אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טכנולוגי על הבוקר: הנשיאות המקוונת מתחילה צילום: בלומברג

טכנולוגי על הבוקר: הנשיאות המקוונת מתחילה

אוקטובר הנורא של תעשיית ההייטק, גירושי סקנד לייף הראשונים, חיפוש קולי (לא) מגיע לאייפון, וסריקת מחשב, קובע שופט אמריקאי, היא חיפוש המצריך צו

16.11.2008, 10:06 | יוסי גורביץ

שיחות מסביב לצג

מטה-המעבר של ברק אובמה הודיע אתמול (שבת) שאכן, הנשיא-המיועד יישא מדי שבוע נאום ביוטיוב, חידוש של מסורת "השיחות סביב האח" של הנשיא פרנקלין רוזוולט. אתמול שודר הנאום הראשון של אובמה; אפשר לצפות בו כאן.

וואליוואג, כהרגלו, משבית את השמחה ושואל אין טעם לפגם בכך שאובמה בוחר לשדר את נאומיו דווקא באתר השייך לגוגל – חברה שהעניקה לו תמיכה ציבורית מאד במהלך הבחירות. שם מציינים שאם יוטיוב לא מצליח להרוויח, לפחות הוא יקבל גושפנקה רשמית. שאלה ראויה נוספת היא מה יהיה על 45% מהציבור האמריקני, שאיננו מחובר לפס מהיר; תגובה סבירה היא שגם בזמנו של רוזוולט, לא לכולם היה רדיו.

מצד שני, אובמה ייאלץ ככל הנראה להיפרד לשלום מהבלאקברי שלו עם השבעתו: כל השיחות והמיילים של הנשיא חייבים, על פי חוק, לעבור תיעוד קפדני. ולאמריקנים כבר יש נסיון רע עם עוזרים חמושים בבלאקברי ש"מאבדים" מיילים קריטיים. כפיצוי, מתכוון אובמה להשתמש בלפטופ – הנשיא הראשון שיכניס מחשב נייד למשרד הסגלגל.

אוקטובר האיום

הכלכלה העולמית כולה מתנועעת כשיכורה כבר כמעט שנה, אבל עד לאחרונה נראה היה שהטורנדו ידלג על תעשיית ההייטק, או כך אהבו אנשי הייטק לומר לעצמם. לא עוד: המהלומה הגיעה באוקטובר, וכעת משווים בעמק הסיליקון את המשבר לזה של פקיעת בועת הדוט קום בתחילת העשור, עת אבדו 20% מסך מקומות העבודה שם.

המשבר הוא רב כיווני: צרכנים ועסקים מצמצמים דרסטית את רכישותיהם, שוק הנדל"ן התמוטט, והשוק הפיננסי במשבר עמוק. הנאסד"ק צנח בחמישה אחוזים ביום שישי; מניות AMD ואיביי איבדו 10% מערכן; סאן הודיעה כי היא מפטרת 18% מכוח העבודה שלה – מספר מדהים של 6,000 עובדים; ומקורות ביאהו הודיעו כי ב-10 בדצמבר, יפוטרו 1,500 עובדים.

אנליסטים מעריכים כי הרבעון האחרון היה הגרוע ביותר בסקטור ההייטק, מבחינת פיטורים, מאז הרבעון האחרון של 2003. וההערכה הזו באה לפני הודעת הפיטורים של סאן. יהיה רע, רע מאד, לפני שיהיה טוב.

הסתובבת עם זונה וירטואלית? יאללה, לרבנות

המקרה הזה גרם להרבה אנשים לשפשף עיניים – אבל כדאי להתרגל, כי ביפן כבר יש תנועה קולנית שדורשת הכרה בנישואים בין דמויות וירטואליות, ומה שמתחיל ביפן מתפשט במהירות בשאר העולם.

מעשה שהיה, כך היה. איימי טיילור ודייויד פולארד נפגשו במשחק המקוון Second Life, והתאהבו. בשלב מסוים גילתה טיילור כי פולארד מקיים יחסים עם "זונה וירטואלית", וניתקה את הקשר עמו במשחק – ובמקביל יצרה דמות אחרת, שריגלה אחרי דמותו של פולארד. לתדהמתה, מצאה טיילור כי פולארד שבור הלב לא מסוגל לדבר על שום דבר חוץ ממנה.

אז היא עשתה את הדבר ההגיוני (?), והתחתנה איתו. לא דמות עם דמות; טיילור עם פולארד. נישואים רשמיים וחוקיים. אבל, למרבה הצער, זה לא החזיק: זמן קצר לאחר מכן, מצאה טיילור שפולארד עדיין בקשרים עם הזונה הווירטואלית שלו – ופולארד, כמובן, מכחיש שהיה שם משהו לא לגיטימי. זה היה קצת יותר מדי, וטיילור הגישה בקשה לגירושין. בעולם האמיתי. וכאמור, אם הסיפור הזה גורם לכם כאב ראש, תתחילו להתרגל: כבר היו לנו מעשה שוד וירטואלי ורצח וירטואלי. אז למה לא גירושין?

החיפוש הקולי מגיע, אולי, לאייפון

החדשות החמות של סוף השבוע הן שגוגל פיתחה אפליקציית אייפון, שלראשונה מאפשרת לשאול את השרתים של גוגל שאלה באמצעות קול, והללו מזהים את המילים ומשיבים במהירות. האפליקציה אמורה לפעול בצמידות יחד עם יישומי-זיהוי-מקום, כך שאפשר יהיה לשאול לא רק "מיהו ראש הממשלה הסיני", אלא גם "איפה המסעדה הסינית הקרובה ביותר אלי".

