אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הקפאת הליכים לחברת תמוז: נקלעה למצוקה תזרימית בהיקף 15 מיליון שקל צילום: shutterstock

צו הקפאת הליכים לחברת תמוז: נקלעה למצוקה תזרימית בהיקף 15 מיליון שקל

החברה, העוסקת בהתקנת מתקני משחקים עבור רוב הרשויות המקומיות, טוענת כי גיבשה הסדר להחזר חובות ותפעל לאיתור משקיע

16.11.2008, 14:59 | ענת רואה

שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שרה דברת, הורתה לפני שעה קלה על מתן צו הקפאת הליכים לחברת תמוז - החברה המרכזית למתקני משחקים, שנקלעה למצוקה תזרימית בהיקף 15 מיליון שקל. תוקף הצו 90 יום. לתפקיד נאמן החברה מונה רו"ח אלון פרידיקין.

תמוז עוסקת בהתקנה ואחזקה של מתקני משחקים וריהוט רחוב וגן בגני שעשועים ברחבי הארץ. היא נוסדה ב-2003 ומהווה המשך לפעילות חברת וורדלנד. בפברואר 2008 נכנס משקיע חדש לחברה, האוחז כיום ב-95% ממניותיה. בין לקוחותיה המרכזיים - רוב הרשויות המקומיות בישראל.

לפי הבקשה להקפאת הליכים שהגישה החברה, היקף חובותיה נאמד ב-15 מיליון שקל: 10.7 מיליון שקל חובות לנושים מובטחים; כמיליון שקל לנושים בדין קדימה וכ-3.5 מיליון שקל לנושים רגילים.

על פי המפורט בבקשה להקפאת הליכים שהוגשה באמצעות עו"ד אביחי ורדי, החברה היא בעלת פוטנציאל פעילות נרחב וגבוה בהיבט הכלכלי; ואולם בשל נסיבות שונות נקלעה למצוקה תזרימית זמנית אשר בתוך פרק זמן לא ארוך יהיה בידה לצאת מהמצב ולממש את פוטנציאל פעילותה.

לפי הנכתב בבקשה, בימים האחרונים מיצתה החברה את מסגרות האשראי הקיימות לה בבנקים, כמה צ'קים שנמשכו על ידה חזרו, ננקטו הליכי עיקול על ידי נושים שונים, וסביר כי בתוך פרק זמן קצר מאוד יחל מחול השדים בכל הקשור לקריסתה.

בעלת המניות העיקרית בחברה היא חברת נועית ייעוץ פרויקטים (2007) שרכשה אותה בפברואר 2008. מאז השקיעה נועית בחברה, לפי הנטען, באמצעות הלוואות וערבויות שלה ושל בעלי מניותיה בהיקף מיליוני שקלים.

לפי הנטען בבקשה, הקשיים אליהם נקלעה החברה נובעים, בין השאר, ממחלוקת משמעותית בקשר לפעילותו של המנכ"ל לשעבר. לטענת החברה, הוא נקט כמה מהלכים שאינם בתום לב. במקביל, החל בחברה תהליך משמעותי ומואץ של תגבור ושינוי המערכת הארגונית.

לפי הצעת ההסדר של החברה, לנושים המובטחים ישולם מלוא החוב; נושים בדין קדימה יקבלו בין 50% ל-100%, ואילו הנושים הרגילים יקבלו דיבידנד בשיעור של 30%. המקור לתשלום החובות אמור להיות מעבודות שתשלים החברה, אשר צפויות להזרים לקופתה 4.5 מיליון שקל. יתרת החוב תמומן מהפקדונות והערבויות האישיות של מנהלי החברה.

   

לדברי השופטת, לאור המצב הכלכלי השורר במשק, היא החליטה להיעתר לבקשת תמוז כדי לאפשר לה לסיים את העבודות שהחלה, לגבות את הכספים בגינן ולנסות ולמצוא משקיע.

תגיות