אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה מתבשל: מזרחי עכשיו צילום: בועז אופנהיים

מה מתבשל: מזרחי עכשיו

ברקרולה הכפר סבאית נסגרה ובמקומה נפתחה שיפודיית אלדיוואן, וגם עוד סניף לאידלסון 10 ושמועות על קונדיטוריה לצד השרקטורי

13.11.2008, 08:56 | גלי וולוצקי

לאחר חמש שנים וחצי הביסטרו בר ברקרולה, מעוזם של סועדי התלושים באזור התעשייה בכפר סבא ואחת המסעדות האהודות באזור, נסגר שלשום, ואת מקומו תפס סניף נוסף של אלדיוואן מגעש, המגיש אוכל מזרחי, שיפודים, סלטים ובשרים על האש. הבעלים של ברקרולה העדיפו לא להתייחס לעניין, והשף נעם דקרס, שהיה השף של המסעדה במשך כשלוש שנים עד לפני שנה, אמר: "מאוד עצוב לי לשמוע שהמסעדה נסגרה. אני לא יודע מה היו הסיבות, ורק מצטער על כך".

פרטים: עתיר ידע 13 כפר סבא, טל': 09-7669606.

אידלסון בכיכר. בסוף דצמבר ייפתח סניף רביעי לבית הקפה והקונדיטוריה המצוינת אידלסון 10. ציונה הרשקוביץ, המייסדת והבעלים, מספרת שהסניף החדש ימוקם במלכי ישראל 2 פינת שדרות חן בכיכר רבין בתל אביב, מיקום ששיכן לא מעט בתי קפה שגורלם לא שפר עליהם. נראה שהפינה היפה הצופה לכיכר ולשדרה תהלום את אידלסון 10 ואת אופיו האריסטוקרטי, ויש לקוות שהפעם חוזה השכירות יהיה ארוך מהרגיל. בסניף החדש יימכרו עוגות, מאפים, קפה ומשקאות בלבד, והוא לא יכלול תפריט של מסעדה כמו הסניפים ברחוב בן יהודה וברחוב דיזנגוף בתל אביב. "אנחנו מוציאים המון המון אנרגיה והמון המון כסף על החזקת מטבח ותפריט של מסעדה. הסניף הזה, גם בגלל הגודל שלו - בסך הכל 23 מ"ר בפנים - וגם בגלל שהרישיון שלו לא מותאם למסעדה, יהיה זהה לסניף בכיכר המדינה: רק בית קפה, מאפים ועוגות", מסבירה הרשקוביץ.

ניוקי פריזאי במל ומישל. 76 שקל, צילום: בועז אופנהיים ניוקי פריזאי במל ומישל. 76 שקל | צילום: בועז אופנהיים ניוקי פריזאי במל ומישל. 76 שקל, צילום: בועז אופנהיים

הקונדיטוריה המוכחשת. שמועות על קונדיטוריה שתיפתח ליד מסעדת שרקוטרי מוכחשות לעת עתה בידי הבעלים וינס מוסטר: "זה עוד רחוק. הרעיון הוא לייצר לבד את הלחם ואת הקינוחים שלנו, אבל לא לייצר מוצרים למכירה החוצה. בכל מקרה, זה עדיין לא קורה". המלצריות במסעדה, לעומת זאת, כבר מבטיחות לסועדים שבקרוב, ממש בקרוב, ישודרגו הקינוחים בגלידה מתוצרת הקונדיטוריה העתידית.

פרטים: רבי חנינא 3 תל אביב, טל': 03-6828843.

תעוזה באופרה. המסעדות ממשיכות להשיק תפריטי חורף ללא קשר למזג האוויר הקיצי. מסעדת בנג'מין סיגל בתל אביב מציגה תפריט חורפי חדש, שהוא גם התפריט הראשון של השף צדוק לביא, שנכנס לתפקידו לפני כמה חודשים. התפריט החדש נע בין מנות קלאסיות כמו אוסובוקו טלה במרלו ופורט (98 שקל), לבין מנות בסגנון נועז יותר מבחינת ההגשה, כמו סשימי סלמון המוגש עם קוביות סטיקי רייס (54 שקל), או פאי לימון (44 שקל) המוגש כשחלקיו השונים מופרדים: המרנג השוויצרי, קרמבל הפיסטוק וקרם הלימון מרכיבים צלחת ציורית המאפשרת לטעום מכל אחד מהחומרים בנפרד או לשלבם.

פרטים: מגדל האופרה, הרברט סמואל 60 תל אביב, טל': 03-5166224.

חורף איטלקי. במסעדת מל ומישל מחדשים את התפריט במנות חורפיות כמו פפרדלה 40 חלמונים בחמאה צהובה, פנצ'טה, קלמרי ובוטרגו (58/92 שקל, ניתן להזמין מנה גדולה או קטנה), ניוקי פריזאי עשיר בגבינה בציר פורצ'יני וסלסת כמהין (76 שקל), או פנה ציידים המוגש עם ירקות שורש, כתף ושפונדרה בקר בנזיד ציידים (78 שקל). גם באנטיפסטי עברה רוח חורפית, ונכללות בו מנות חדשות כמו אנטיפסטו טוסקני, מגוון נקניקים מיבוא אישי ומתוצרת המקום בליווי פרי וגורגונזולה (56 שקל), ואינסלטה מוצרלה - מוצרלה רכה עם בזיליקום וקונפי ירקות (44 שקל). בקינוחים נוספו סופלה שוקולד לוהט (34 שקל), פלטת גבינות קינוח ופנפורטה (48 שקל) ומתוקים אחרים.

פרטים: בן יהודה 155 תל אביב, טל': 03-5293232.

תגיות