נשמע נחמד, על סף מהפכני: היכולת לקבל תשובות לשאלה, ולא רק תוצאות חיפוש, מתקרבת מאד לרשת סמנטית. יש רק שתי שאלות בנושא: למה זו אפליקציה לאייפון ולא למכשיר הטלפון של גוגל עצמה, הג'י (והמהדרין ישאלו אם יש בכוונת גוגל להזניח את הטלפון שלה כמו את חלק ניכר ממוצריה) - ואיפה, לעזאזל, האפליקציה.

היא היתה אמורה להופיע בחנות הידועה לשמצה של אפל, האפסטור, כבר ביום שישי. נכון לכתיבת שורות אלה, היא עדיין לא שם. בסינט מציינים שהליך אישור התוכנות של האפסטור עשוי להימשך, במקרים קיצוניים, חודשים. וזאת, כמובן, בהנחה שלא עצבנת את אפל מבלי שתשים לב. נמשיך לעדכן.

פדופיל? כך תחמוק מעונש

 

מקרים משונים מולידים תוצאות משונות: רוברט אלסוורת' קריסט השלישי מפנסילבניה לא טרח לשלם שכר דירה. לבעל הבית שלו נמאס, בשלב מסוים, והוא שכר חברה שתעיף את כל החפצים של קריסט מהדירה. אחד החפצים היה מחשב. אחד המובילים שיחק איתו קצת – וגילה מטמון של תצלומים פדופיליים. הוא רץ עם המחשב למשטרה. השוטרים העתיקו את הדיסק הקשיח, והריצו עליו תוכנת סריקה – EnCase, נפוצה מאד בקרב שוטרים שמתעסקים בפשעי מחשב – שביררה מהו כל קובץ וקובץ. תוך השוואת האתרים שבהם ביקר קריסט לרשימה שכבר היתה בידיהם, הגיעו השוטרים למסקנה שהוא שרץ זמן רב באתרים פדופיליים. בשלב זה – הוולגריות של המציאות; שום תסריטאי לא היה מכניס סצינה כזו, מפאת מופרכותה - הגיע קריסט המזועזע לתחנת המשטרה כדי לדווח על גניבת מחשבו. הוא נעצר מיד.

אבל הוא יילך הביתה בקרוב. השופטת הפדרלית איבט קיין פסקה שמה שביצעו השוטרים על מחשבו של קריסט היה חיפוש – והם עשו זאת מבלי שיהיה להם צו חיפוש. התיקון הרביעי לחוקה אוסר על חיפוש ללא צו, כך שהראיות נגד קריסט הושלכו לפח. בנסיון צולע משהו להשאיר את האיש שלהם באזיקים, טענו השוטרים שמחשבו של קריסט צריך להיחשב ל"מיכל שנחדר", שאין צורך בצו כדי לחפש בהם, משום שמישהו כבר פתח אותו והציץ בו; קיין דחתה את הטענה. בפעם הבאה, חברים, לעבוד לפי הנהלים.

קצרצרים

התחרות על האדם הטיפש בעולם קשה היא, ורבים ורעים מתמודדים בה. אבל מועמדת השבוע היא, כמעט ללא עוררין, ג'אנלה ספירז, אחות מקצועית מאורגון, ארה"ב. ספירז נפלה קורבן לעוקץ הניגרי – המצב שבו מישהו שמתחזה לשר אוצר מודח יוצר איתך קשר, ומבטיח לך מיליונים, אם רק תעביר לו כמה מאות דולרים לצרכי שימון פקידים – וזה כבר אומר שהיא לא מהירת חשיבה במיוחד. אבל הסכום, הסכום: היא העבירה לניגרים כ-400 אלף דולר. וזה, ככל הנראה, השיא העולמי. ראיות נוספות לצד התביעה הן שהיא משכנה את ביתה ובזבזה את חסכונותיו של בעלה לצורך כך.

אמריקן איירליינס הפכה בסוף השבוע לחברת התעופה הראשונה שבה מחליף הסלולרי את כרטיס העליה למטוס. כשאתה מגיע למטוס של החברה – בקווים מסוימים בלבד, בשלב הפיילוט של התכנית – פשוט נפנף בסלולרי שלך וקווה שכל הגאדג'טים מסכימים לדבר זה עם זה. המהלך אמור לחסוך זמן ובזבוז בנייר.

טרגדיה בעמק הסיליקון: ג'ינג הואה וו, עובד שפוטר מחברת ההזנק SiPort, הגיע ביום שישי למשרדי החברה כשהוא חמוש באקדח, ורצח ביריות שלושה מעובדי החברה – את המנכ"ל, את הסמנכ"ל התפעולי, ואשה שטרם זוהתה.

 

מיקרוסופט השיקה בסוף השבוע חנות מקוונת – בינתיים בארה"ב בלבד, אחרי ניסויים בקוריאה ואירופה – שבה ניתן לרכוש ולהוריד את כל תוכנות החברה, מאופיס עד משחקי מחשב. החנות – המבוססת על רעיון האפסטור של אפל – איננה מוכרת, בשלב זה, אפליקציות לסלולרים או מוצרים של חברות אחרות.

בימי משבר, תמיד יש מישהו שמרוויח. במקרה הנוכחי, זו חברת Pet Holdings, שאתריה – שהידוע בהם הוא IcanHasCheezburger, המתמחה בתמונות אוויליות ו/או חמודות של חתולים, לולקאטס – רשמו עליה של 23% בצפיות בין ספטמבר לאוקטובר. היא גם רווחית: באוגוסט דיווחה החברה על עליה של 45% בהכנסות.  

תגיות