אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רונן אלעד העביר 55% מהפועל פתח תקווה לידי האחים מולדבסקי צילום: טל שחר

רונן אלעד העביר 55% מהפועל פתח תקווה לידי האחים מולדבסקי

האחים מולדבסקי קנו את הפועל פתח תקווה, ומה הם מקבלים בתמורה? הרבה לחץ ושום נכס. למה להם לעשות את זה?

16.11.2008, 10:01 | אביתר לנג

בשלוש השנים האחרונות "נמכרה" הפועל פתח תקווה פעמים מספר. כל מיני אנשים "הביעו עניין" במועדון הפאר לשעבר אבל בסופו של דבר נשאר המועדון בידי הבעלים, רונן אלעד.

אלעד, יוצא שייטת 13, קיבל את הקבוצה מידי מאיר שמיר, ומספרים שהוא בא כדי לשנות משהו לטובה בכדורגל הישראלי. אבל הוא לא הצליח וספג ביקורות רבות מהעיתונות המקומית ומהאוהדים. במהרה החל בחיפוש אחר קונים. בשלוש השנים האחרונות ניהלו ליאור שחר, ציון דלל ואבי סמובסקי משא ומתן לכאורה מתקדם לרכישת הקבוצה.

ואז, ביום בהיר אחד, זה קרה. ביום רביעי בשבוע שעבר סיכמו האחים יוסי ובועז מולדבסקי על רכישת 55% מהפועל פתח תקווה עם אופציה לרכישת שארית המניות בעונה הבאה. לא ידוע כמה שילמו האחים מולדבסקי, שבבעלותם גם חברת יהלומים, אבל לפי מקורבים לעסקה, מדובר בהסכם "חלוקת הוצאות" שנע בין 2 מיליון שקל ל־4 מיליון שקל.

רונן אלעד. בא כדי לשנות לטובה את הכדורגל הישראלי, צילום: טל שחר רונן אלעד. בא כדי לשנות לטובה את הכדורגל הישראלי | צילום: טל שחר רונן אלעד. בא כדי לשנות לטובה את הכדורגל הישראלי, צילום: טל שחר

העניין הוא שאין ממש אחוזים. הפועל פתח תקווה היא עמותה והיו"ר שלה עד היום היה רונן אלעד. אז יש להם שתי דרכים "לרכוש 55%". האחת: לרכוש את הקבוצה מהעמותה ולהקים עמותה חדשה או לחלופין חברה בע"מ שתהיה ללא מטרות רווח (מלכ"ר). האפשרות השנייה היא להשיג רוב בעמותה הקיימת באמצעות הכנסת נציגים מטעמם, כך שהשליטה בעמדת הניהול תהיה שלהם. הם ילכו כנראה על האפשרות השנייה ויצרפו ארבעה נציגים שלהם לעמותה.

בכל אופן, מה מקבלים האחים מולדבסקי בעבור הכניסה המפתיעה שלהם למוסד הכדורגל הפתח תקוואי?

נכון להיום, להפועל פתח תקווה אין הרבה חובות - אבל גם אין לה שום נכס. אין לעמותה המנהלת אותה קרקע משלה, מתקן אימונים או בית מועדון; הקבוצה מעבירה את האימונים בקיבוץ עינת תמורת סכום שכירות לא קטן. לקבוצה גם אין יותר מדי שחקנים שאפשר להחשיבם כהשקעה מניבה.

שמעון אבוחצירה, חלוץ הקבוצה והשחקן המצטיין, שייך בכלל לבית"ר טוברוק, שמחזיקה בכרטיסו. אם יימכר בסיום העונה הנוכחית, ירוויח המועדון רק כ־15% מערכו.

אז מה האינטרס להצטרף לקבוצה שאין לה משאבים, שאין לה שחקנים - אפילו לא כאלו שנחשבים לבעלי פוטנציאל למכירה מניבה בחמש השנים הבאות?

לא ברור.

עו"ד שי אליאס, המייצג את רונן אלעד, מסביר: "הם באו כדי לתרום לקהילה. הם אנשים שאוהבים ספורט, והם מאד מאמינים בהפועל פתח תקווה".

את זה כבר שמענו בעבר. אבל מה באמת מניע אנשים כמו האחים מולדבסקי שבאים לכדורגל עם כוונות טובות של "תרומה לקהילה"?

קפצו על המציאה

 

אמנם רונן אלעד הכחיש שמצבו הפיננסי חייבו למצוא קונים לקבוצה באופן מיידי, ויכול להיות שהמשבר הפיננסי השפיע על הון החברות שלו אבל שהוא עצמו לא נפגע. כך אומרים בסביבתו. בכל אופן, האחים מולדבסקי, שעוד בתחילת השנה היו בעליה של עירוני ניר רמת השרון מליגת המשנה, החליטו שהמצב הנוכחי מאפשר להם לרכוש מועדון של ליגת על במחיר מצחיק והם קפצו על המציאה, שהיא, לפחות מבחינה מקצועית, במצב לא רע בכלל.

