקבל גאידמק בשורה קשה נוספת: בקשת פירוק הוגשה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד חברת כ.א.ן תקשורת מקומית, בבעלותו של גאידמק. כ.א.ן תקשורת הפעילה את רדיו 99 עד שנמכרה לאלי עזור ודודי ויסמן.

הבקשה הוגשה על ידי אריק בן יאיר, שהועסק כסמנכ"ל הכספים של החברה, עמנואל רוזן, ששימש כמגיש בתחנה ואילן ברמן ששימש כקריין פרומו, באמצעות עורכי הדין טל קרת וקובי רפאל ממשרד זיסמן, אהרוני, גייר & עדי קפלן ושות'. לטענתם, מאז חודש ספטמבר 2008 אין לחברה יכולת לממן את פעילותיה השוטפות ואת החובות שנצברו לה והיא נקלעה למצב של חדלות פירעון.

חברת כ.א.ן היא בעלת הזכיון להפעלת רדיו 99. בתחילת 2007 נרכשה הבעלות על מניות החברה על ידי גאידמק ונשכרו טאלנטים לתחנה ביניהם: אורלי וילנאי וגיא מרוז, עמנואל רוזן, אופירה אסייג, גיא פינס ועוד. על פי הבקשה, החברה שכרה אולפנים החל מפברואר 2008 בסינמה סיטי וגאידמק הוא שהיה אמור לשאת במימון פעולות החברה שהסתכמו במאות אלפי דולרים לחודש. לטענתם, עם הזמן החל גאידמק להעביר מימון נמוך מזה שאליו התחייב ושלא הספיק למימון פעילות החברה. על פי הבקשה, הקשיים אליהם נקלעה החברה עלו מדרגה עם החלטת הרשות השנייה לאלץ את גאידמק למכור את אחזקותיו בשל מעורבותו בפעילות פוליטית. לטענתם, ביולי 2008 קיבלה מועצת הרשות השנייה החלטה המחייבת את גאידמק להעביר את השליטה על המניות לנאמנות עיוורת שהמועצה תאשר ואי הודאות לגבי עתיד התחנה גרם לירידה משמעותית בהכנסות החברה.

בספטמבר 2008 נחתם הסכם מכירה בין גאידמק לרדיו ללא הפסקה שרכשו ממנו את מניות החברה. על פי הבקשה, במסגרת ההסכם התחייב גאידמק לפרוע את חובות החברה ולא עמד בהתחייבויותיו. לטענתם, בספטמבר הוזרמו התשלומים האחרונים, שהיו נמוכים ולא הספיקו לסגירת החובות.

בבקשת הפירוק נטען, כי חובות החברה נאמדים ב-6.5 מיליון שקל ואין לה יכולת לשלמם לנוכח העובדה כי נכסיה משעובדים לצדדים שלישיים, צפי ההכנסות שלה נמוך ומימונה הופסק על ידי בעלי המניות. בבקשת הפירוק עוד נטען כי לחברה ישנם התחייבויות עתידיות לשכירות ונותני שירותים בסך של 11 מיליון שקל. ומצבת חובותיה עוד צפויה לגדול.

תגיות