אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 טיפים משפטיים לעסקים קטנים צילום: shutterstock

10 טיפים משפטיים לעסקים קטנים

ניהול עסק כרוך בהרבה שיקולים משפטיים בלתי צפויים; עשרת הטיפים המשפטיים של האתר smallbusiness.co.uk יעזרו לך לנווט את דרכך בשדה המוקשים המשפטי

16.11.2008, 17:46 | מערכת כלכליסט

1. אל תסכן את נכסיך האישיים

אם אתה מקים עסק עם אדם אחד או יותר, אתה יכול לבחור בין שותפות, שותפות באחריות מוגבלת או חברה בעירבון מוגבל. זכור שבשותפות, כל השותפים ערבים יחדיו לחובות – אם אתה נתקל בבעיה משפטית, אתה מסכן את נכסיך האישיים.

2. תעלה הכל על הכתב

ודא שכל ענייניך העסקיים וההסכמים אליהם אתה מגיע מאושרים בכתב. אם אתה סוגר חוזה מילולית בקש גם אסמכתא בכתב, מפני דברים שדברים שמוסכמים מילולית קשה, ולעיתים אף בלתי אפשרי, להוכיח במקרה שמתעוררות בעיות. תיעוד בכתב גם ימנע מאנשים לנסות לשנות את דעתם או למסור לך גרסה אחרת לסיפור בשלב מאוחר יותר.

3. משתלם לקבל יעוץ בשלב מוקדם

סכום הכסף שתשלם עבור יעוץ משפטי בשלב המוקדם עשוי להיות נמוך משמעותית מהסכום שתדירש לשלם עבור פתרון הבעיות שיצטברו בטווח הארוך. בקש הערכת מחיר אם אתה מתכוון להתייעץ עם עו"ד. כמה מהם יציעו לך חבילת מחיר עבור עבודות כמו יצירת חברה.

4. בקש ממישהו להמליץ לך על עורך דין

החוק מכיל תחומים רבים, ויש עורכי דין רבים שמתמחים בתחום מסוים. לכן מציאת עו"ד שמתאים לצרכיך יכולה להיות משימה מתישה. המלצות מחברות אחרות היא דרך טובה להתחיל. אל תפחד לבקש מעו"ד המלצות מחברות איתן הוא עובד, ותבדוק אותן.

5. אל תיקח סיכונים בבריאות ובטיחות

לפי החוק, על כל העסקים לאמוד סיכונים אפשריים במקום העבודה – קנסות על ליקוי בריאות ובטיחות עלולים להיות כבדים ולפגוע קשות בעסק שלך. רק חברות עם פחות מחמישה אנשים לא נדרשות להמציא הצהרה בכתב. ההצהרה שלך צריכה לכלול התייחסות לסוגיות הבאות: מה לעשות במקרה של שריפה ונוהל דיווח וטיפול בתאונות.

6. הבהר את המונחים והתנאים שלך

ודא שכל לקוחותיך מודעים למונחים ולתנאים, מפני שאם זה לא כך אתה נמצא בסיכון שהם ישלמו מתי שבא להם, ולפעמים לא ישלמו בכלל, אם הם פושטים רגל. אתה גם צריך לוודא בכל פעם שמתקבלת הזמנה שהלקוחות שלך מסכימים ומודעים לתנאים.

7. תתעדכן בשינויים החוקתיים

החקיקה התעסוקתית היא תחום שמשתנה לךעתים תכופות, לכן חשוב שתהיה מעודכן. כל מעסיק חייב להנפיק הצהרת תעסוקה, שמבהירה פרטים מסוימים, ויתכן שעדיף לך לכלול שם מדיניות שהחוק לא דורש, אבל יכולות להועיל לך.

8. שמור על חוזי העסקה ברורים ופשוטים

הדרך בה אתה מנסח חוזה העסקה גם כן חשובה – היא צריכה להיות ברורה וקלה להבנה ככל הניתן. השתמש במשפטים קצרים ולעניין – אף מעסיק לא אמור להיות מומחה בחוקי התעסוקה.

9. השווה בין מחירי הביטוח

לא רק שאתה רוצה את הביטוח הנכון, אתה גם רוצה אותו במחיר הנכון ועם החברה הנכונה. שקול שימוש בסוכן ביטוח שיעזור לך בחיפוש, אבל תשווה מחירים ותיקח לפחות 3 הצעות מחיר. נסה לשאול עסקים אחרים ולקבל המלצות מהם.

10. המנע מטעויות יקרות – הגן על הנכסים הרוחניים שלך

אם יצרת סוג חדש של שירות או מוצר, בצע חיפוש אחרי רישומי פטנטים וסימן רשומים, כדי להימנע מעימות אפשרי אם מוצר או פטנט כבר קיים. זה לא יתרום למוניטין שלך אם תצטרך להחליף שם או להשיק מחדש את המוצר שלך, רק בגלל שלא שמת לב שמישהו כבר מחזיק בזכויות על השם או על הפטנט.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כתבה טובה אבל יש עוד כמה נקודות
קודם כל תלמדו את החומר כלומר אני בדעה שעו"ד לא פותר עינינים אלא מעלה על הכתב בשפה משפטית את הרעיונות שלכם . עד עתה בכל בעיה משפטית כל חוזה הסכם וכו אני זה שישבתי ולמדתי את החומר למדתי מה אני רוצה ואז אחרי שכתבתי את זה נתתי חעו"ד לסגור את זה . 2- תמיד תמיד תהיו נאמנים לתזרים המזומנים ושבו עליו לפחות פעם בחודש זה יבהיר לכם איפה אתם עומדים והכי חשוב כמה כסף בגילגול באמת יש לכם כי כולנו יודעים כמה מפתה להשתמש בכסף של הגילגול חשבון עיסקי- כמובן לא לערבב חשבונות כמו בעצה הראשונה כאשר אתם צריכים איש לעמוד מול רשויות לרשום משהוא להוציא רשיון מסוים וכו וכו תלמדו טוב את החומר בעצמכם בשוק ינסו לנשוך אתכם וחבל אם צריך רשיון מכיבוי אש נכון שהדרך הקלה לקחת מישהוא בכמה אלפי שקלים ולתת לו לשבור את הראש אבל לפעמים אין בזה צורך הולכים לתחנה האחראית מקבלים את הדרישות ופותרים לבד, נתקלתי בהמון מקרים שבעלי עסקים אחריפם שהתימרו "להבין" בתחומם רצו ממני עשרות אלפי שקלים על דבר שאני פתרתי בכמה ביקורים בגוף שממנו רציתי אישור. בקיצור תהיו עירניים בהצלחה לכולם
נכון אבל עוד , כגד  |  03.01.10
לכל התגובות