ברמת השרון, מיותר לציין, לא ממש אהבו את הבריחה של המולדבסקים. הם הגיעו לפני כשנה למועדון כדי להופכו למועדון גדול, אבל לפי גורמים במועדון, השקיעו בו מעט כסף ומעט מאוד זמן. בתחילת השנה הסבירו שיעזבו, כי העירייה לא השקיעה כסף בקבוצה.

"אם הם באו כרוכשים פרטיים, למה הם מצפים בכלל לעזרה מהעירייה?!", שואל גורם במועדון הרמת שרוני. "יש שש עולות השנה לליגת העל, אז כמה כסף הם כבר היו צריכים להשקיע כדי לעלות?! בכלל, איך הם רוצים להחזיק קבוצה בליגת העל, אם בליגה הלאומית הם לא יכולים להחזיק כזאת?".

ברמת השרון היה מי שמתלונן שהאחים הותירו את הקבוצה בחובות של 2 מיליון שקל, שאותם הבטיחו לכסות. אך על פי בדיקה שנערכה על ידי "כלכליסט"  עם הבקרה התקציבית וההתאחדות לכדורגל, לאחים מולדובסקי אין חובות כלפי קבוצת עירוני ניר רמת השרון.

יו"ר רמת השרון, רפי יצחק, דווקא אינו מתלונן. "מדובר בשני אנשי עסקים מעולים שבאו אלינו בהתחלה ורצו להרים את העסק", הוא אומר, "אבל הם הבינו שלא יגיע קהל של יותר מ־200 איש והבינו שזה לא יעשה להם כלום. אז הם חיפשו ריגוש אחר ורצו להזדמנות שנקרתה בפתח תקווה".

פתח תקווה תרגש?

 

ופתח תקווה, כמה שהמשפט הזה עומד להישמע מוזר, מבטיחה ריגושים - לפחות לבעלים. האוהדים לעולם יבקרו את הנעשה בחדרי ההנהלה. מאיר שמיר הסביר בעבר שעזב את המועדון בגלל התנהגות האוהדים. גם התקשורת המקומית לא תיתן ימי חסד. כמועדון שסובל משיגעון גדלות, לעולם לא יתאימו הציפיות למציאות והלחצים יגברו.

עם זאת, ייתכן שהנחת תבוא דווקא מהמגרש. "לדעתי, הרכישה יכולה רק לעזור", אומר המנג'ר זאביק זלצר, שממונה על הצד המקצועי במועדון. "זה לא סוד שרונן חיפש שותפים, כי מועדון זה עסק כלכלי גדול. אם רונן חושב שהאחים מולדבסקי יכולים לעזור למועדון, אז זה מעולה. יש לנו בפתח תקווה המון קשיים כלכליים. ברגע שיהיה אפשר להגדיל את התקציב, זה יעזור לנו מאוד".

אבל רגע, כאב ראש גדול עתיד להגיע מההתאחדות. לפי גורמים בהתאחדות, ייאלצו האחים מולדבסקי להמתין לפחות שנה כדי שיוכלו להירשם בהתאחדות לכדורגל ובבקרה התקציבית כבעלי זכויות ניהול בהפועל פתח תקווה. וזאת בגלל חוק הצינון בתקנון ההתאחדות, שקובע שיש להמתין כשנה בין ניהול קבוצה אחת לשנייה.

"טרם קיבלנו בקשה להעברת זכויות ניהול באופן רשמי", אמר הגורם. "אבל גם אם נקבל, הנושא לא יוכל לצאת לפועל, בדיוק כמו שאלי טביב לא יכול להיכנס עכשיו להפועל תל אביב".

אגב, בצד של האחים מולדבסקי אומרים שאין בעיה בכלל, כי הם אף פעם לא היו רשומים כבעלים. בהתאחדות, כאמור, חושבים אחרת. ולאור העובדה שהאחים מולדבסקי שימשו יושבי ראש של קבוצת עירוני ניר רמת השרון, הם ייאלצו להמתין שנה בחוץ.

הסיפור של המולדבסקי ברדרס בהפועל פתח תקווה עדיין לא החל וכבר הוא הולך ומסתבך. כאב ראש כבר אמרנו?

הבהרה

על פי בדיקה שנערכה על ידי "כלכליסט" עם הבקרה התקציבית וההתאחדות לכדורגל, לאחים מולדבסקי אין חובות כלפי קבוצת עירוני ניר רמת השרון.

תגיות